Variables versturen via includes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »
Thijs Damen

Thijs Damen

19/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Weer allemaal problemen:s

ik kan geen variable die gezet word in een functie oproepen uit een andere pagina.

voorbeeld:
test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
include('testing.php');
zegeensa();
echo $a;
?>


testing.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
function zegeensa();
 $a = "aaa";
}

?>


Het is belangrijk dat er een variable word aangemaakt, die in dit geval door test.php aan te roepen is. Om te werken met return true; is niet afdoende omdat er in dezelfde functie meerdere variables gezet moeten gaan worden.

iemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 11:46:45
 
Martijn B

Martijn B

19/02/2008 21:45:00
Quote Anchor link
test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
include('testing.php');
$a = null;
zegeensa($a);
echo $a;
?>


testing.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
function zegeensa( &$a );
 $a = "aaa";
}

?>


edit:

testing.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
function zegeensa();
  global $a;
  $a = "aaa";
}

?>


werkt ook denk ik. Maar global is niet iets wat je wil gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Lode

Lode

19/02/2008 21:48:00
Quote Anchor link
kijk eens naar constanten...
define();
const

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//include.php
define('Schaap', 'met-pita-broodje', true);
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//index.php
include_once('include.php');

echo Schaap;
?>


en anders moet je de functies iets laten returnen!
let wel dat de functie stopt na return!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//include.php
function test(){
   return 'Knoflooksaus!';
   echo 'dit zie je dus niet...'; //edit ;
}
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//index.php
include_once('include.php');

$blaat = test(); //functie...
echo $blaat;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
Lode

Lode

19/02/2008 21:50:00
Quote Anchor link
globals zou ik je zoiezo afraden!!!
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/02/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Hmm, ben bang dat ik een te makkelijk voorbeeld heb gegeven.

Nog een dan, want jullie antwoorden zijn volgens mij niet afdoende:

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
include ('testing.php');
$test = "hoi";
$test2 = "Hallooooo";
Testme($test, $test2);
$a = 1;
while ($a <= count($error)) {
  echo $error[$a];
  $a++
}

?>


testing.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
function Testme($a, $b) {
  if (strlen($a) < 3) {
    $error[] = "string" . $a . "is te kort";
 }

 if (strlen($b) > 5) {
 $error[] = "string" . $b . "is te lang";
}

?>


zoals je ziet is de bedoeling dat de functie doorloopt, dus geen returns.

hopelijk heeft dit het wat duidelijker gemaakt
 
Martijn B

Martijn B

19/02/2008 22:06:00
Quote Anchor link
function Testme($a, $b, &$error)

??
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/02/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Yay! That did it, thank you!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/02/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Martijn, wat loop je onhandig te doen met &$error? Zo lijkt het erop alsof dat een argument van de functie is. Ik zou eerder op het einde van je functie de variabele die teruggegeven moet worden returnen. Dus zo:

Zegeensa.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function zegeensa() {
$a = "aa";
return $a;
}

?>


Script.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include("zegeensa.php");
$a = zegeensa();
echo $a;
?>


Et voila, je ziet nu aa : ).
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Een $var die je in een functie aanmaakt is alléén in de functie bekend. Dus je kan met global of met return gaan werken.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/02/2008 22:41:00
Quote Anchor link
@djemo
Hij reageert op mijn 2e post. niet mijn 1e. zo werkt het wonderen voor mij.
zoals ik ook aangaf is het voor mij niet voldoende om met returns te werken omdat deze de functie stoppen.

@SanThe
Het werkt met &$error voor mij goed. Zit er andere voordelen aan het werken met globals?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs Damen
 
Frank -

Frank -

19/02/2008 22:44:00
Quote Anchor link
Thijs Damen schreef op 19.02.2008 22:41:
Zit er andere voordelen aan het werken met globals?
Voordelen? Je krijgt meer bugs, maar om dat nu voordelen te noemen...

Je zult heel goed moeten documenteren dat een variabele voor bepaalde functies essentieel is. Dan kun je ze gebruiken, maar documenteren is niet bepaald een kwaliteit van programmeurs, ik heb ze er de afgelopen jaren nog niet op weten te betrappen.

Zelf gebruik ik nooit globals, puur om bugs te vermijden.
 
Thijs Damen

Thijs Damen

19/02/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Dus Maartijns voorbeeld blijft het beste,

bedankt voor alle reacties, weer wat geleerd.
 
Lode

Lode

20/02/2008 07:13:00
Quote Anchor link
Dat noemen ze een reference &$test...

Zie handleiding...
http://www.php.net/manual/en/language.references.php
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/02/2008 08:32:00
Quote Anchor link
Het kan ook wel op zo'n manier Thijs. Je kan dan een ontiegelijk lange lijst met woorden meegeven. Nu geef je er 2 mee die altijd of 3 of 5 lang moeten zijn. Stel dat je een 3e woord toe wilt voegen van een bepaalde lengte. Ik heb het herschreven naar wat dynamischers.

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
include ('testing.php');
// de array key: 3 betekend dat alle woorden daarbinnen 3 of langer moeten zijn (bij de 5 wordt dat dus lengte 5)
$sTests = array(3 => array('ho', 'hallo'), 5 => array('hallooooo'));
$aTested = Testme($sTests);
print_r($aTested);
?>



testing.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
function Testme($aTests) {
      foreach($aTests as $key => $value){
        foreach($value as $stringkey => $string){
            if(strlen($string) < $key){
                $aReturn[] = $string.' is korter dan '.$key;
                }

            else{
                $aReturn[] = $string;
                }
            }
        }

    return $aReturn;    
    }

    
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Thijs Damen

Thijs Damen

21/02/2008 09:29:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 20.02.2008 08:32:
Het kan ook wel op zo'n manier Thijs. Je kan dan een ontiegelijk lange lijst met woorden meegeven. Nu geef je er 2 mee die altijd of 3 of 5 lang moeten zijn. Stel dat je een 3e woord toe wilt voegen van een bepaalde lengte. Ik heb het herschreven naar wat dynamischers.

....


Waar het mij voornamenlijk om ging was de manier, de code die er stond was puur als voorbeeld genomen.

de uiteindelijke functie hiervan heb ik gebruikt in een registratie script.

Hier geef ik momenteel 2 variable mee met de 3 functies. (controleer email, controleer username, controleer wachtwoord). Deze doen hoen werk en zodra er iets fout gaat voegen zij dit toe aan de meegegeven variables (arrays).

Dan controleer ik of er iets in deze arrays staat, zoja,
laat dan zien wat er fout is gegaan, maak de labels netjes en mooi rood en klaar.
 
Lode

Lode

21/02/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Een functie is er eigenlijk op gebaseerd dat het maar 1 return kan doen.
Dat kan inderdaad wel een array zijn.

Maar je hebt hier over 3 heel verschillende dingen (mail / naam / ww).
Dus splits het gewoon op. Single-Responseability gaat je uiteindelijk meer werk en problemen opleveren...

Daarnaast laat strlen(); ook gewoon 6 spaties door of 6 ./$?# e.d.
Zolas ik je al eerder heb aangegeven heb je andere functies om ook de inhoud van de string te controleren. Klein voorbeeldje in php5 / OOP met reguliere expressies.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
final class validate{
  
    /**
     * string
     * matches all chars except ASCII (0-31) spaces allowed.
     * because spaces are allowed optional minimul length check
     *
     * @final
     * @static
     * @access public
     * @see http://www.asciitable.com/
     * @param string $string
     * @param int $min
     * @return bool
     */

    final static public function string($string, $min=0){
        if(self::length(str_replace(' ', '', $string), $min)){
            return (bool) preg_match('~^[^\x-\x1F]+$~', $string);    
        }

        return false;
    }

    /**
     * password
     * Matches alphanumberic + some chars, no spaces. ASCII (33-126) no spaces
     *
     * @final
     * @static
     * @access public
     * @see http://www.asciitable.com/
     * @param string $string
     * @return bool
     */

    final static public function password($string){
        return (bool) preg_match('~^[\41-\176]+$~', $string);    
    }

    /**
     * email
     * Match e-mail address by regex.
     *
     * @final
     * @static
     * @access public
     * @param string $string
     * @return bool
     */

    final static public function email($string){
        return (bool) preg_match('~^[a-z0-9_\.-]+@([a-z0-9]+([\-]+[a-z0-9]+)*\.)+[a-z]{2,7}$~iD', $string);    
    }

    /**
     * length
     * check if string length is longer then $min.
     *
     * @static
     * @access private
     * @param string $string
     * @param int $min
     * @return bool
     */

    static private function length($string, $min=0){
        return (strlen((string) $string) > $min) ? true : false;
    }
}

?>


EDIT:

aan te roepen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo var_dump(validate::string('ik ben een stringetje....', 10)).'<br/>'.PHP_EOL;
echo var_dump(validate::password('!Geheimpje123')).'<br/>'.PHP_EOL;
echo var_dump(validate::email('[email protected]')).'<br/>'.PHP_EOL;
?>


echo var_dump(); kan weg natuurlijk is alleen om even de uitkomst naar het scherm te spugen....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
Lode

Lode

21/02/2008 10:54:00
Quote Anchor link
Zo kan je ze gewoon keer op keer opnieuw gebruiken...
gewoon class includen en hergebruiken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.