VB Mod Variant voor PHP ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

18/03/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Bestaat er geen functie zoals in VB mod om te testen of een getal X deelbaar is door een getal Y ?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:24:09
 
GaMer B

GaMer B

18/03/2007 18:10:00
Quote Anchor link
.... Alles is deelbaar door alles behalve 0 :)
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

18/03/2007 18:14:00
Quote Anchor link
jah :)
mss even situatie uitleggen ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
for ($i = 0 ; $i < 100; $i++) {
//op zijn VB's iets als
if( $i mod 2) {
   //doe dit als $i deelbaar is door 2
}else{
   //$i niet deelbaar door 2
   //doe iets anders

}
?>


nu bestaat de functie mod helaas niet in php en zoek ik het of een alternatief ;)
 

18/03/2007 18:14:00
Quote Anchor link
Wiskundige functie: http://nl3.php.net/math

Edit: delen door 0 is tegenwoordig mogelijk. Als uitkomst krijg je dan een nullity. De ondersteuning voor dit nieuwe getal is alleen een beetje belabberd ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

18/03/2007 18:19:00
Quote Anchor link
Hmm staat niks nuttig bij ...
mss functie mod uitleggen

mod voert een deling met rest uit

dan krijg je bv

4 / 2 = 2 rest 0 => deelbaar door 2

5 / 2 = 2 rest 1 => Niet deelbaar door 2
 

18/03/2007 18:20:00
Quote Anchor link
$a % $b Modulus Remainder of $a divided by $b
 

18/03/2007 18:22:00
Quote Anchor link
Beetje cryptisch Webmakerij...

Maar idd, in PHP moet dat als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(($x % $y) == 0){
  //do what you gotta do
}else{
  //do something else
}
?>
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

18/03/2007 18:24:00
Quote Anchor link
Ok Thx iedereen ;)
Kheb vandaag niet veel tijd om te gaan googlen enzo
mijn GIP moet binnen weekje af zijn :-O
er moet nu heel wat bij gecodeerd worden ;)
 
GaMer B

GaMer B

18/03/2007 18:24:00
Quote Anchor link
Ja, als je rest wilt doen moet je idd de '%' gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.