Veilige input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »
Koz T

Koz T

14/08/2013 17:13:36
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruikte altijd mysql_real_escape_string() om userinput veilig te maken en vervolgens te gebruiken in mijn MySql queries. Dit ter voorkoming van MySql injections.

Nu weet ik inmiddels dat mysql_real_escape_string() eigenlijk niet meer veilig genoeg is. Ik heb al wat gelezen over mysqli, maar ik kom er toch niet helemaal uit. Ik ben op zoek naar een functie die anno 2013 veilig is en ik op de volgende manier kan gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

function veiligeInput($input){
    
    //hier de code die mijn input veilig maakt

    return $veilige_string;
}



$voornaam = veiligeInput($_POST['voornaam']);
$achternaam = veiligeInput($_POST['achternaam']);
$email = veiligeInput($_POST['email']);

sql_query("INSERT INTO users (voornaam, achternaam, email) VALUES ('$voornaam', '$achternaam', '$email')");

//opmerking: hij moet natuurlijk net zo veilig zijn bij SELECT's en UPDATES, etc.

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:44:28
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/08/2013 18:45:04
Quote Anchor link
Waarom is mysql_real_escape_string() niet veilig genoeg? Er zijn wel nieuwere methodes zoals mysqli met prepared statements en PDO die op sommige punten het leven wel veraangenamen maar als je mysql in combinatie met mysql_real_escape_string() gebruikt dan ben je gewoon veilig bezig. Ik zou mijn energie dan liever gebruiken om de mysql functies om te zetten naar mysqli of PDO omdat mysql in de toekomstige PHP versies wellicht niet meer ondersteund zal worden.
Gewijzigd op 14/08/2013 18:46:06 door Frank Nietbelangrijk
 
Erik van Beek

Erik van Beek

14/08/2013 20:37:31
Quote Anchor link
Mysql_real_escape_string is prima veilig.

Enigste is dat het deprecated word in php 5.5 (dacht ik) en daarom zal je over moeten stappen op iets anders zoals bijv pdo of mysqli.

Mysqli kan je in theory hetzelfde gebruiken als mysql, (of je dit wil is een 2e) enigste is dat je altijd je connectie als parameter mee moet gegeven als je iets wil escapen met mysqli_real_escape_string.

Ik zal binnenkort eens kijken of ik me oude mysqli class nog heb, mischien heb je er iet saan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2013 20:43:13
Quote Anchor link
Hoezo een mysqli-class? Wist je dat MySQLi zover objectgeorienteerd kan werken als losstaand (woord kwijt)?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

14/08/2013 20:47:39
Quote Anchor link
- Aar - op 14/08/2013 20:43:13:
Hoezo een mysqli-class? Wist je dat MySQLi zover objectgeorienteerd kan werken als losstaand (woord kwijt)?


procedural style ;)
 
Erik van Beek

Erik van Beek

14/08/2013 20:56:07
Quote Anchor link
@ Aar ja dat weet ik, daarom zei ik ook of je dit wil is een 2e . Ik ben zelf altijd namelijk voorstander van classes.
 
Chris -

Chris -

15/08/2013 00:31:01
Quote Anchor link
Waarom dan niet gelijk PDO en Prepared Statements?

@Frank, @Erik, zie het topic [Q&A] Beveiliging algemeen, dan zie je snel genoeg dat mysql_real_escape_string() lang zo veilig niet is..
 
Chris PHP

Chris PHP

15/08/2013 09:17:18
Quote Anchor link
Erik van Beek op 14/08/2013 20:37:31:
Mysql_real_escape_string is prima veilig.

Enigste is dat het deprecated word in php 5.5 (dacht ik) en daarom zal je over moeten stappen op iets anders zoals bijv pdo of mysqli.

Mysqli kan je in theory hetzelfde gebruiken als mysql, (of je dit wil is een 2e) enigste is dat je altijd je connectie als parameter mee moet gegeven als je iets wil escapen met mysqli_real_escape_string.

Ik zal binnenkort eens kijken of ik me oude mysqli class nog heb, mischien heb je er iet saan.


Ga voor PDO werkt super.
 
Koz T

Koz T

17/08/2013 15:22:27
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/08/2013 19:24:29
Quote Anchor link
@Chris,
PDO werkt redelijk, het zou super zijn als een parameter niet verbonden wordt aan een prepared statement, én als iemand het lef heeft om een string in te voeren ipv een integer een dikke vette exception te werpen!

Toevoeging op 17/08/2013 19:27:06:

Overigens geldt dit ook voor mysqli
Gewijzigd op 17/08/2013 19:25:44 door Ger van Steenderen
 
Chris -

Chris -

17/08/2013 23:59:05
Quote Anchor link
Hoe bedoel je Ger?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/08/2013 10:00:41
Quote Anchor link
Sorry Chris -, ik reageerde op de opmerking van jouw naamgenoot (Chris NVT).

Ik vind een prepared statement voor een eenmalige query overkill, en gebruik ze dus niet.
Met als gevolg dat ik dus ook geen parameters kan gebruiken, want volgens de PHP ontwikkelaars zijn die onlosmakelijk verbonden aan een prep. In asp.NET is dat niet, daar zijn de parameters verbonden aan een SQL command, en dat command kan je dan eventueel nog preparen.
 
Eddy E

Eddy E

18/08/2013 11:37:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met producurele mysqli-code en mysqli_real_escape_string()?
 
Chris PHP

Chris PHP

19/08/2013 12:25:21
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 17/08/2013 19:24:29:
als iemand het lef heeft om een string in te voeren ipv een integer een dikke vette exception te werpen!

Toevoeging op 17/08/2013 19:27:06:

Overigens geldt dit ook voor mysqli

Dat is toch goed? Je geeft zelf aan doormiddel van PDO::PARAM_INT of PDO::PARAM_STR of het een string is of een interger. Als jij dan een string toekent aan iets wat een integer veld is of andersom vind ik het niet meer dan normaal dat je een exeption krijgt, is onderdeel van de beveiliging.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/08/2013 13:44:46
Quote Anchor link
Helemaal met je eens Chris NVT, maar ik heb begrepen** dat nu juist niet zo is. Vandaar de opmerking.

**= Ik heb die vraag hier eens op het forum gesteld.
 
Chris PHP

Chris PHP

19/08/2013 13:48:42
Quote Anchor link
@Ger,

Kun je dan ook uitleggen waarom die juit niet zo is? Want nu ben ik natuurlijk wel benieuwt!! Ik ga net over naar PDO.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/08/2013 14:02:07
Quote Anchor link
Zoals ik het begrepen heb kan je gewoon een string toekennen aan een parameter van het type integer.
Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar heb dat eens gevraagd hier op het forum, en toen was het antwoord dat je geen exception krijgt. Maar ik kan het dus mis hebben.

Ik heb overigens helemaal niks tegen op PDO, ik gebruik het zelf ook.
 
Chris PHP

Chris PHP

19/08/2013 14:10:02
Quote Anchor link
@Ger,
Ok, ik zal dit vanavond gelijk eens op de proef stellen of je daadwerkelijk een string aan PDO::PARAM_INT kunt assignen zonder een exception te krijgen, is idd een goed punt.

Als dat zo is dan heeft idd het hele bindParam geen nut, want je bind hem aan het type INT of STR.
 
Chris -

Chris -

19/08/2013 14:30:19
Quote Anchor link
Volgens mij typecast je dan van string naar integer, of integer naar string. String -> integer wordt 1, integer -> string wordt dezelfde waarde, maar dan als string
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/08/2013 14:46:12
Quote Anchor link
Volgens mij is de typecast inderdaad een issue, maar ook om een andere, meer fundamentale reden. MySQL accepteert bijvoorbeeld de string '1' als de integer 1. Dan is het dus niet het domein van PDO als database-interface om '1' automatisch als ongeschikte integer af te keuren.

Zolang PHP andere datatypen heeft dan databases, zijn de taken en verantwoordelijkheden van een brug zoals PDO nogal een schemerzone.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.