veiligheid .ini bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »
Marc Cools

Marc Cools

04/04/2009 09:18:00
Quote Anchor link
HI,

Ik wil een ini bestand gebruiken. Met de volgende code kan ik dat bestand in één keer omzetten naar een array. Heel handig!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$config
= parse_ini_file("geheim.ini");
?>

Het bestand 'geheim.ini' staat in een directory die publiek toegankelijk is. Een hacker die dat weet staan, kan gewoon intypen 'path/to/file/geheim.ini en de brouwser toont de inhoud van dat bestand. Oeps daar gaan mijn geheimen.
Dus ik dacht dat op te lossen door mijn bestand geheim.ini.php te noemen en de eerste regel als volgt te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
; <?php die('No hacking.'); ?>


Let op: er staat een ; voor de php code.
De ; is voor parse_ini_file een commentaarlijn en zal de php code negeren.
De hacker die via zijn brouwser het bestand aanroept zal PHP aanroepen voor het bestand. de ; ziet hij als html tekst en output hij naar de brouwser, dan ziet hij de php tag en voert het commando die dat daar staat uit. Probleem opgelost. Of niet?
Welk veiligheidsprobleem zou ik nog kunnen hebben?
Kan het volgende bijvoorbeeld:
Een hacker maakt op zijn computer een php bestand waarbij hij de parse_ini_file instructie gebruikt en mijn bestandsnaam er aan koppelt. Zo komt hij toch aan de inhoud. Is dat mogelijk?

Marc.

edit: juiste tag om de ; binnen de code te zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marc Cools
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:30:29
 
Midas

Midas

04/04/2009 09:25:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, probeer dat laatste eens, en kijk of het werkt. Lijkt me niet, maar weet het niet zeker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Midas
 
Frank -

Frank -

04/04/2009 09:55:00
Quote Anchor link
1) Waarom zet je het bestand in een openbare directory? Met htaccess kun je deze directory afschermen.
2) Waarom staat het bestand niet buiten de webroot? Dan kan niemand er via de browser bij.

Raar probleem die je zelf aanmaakt maar die gelukkig op diverse manieren eenvoudig is op te lossen.
 
Jelmer -

Jelmer -

04/04/2009 10:37:00
Quote Anchor link
Marc Cools schreef op 04.04.2009 09:18:
Een hacker maakt op zijn computer een php bestand waarbij hij de parse_ini_file instructie gebruikt en mijn bestandsnaam er aan koppelt. Zo komt hij toch aan de inhoud. Is dat mogelijk?

Dat zal niet lukken. Zodra het bestand langs Apache komt en het de extensie .php heeft, (en apache goed ingesteld is) zal het bestand uitgevoerd worden. Zo kan je ook niet achter de php broncode van deze website komen, omdat de PHP code uitgevoerd wordt, en niet opgestuurd.
 
Marc Cools

Marc Cools

04/04/2009 13:37:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 04.04.2009 09:55:
1) Waarom zet je het bestand in een openbare directory? Met htaccess kun je deze directory afschermen.
2) Waarom staat het bestand niet buiten de webroot? Dan kan niemand er via de browser bij.

Raar probleem die je zelf aanmaakt maar die gelukkig op diverse manieren eenvoudig is op te lossen.

Van htaccess weet ik ... totaal niets.
Kan iemand mij dat uitleggen of een link waar een goede uitleg staat?
 
GaMer B

GaMer B

04/04/2009 13:49:00
Quote Anchor link
Stel je hebt het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
|>www
  |>getIni.php
  |>ini
    |>geheim.ini

Dan kun je in de map 'ini' een bestand genaamd .htaccess zetten met de inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<FilesMatch "\.(htaccess|ini)$">
order allow,deny
deny from all
</FilesMatch>


Als je naar www.jewebsite.nl/ini/geheim.ini gaat krijg je een 'Forbidden [403]' error te zien.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Marc Cools

Marc Cools

06/04/2009 23:27:00
Quote Anchor link
Als ik de volledige map en submaps wil afsluiten, is dan mijn .htaccess het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
|>www
  |>getIni.php
  |>ini
    |>geheim.ini

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
order allow,deny
deny from all

Is dat juist? Ook voor de submappen of moet ik nog per submap een .htaccess aanmaken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marc Cools
 
Yorick17

yorick17

06/04/2009 23:37:00
Quote Anchor link
zet het gewoon buiten de webroot, en klaar!
 
Marc Cools

Marc Cools

07/04/2009 07:52:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 04.04.2009 13:49:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<FilesMatch "\.(htaccess|ini)$">
order allow,deny
deny from all
</FilesMatch>

Als ik nu alles wil verbieden behalve php en txt files, is dan het volgende correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
order allow,deny
deny from all
<FilesMatch "\.(php|txt)$">
order allow,deny
allow from all
</FilesMatch>

Ik weet het, ik ken er niets van. ;(

edit:

Mmmm, blijkbaar ben ik niet alleen die er niets van kent ... :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marc Cools
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.