Veiliger maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »
Timo Kleinhout

Timo Kleinhout

08/05/2011 09:11:48
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig om een login systeempje te maken, maar hoe kan ik het veilig maken, want iemand vertelde mij dat iedereen $_SESSION['ingelogd'] op true kan zetten. En dat je de gebruikersnaam nooit in een SESSIE mag zetten, maar hoe kun je anders later weer de gebruikersnaam oproepen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php

session_start(); //We maken gebruik van sessies

    # errors weergeven

    ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

    # sql debug
    define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit
    
    if ($_SESSION['ingelogd'] != true)
    {

    $con = mysql_connect("localhost","xxx","xxx"); // Verbinding met de database maken

    $select = mysql_select_db("leden", $con);

    $result = mysql_query("SELECT gebruikersnaam, wachtwoord, email, rang FROM leden
    WHERE gebruikersnaam='"
. mysql_real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']) . "'");

    $row = mysql_fetch_assoc($result);

        if (!$con || !$select)
        {

        echo '<div class="redbox"><b>Er kan momenteel geen verbinding worden gemaakt met de database. Er is al contact opgenomen met de webmaster.</b></div>';
        mail('[email protected]', 'Mysql Error', 'Er kan momenteel geen verbinding worden gemaakt met de database.');
        }


            // SQL Function
            function sql_query($query)
            {

                $mysql = mysql_query($query);
                if ($mysql)
                {

                return $mysql;
                }
else
                {
                echo '<div class="redbox"><b>Fout in de database bij het uitvoeren van een query!</b></div>';
                mail('[email protected]', 'Mysql Error', 'Fout in de database bij het uitvoeren van: ' . $query . '');
                }
            }

    echo'
    <html>
    <head>
    <title>Login</title>
    <link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
    </head>
    
    <body>
    <h1>Login</h1>
    
    <p>Login met uw gegevens.</p>
    
    <form action="" method="post">
    <table>
    <tr><td>Gebruikersnaam: </td><td><input type="text" name="gebruikersnaam"/></td></tr>
    <tr><td>Wachtwoord: </td><td><input type="password" name="wachtwoord"/></td></tr>
    <tr><td><input type="submit" value="Login"/></td></tr>
    </table>
    </form>
    
    <table width="35%">
    <tr><td><a href="registreer.php">Registreren</a></td><td><a href="wachtwoordvergeten.php">Wachtwoord vergeten</a></td></tr>
    </table>
    
    </body>
    </html>
    '
;  
                if ($_POST['gebruikersnaam'] == $row['gebruikersnaam'] && sha1($_POST['wachtwoord']) == $row['wachtwoord']) //is de gebruikersnaam en wachtwoord goed ingevuld (uitlezen van database)
                {
                    $_SESSION['ingelogd'] = true;
                    $_SESSION['gebruikersnaam'] = $_POST['gebruikersnaam'];
                    $_SESSION['rang'] = $row['rang'];
                    
                    header('Refresh: 3; url=beveiligd.php');
                    echo '<div class="greenbox">Je bent succesvol ingelogd, je wordt nu doorgestuurd.</div>';
                }

                else
                {
                    echo '<div class="redbox">De gebruikersnaam en/of wachtwoord is niet juist ingevuld.</div>';
                }
    }

    else
    {
        echo "Je bent al ingelogd als: " . $_SESSION['gebruikersnaam'];
    }

?>
Gewijzigd op 08/05/2011 09:18:51 door Timo Kleinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:30:58
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 09:36:10
Quote Anchor link
1. Ik zou een tijdelijke hash aanmaken op basis van ipadres en salt die in de sessie zetten en ook in de database en per page view vergelijken.

2. Ik zou session_regenerate_id(true) aanroepen net voordat iemand daadwerkelijk is ingelogd, voorkomt session fixation!
 
Victor -

Victor -

08/05/2011 10:53:21
Quote Anchor link
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.
 

08/05/2011 12:08:59
Quote Anchor link
Victor X op 08/05/2011 10:53:21:
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.


Waarom zou je dit willen? Je voert elke keer weer een nieuwe (onnodige) query uit. Je kunt overigens ook niet kijken of die hash klopt d.m.v. een cookie of zoiets aangezien je toch elke keer een nieuwe maakt.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 12:28:24
Quote Anchor link
Dillen Meijboom op 08/05/2011 12:08:59:
Victor X op 08/05/2011 10:53:21:
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.


Waarom zou je dit willen? Je voert elke keer weer een nieuwe (onnodige) query uit. Je kunt overigens ook niet kijken of die hash klopt d.m.v. een cookie of zoiets aangezien je toch elke keer een nieuwe maakt.


Je kan het ook nog combineren. Je hash opslaan in de database(ongecodeerd), cookie(gecodeeerd) en in de session(gecodeerd) en dan steeds de salt uit de database halen en daarmee blijven verifiëren. Dit gaat wel voor wat extra laadtijd zorgen.

Ik snap zelf bijna niet meer wat ik heb geschreven ik hoop jullie wel. :D
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 12:58:26
Quote Anchor link
Session ID opnieuw genereren houdt al een hoop tegen. Wat ook veilig is maar minder gebruiksvriendelijk is session.use_cookies = 1 zetten en session.use_trans_id = 0. Hierdoor kan de session ID niet meegegeven worden in de URL.

Zie trouwens ook een function declaratie 'sql_query' maar je gebruikt hem nergens :p

Verder, is de code niet echt netjes gestructureerd. Sowieso vind ik HTML genereren door het te printen met echo in PHP code lelijk.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

08/05/2011 13:03:36
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();
ini_set('session.name', 'hash'); # try to hide the session name..
if (!isset($_SESSION['ip']))
$_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
if ($_SESSION['ip'] != $_SERVER['REMOTE_ADDR']) {
    header('Location: http://www.mijnwebsite.nl' );
    exit();
}

?>


is dat ook een goede manier?
 
Victor -

Victor -

08/05/2011 14:00:34
Quote Anchor link
Daniel Voogsgerd op 08/05/2011 12:28:24:
Dillen Meijboom op 08/05/2011 12:08:59:
Victor X op 08/05/2011 10:53:21:
@Kees, ik maak gewoon op elke pagina die hash opniew aan, zodat je niet met elke page view een extra query krijgt.


Waarom zou je dit willen? Je voert elke keer weer een nieuwe (onnodige) query uit. Je kunt overigens ook niet kijken of die hash klopt d.m.v. een cookie of zoiets aangezien je toch elke keer een nieuwe maakt.


Je kan het ook nog combineren. Je hash opslaan in de database(ongecodeerd), cookie(gecodeeerd) en in de session(gecodeerd) en dan steeds de salt uit de database halen en daarmee blijven verifiëren. Dit gaat wel voor wat extra laadtijd zorgen.

Ik snap zelf bijna niet meer wat ik heb geschreven ik hoop jullie wel. :D



Ik bedoel juist dat ik geen query uitvoer.
Ik heb in de session staan.
naam en hash
hash wordt gemaakt door sha1(naam.ip); dus dan kan hij niet zn naam veranderen in de sessie
en als ik kijk of hij ingelogt is, dan pak ik zijn naam uit de sessie, maak daar een hash van en kijk of dat overeenkomt met de sessie hash. en als hij dan zijn naam heeft veranderd, of de hash, klopt het niet meer.

snap je het nog? zo kost het redelijk weinig laadtijd omdat je geen query hoeft uit te voeren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.