Variable van een function buiten function gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

P-ter AA

P-ter AA

11/08/2010 17:14:49
Quote Anchor link
Ik heb de volgende vraag;

Is het mogelijk een variable die binnen een functie is gemaakt buiten de functie te gebruiken?

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
// Alle gegevens van 1 user ophalen (Aanroepen met user_gegevens_all(id); )
function gebruiker($id)
{

        $query = mysql_query("SELECT * FROM `gebruikers` WHERE id=".$id."");
        
        if (mysql_num_rows($query) >= 1)
        {
    
                $gebruiker = array();
                while ($row = mysql_fetch_object($query))
                {

                $gebruiker['gebruikersnaam']    = $row->gebruikersnaam;
                $gebruiker['voornaam']            = $row->voornaam;
                $gebruiker['achternaam']        = $row->achternaam;
                $gebruiker['geld']                = $row->geld;
                $gebruiker['geld']                = number_format($gebruiker['geld'], 0, ',', '.');
                $gebruiker['email']                = $row->email;
                $gebruiker['woonplaats']        = $row->woonplaats;
                $gebruiker['geboortedatum']        = $row->geboortedatum;
                $gebruiker['website']            = $row->website;
                $gebruiker['kapitaal']            = $row->kapitaal;
                $gebruiker['a_weergeven']        = $row->a_weergeven;
                $gebruiker['e_weergeven']        = $row->e_weergeven;
                }

                return $gebruiker;
        }
        
}

?>


Het lukt me niet om bijv. $gebruiker['gebruikersnaam'] weer te geven..
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:18:46
 

11/08/2010 17:17:13
Quote Anchor link
Je returnt hem toch? Dan kan je die gewoon gebruiken.
gewoon $blaat = gebruikers($blup);
dan is blaat $gebruikers.
 
P-ter AA

P-ter AA

11/08/2010 17:19:47
Quote Anchor link
Karl Karl op 11/08/2010 17:17:13:
Je returnt hem toch? Dan kan je die gewoon gebruiken.
gewoon $blaat = gebruikers($blup);
dan is blaat $gebruikers.


Het lukt niet.. Ik heb dit op mijn pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
include ("Functions/General_Functions.php");
connect_db();

gebruiker(1); // Tussen haakjes het ID van de User..
echo "$gebruiker[gebruikersnaam]"; // Gebruikersnaam opvragen van ID
?>


En het werkt niet.. Maak ik een domme fout? (ik ben net begonnen met Functies)
Gewijzigd op 11/08/2010 17:20:50 door P-ter AA
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

11/08/2010 17:20:41
Quote Anchor link
Kan het zijn dat de query geen 0 rijen als resultaat geeft?
Je hoort gewoon een array terug te krijgen als er resultaten zijn...
Anders is het NULL.
 

11/08/2010 17:21:06
Quote Anchor link
Maurice vB op 11/08/2010 17:19:47:
Karl Karl op 11/08/2010 17:17:13:
Je returnt hem toch? Dan kan je die gewoon gebruiken.
gewoon $blaat = gebruikers($blup);
dan is blaat $gebruikers.


Het lukt niet.. Ik heb dit op mijn pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
include ("Functions/General_Functions.php");
connect_db();

gebruiker(1); // Tussen haakjes het ID van de User..
echo "$gebruiker[gebruikersnaam]"; // Gebruikersnaam opvragen van ID
?>


En het werkt niet.. Maak ik een domme fout? (ik ben net begonnen met Functies)

Ja.
function.
Gewijzigd op 11/08/2010 17:21:32 door
 
P-ter AA

P-ter AA

11/08/2010 17:22:43
Quote Anchor link
Nee, hij geeft de fout:

Notice: Undefined variable: gebruiker in C:\wamp\www\Fairmania\Ingelogd\Test.php on line 14

en op 14 staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $gebruiker['gebruikersnaam'];
?>


@Karl Karl: Hier heb ik al gezocht.. Maar niets gevonden dat werkten..
Gewijzigd op 11/08/2010 17:23:35 door P-ter AA
 
- Mark -

- Mark -

11/08/2010 17:22:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 
include ("Functions/General_Functions.php");
connect_db();

$gebruiker = gebruiker(1);

echo 'De naam die bij het ID 1 hoort is '.$gebruiker['gebruikersnaam'];

?>
 

11/08/2010 17:23:25
Quote Anchor link
Je kijkt ook niet naar mijn voorbeeld he.
 
P-ter AA

P-ter AA

11/08/2010 17:24:58
Quote Anchor link
Mark Coenen op 11/08/2010 17:22:50:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 
include ("Functions/General_Functions.php");
connect_db();

$gebruiker = gebruiker(1);

echo 'De naam die bij het ID 1 hoort is '.$gebruiker['gebruikersnaam'];

?>


Heel erg bedankt! Dit is het inderdaad! Heel erg bedankt.. Het was me niet opgevallen dat je er een variable van moet maken..

Iedereen bedaankt voor de (super) snelle reacties.
Gewijzigd op 11/08/2010 17:26:15 door P-ter AA
 

11/08/2010 17:26:08
Quote Anchor link
Zie dan ook wat php.net miept.
Daar staat het haarfijn uitgelegd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.