veiligheid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »
Carlo  boy

carlo boy

15/03/2009 12:14:00
Quote Anchor link
weten jullie misschien handleidingen over veiligheid van je site?
(graag in nl, engels kan ook)

Als jullie site een aanval word gedaan,
wat doet/probeert die negative hacker dan?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:45:45
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2009 12:20:00
Quote Anchor link
Hij probeert bijna altijd andermans account te "stelen", in te loggen in een account waar hij het wachtwoord niet van weet. Dat kan een account van z'n "vriend" zijn, maar ook die van de admin gebruiker.

En hoe kan hij dat vooral doen?
- SQL injection
- Cross-site request forgery (CSRF)
- Cross-site scripting (XSS)
- en natuurlijk eigen PHP code uploaden via upload-formuliertjes. Dat formuliertje hoeft niet eens op je eigen site te staan, het kan ook zijn dat een andere site die op dezelfde server gehost wordt een lek heeft. Wanneer jouw site dan ergens een "lek" include statement heeft, een include statement waarin een variabele van buitenaf wordt gebruikt in het pad naar het PHP bestand, ben je ook niet veilig.

Volgens mij staan over al deze bekendere technieken wel tutorials op deze site.
 
Carlo  boy

carlo boy

15/03/2009 12:46:00
Quote Anchor link
bedankt voor je snelle reactie.

Ik zal eens kijken.

Kan iemand me uitleggen hoe je gebruik maak van https://.
En hoe je het maakt?
Ik wil dit in de toekomst gebruiken voor betalingen

---oplossingen---

sql injecion =
$daa = mysql_real_escape_string($_GET['daa']);

cross-site request=
default wachtwoord wijziggen (weet begod niet wat het is)

de andere 2 kan ik geen oplosing bedenken.

maar ik weet wel dat
site.nl/homepage.php?voornaam = "carlo"
onveilig is, is GET dan ook onveilig?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door carlo boy
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2009 20:18:00
Quote Anchor link
$_GET, $_POST, veel uit $_SERVER & $_ENV, en eigenlijk ook $_SESSION komen van buiten je applicatie. Dat betekent dat je geen controle had over hoe de data erin is terecht gekomen, en je er dus eigenlijk vanuit mag gaan dat die data klopt of überhaupt veilig is. mysql_real_escape_string is een goeie oplossing om in ieder geval alle waarden alvast op de juiste manier van quotes te voorzien. Je kan nog een stapje verder gaan, en prepared statements gebruiken. Dan stuur je namelijk de SQL code en de waarden die je wilt invullen apart naar de database, en kan een waarde dus niet de opbouw van je SQL code omgooien. Moet je jezelf wel aanleren om geen variabelen bij het maken van de SQL code te gebruiken, en zorvuldig je waarden via placeholders in je SQL te verwerken.

XSS kan je deels tegengaan door het in ieder geval onmogelijk te maken dat mensen HTML kunnen posten op je website. htmlentities helpt je daarmee al een eindje op weg.

CSRF is eigenlijk dat de kwaadwillende de gebruiker als het ware op een knopje op jouw website drukt waardoor de actie die de kwaadwillende voor ogen had gebeurt. Bijvoorbeeld de link http://example.com/index.php?del=24 verwijdert gebruiker 24 wanneer de admin is ingelogd. Nu ben ik de admin, en ik ben ingelogd. Nu plaatst iemand op een andere site <img src="http://example.com/index.php?del=24"> en mijn browser zal die URL opvragen, waarmee de actie dus wordt uitgevoerd. Dat kan omdat ik al was ingelogd op de website. Dit kan je al deels tegen gaan door alleen niets wijzigende acties via GET te laten lopen. Alles wat wat aanpast of verwijderd via POST laten gaan. Mocht er alsnog misbruik worden gemaakt van je website op deze manier (dat kan, maar al een stuk minder effectief) dan kan je nog ieder formulier een unieke random code meegeven, en controleren of die unieke random code ook werkelijk in een formulier is gezet. Maar dat is voor later.

Upload-formuliertjes moet je gewoon heel erg voorzichtig mee omgaan. Controleer op de naam en als het kan op de inhoud van het bestand. Beiden zijn echter niet uitsluitend, dus het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat het niet mogelijk is het bestand vanuit de browser te kunnen benaderen: plaats de geuploade bestanden buiten de web-root.

include-statements moet je eigenlijk zo min mogelijk op basis van variabelen doen. Komt er wel een variabele in voor, zorg er dan voor dat je een whitelist hebt met alle waarden die de variabele mag hebben, en controleer of de waarde in de whitelist zit. Dit lek komt echt heel veel voor, en is, zeker in combinatie met een kapot upload formulier, maar ook alleen al erg erg gevaarlijk. Mensen kunnen dan namelijk PHP code op jouw server uitvoeren, en dus alles met je server doen wat vanuit PHP mogelijk is.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

15/03/2009 21:32:00
Quote Anchor link
In aanvulling op het verhaal van Jelmer

http://www.phpfreakz.nl/downloadz/webprogrammers_hacking_huide.pdf leesvoer
 
Carlo  boy

carlo boy

15/03/2009 21:37:00
Quote Anchor link
Wow heel erg bedank jongens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = "SELECT id, FROM gebruikers WHERE naam='".$_POST['user']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $tellen = mysql_num_rows($query);

Dit heb ik van het inlog script wat ik gekopieerd heb.
En dit is dus harstikke gevaarlijk.
Helaas weet ik niet hoe ik dit moet gaan oplossen.
Ik moet toch de waarden $_POST gebruiken :'(.

Als ik een oplossing heb gevonden zal ik het posten
 
- SanThe -

- SanThe -

15/03/2009 21:48:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 15.03.2009 20:18:
$_GET, $_POST, veel uit $_SERVER & $_ENV, en eigenlijk ook $_SESSION .... mysql_real_escape_string ....
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

15/03/2009 21:51:00
Quote Anchor link
Als $_POST['user'] een id ofzo is, kan je al gaan checken of het een cijfertje is.

En anders kan je nog dit doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_real_escape_string($_POST['user'])
?>
 
Roel -

Roel -

15/03/2009 21:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$daa = mysql_real_escape_string($_GET['daa']);


Dat hoef je niet te doen, dat is zonde van je geheugen. Je kunt beter bij een query pas de gegevens filteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("INSERT INTO blabla (veld1, veld2) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['daa'])."', 'en nog iets!')")
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roel -
 
Carlo  boy

carlo boy

16/03/2009 08:06:00
Quote Anchor link
Bedankt,
Ik zie nu echt fouten in m'n scrips.

Arian schreef op 15.03.2009 21:51:
Als $_POST['user'] een id ofzo is, kan je al gaan checken of het een cijfertje is.

En anders kan je nog dit doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_real_escape_string($_POST['user'])
?>


Hoe moet je controleren als id een cijfer is?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/03/2009 09:08:00
Quote Anchor link
ctype_digit is de mooiste manier
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/03/2009 09:12:00
Quote Anchor link
Je kunt hem ook gewoon casten. Als het dan geen valid int is dan wordt dat standaard toch 0.
 
Carlo  boy

carlo boy

16/03/2009 21:48:00
Quote Anchor link
bedankt,

Zijn dit de enigge bugs?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

16/03/2009 23:35:00
Quote Anchor link
Er kan veel meer aangericht worden als je niet goed oplet. Maar daarom is het goed om bij twijfel altijd alles te vragen. (...De meeste...) Kenners willen immers graag hun kennis delen, en zullen dan ook niet twijfelen jou antwoord te geven. Mits je natuurlijk ook zelf inzicht en inzet toont ;-).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT * FROM tabel WHERE id = ".(int)$_SESSION['user_id']." OR naam = '".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."'";
?>


Even een klein aanvullend voorbeeld.
 
Carlo  boy

carlo boy

17/03/2009 17:59:00
Quote Anchor link
@jezper

Ik moet zeggen.
Ik heb veel geleerd op dit forum.
Ik heb op forum's geweest waar ik als gozer werd uitgescholden.
Hier geven ze tips waar je op moet letten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$a
= 1;
$b = 2;
if($a == $b){
echo a en b zijn gelijk';

else
{ echo '
nee, nee, nee a en b zijn niet gelijk;
?>


Ik werd met deze fouten uitgelaggen.

Bedankt jongens

ps. zoek de fouten :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.