Veiligheid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Nick Zwaal

Nick Zwaal

11/04/2011 19:32:30
Quote Anchor link
Jongens, ik wordt gek.

Tutorials praten over MD5 beveiliging, anderen branden het af, weer anderen stellen dan SHA1 de ware is, anderen zweren bij Salt's, dan is er nog een groepering into SHA256 en heb je de splintergroeperingen BPKDF2, BCrypt en PBMAC.

Ik zie door de bits de bytes niet meer.

Als ik een login wil maken voor een PHP browsergame. Wat zouden jullie aanraden? Ik zou heel graag ervaringen horen, want uit de tutorials kom ik geen wijs meer.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:07:32
 
Jasper DS

Jasper DS

11/04/2011 19:36:03
Quote Anchor link
je gebruikt een salt + sha1
 
Niels K

Niels K

11/04/2011 19:49:33
Quote Anchor link
Ik zou beginnen met het gebruik van een salt en pepper. Oftwel suffix / prefix.
Denk ook eens over:

- Tokens.
- Captcha / IP Ban.
- Geef gebruiker niet te veel informatie.
- Logging.

Zo kan je nog wel een aantal dingen opnoemen..
 
Nick Zwaal

Nick Zwaal

12/04/2011 11:08:44
Quote Anchor link
Dank voor jullie reactie.

Ik ga denk ik voor een brute mix van salt en pepper (http://createmy.com.au/php-password-salt-and-pepper-using-sha1-md5-hash/) (ik vind het iig een brute mix ;) )
Op deze manier is het wachtwoord iig beveiligd.

Captcha overweeg ik voor 5x niet correct ingelogt, om bruteforce te voorkomen.
IP logging om session stealing te voorkomen (ander IP? Uitloggen. Jammer voor de dynamische IP adressen :P)

Ik zou graag jullie mening horen of dit een veilige/handige combi is :)


P.s.Tokens snap ik niet, ik kom er ook niet echt duidelijk achter wat je voor veiligheidstruuks je kunt uithalen met ze. Zou je hier misschien wat meer over willen vertellen? (Het kan zijn dat ik nu hele stomme dingen vraag XD)
 
Jelmer -

Jelmer -

12/04/2011 11:18:40
Quote Anchor link
Nick Zwaal op 12/04/2011 11:08:44:
P.s.Tokens snap ik niet, ik kom er ook niet echt duidelijk achter wat je voor veiligheidstruuks je kunt uithalen met ze. Zou je hier misschien wat meer over willen vertellen? (Het kan zijn dat ik nu hele stomme dingen vraag XD)


Waarschijnlijk bedoelen ze tokens zoals je session_id. Het is een uniek en niet te raden identifier die dan aan de serverkant weer gekoppeld wordt aan data (zoals je sessie, het gegeven dat jij bent wie je zegt dat je bent etc) Maar als je PHP's sessies gebruikt doet PHP dat dus al voor je :)

Beveilig zo goed als nodig is, niet meer dan dat. Het is altijd een afweging tussen veiligheid en gebruikersgemak. Als je iemand na 10 minuten inactiviteit uitlogt is dat voor een banksite te verdedigen, maar het blijft vervelend en voor iets simpels als een forum zou ik het niet pikken.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/04/2011 12:06:28
Quote Anchor link
Probleem met md5 is, is dat er veel rainbow tables van op het internet staan. Dus het zou 'makkelijker' zijn om te bruteforcen.

Volgens mij iets wat ook geldt is, ga niet 2 hashes door elkaar gebruiken. Dus kies of voor md5 of voor een sha* functie.
 
Nick Zwaal

Nick Zwaal

12/04/2011 13:11:51
Quote Anchor link
Gerben Jacobs op 12/04/2011 12:06:28:
Probleem met md5 is, is dat er veel rainbow tables van op het internet staan. Dus het zou 'makkelijker' zijn om te bruteforcen.

Volgens mij iets wat ook geldt is, ga niet 2 hashes door elkaar gebruiken. Dus kies of voor md5 of voor een sha* functie.

En SHA1 en SHA256 door elkaar? Zou dat ook schadelijk zijn?


Jelmer rrrr op 12/04/2011 11:18:40:
Nick Zwaal op 12/04/2011 11:08:44:
-=snip=-


Waarschijnlijk bedoelen ze tokens zoals je session_id. Het is een uniek en niet te raden identifier die dan aan de serverkant weer gekoppeld wordt aan data (zoals je sessie, het gegeven dat jij bent wie je zegt dat je bent etc) Maar als je PHP's sessies gebruikt doet PHP dat dus al voor je :)

Beveilig zo goed als nodig is, niet meer dan dat. Het is altijd een afweging tussen veiligheid en gebruikersgemak. Als je iemand na 10 minuten inactiviteit uitlogt is dat voor een banksite te verdedigen, maar het blijft vervelend en voor iets simpels als een forum zou ik het niet pikken.

Ik wil graag zo min mogelijk hackers actief op mijn site, zoals elke siteowner (webmaster? Ik ben nog niet zo gewend aan de termen.) dat zal willen. Elke 10 minuten uitloggen vind ik wat aggressief, verandering van IP zowieso wel, meermaals wachtwoord proberen komt een captcha tegenover te staan. En het wachtwoord (en de username evt.) worden ge-SHA*'d. Het lijkt me zo redelijk veilig.
 
Pim -

Pim -

12/04/2011 14:19:44
Quote Anchor link
Het hashen van wachtwoorden is maar een heel klein detail bij beveiliging. Belangrijk, maar een detail. (Veel) belangrijker zijn zaken als user input filtering/validatie.
 
Johan Dam

Johan Dam

12/04/2011 14:34:21
Quote Anchor link
Je hebt het over een browser spel, toch? In dat geval is het miss een idee om op elke pagina 1% kans heeft op een captcha, dit voorkomt dat mensen een bot schrijven die voor hun activiteiten gaat doet.

Denk ook na wat er gebeurd als een persoon gaat kloten met iemand anders zijn account (denk aan iemand die vergeten is uit te loggen op een openbare computer, of een vervelend broertje) Kan deze persoon dat aangeven? Kan je de 'schade' ongedaan maken?

Verder lijken me de ideeen die je nu toe hebt ruim voldoende qua beveiliging :)

Toevoeging op 12/04/2011 14:50:32:

Je hebt het over een browser spel, toch? In dat geval is het miss een idee om op elke pagina 1% kans heeft op een captcha, dit voorkomt dat mensen een bot schrijven die voor hun activiteiten gaat doet.

Denk ook na wat er gebeurd als een persoon gaat kloten met iemand anders zijn account (denk aan iemand die vergeten is uit te loggen op een openbare computer, of een vervelend broertje) Kan deze persoon dat aangeven? Kan je de 'schade' ongedaan maken?

Verder lijken me de ideeen die je nu toe hebt ruim voldoende qua beveiliging :)
 
Nick Zwaal

Nick Zwaal

12/04/2011 15:05:08
Quote Anchor link
Dank jullie voor jullie reacties :)

Pim - op 12/04/2011 14:19:44:
Het hashen van wachtwoorden is maar een heel klein detail bij beveiliging. Belangrijk, maar een detail. (Veel) belangrijker zijn zaken als user input filtering/validatie.

Pim, bedoel je hiermee dingen als mysql_real_escape_string en het IP-adres waar het vandaan komt?



Johan Dam op 12/04/2011 14:34:21:
Je hebt het over een browser spel, toch? In dat geval is het miss een idee om op elke pagina 1% kans heeft op een captcha, dit voorkomt dat mensen een bot schrijven die voor hun activiteiten gaat doet.

Denk ook na wat er gebeurd als een persoon gaat kloten met iemand anders zijn account (denk aan iemand die vergeten is uit te loggen op een openbare computer, of een vervelend broertje) Kan deze persoon dat aangeven? Kan je de 'schade' ongedaan maken?

Verder lijken me de ideeen die je nu toe hebt ruim voldoende qua beveiliging :)

Ik ben een beetje huiverig tegenover random captcha's op de site, zelf heb ik ze altijd als zeer irritant ervaren (hoewel dat de captcha's waren die onleesbaar waren gemaakt voor mensen :P, misschien dat ik reCaptcha kan proberen in beta :)). Zijn er naast captcha's misschien andere opties om botgebruik te voorkomen/verminderen/bemoeilijken?

Het reversen van de gemaakte schade zou met een rollback moeten gebeuren. Misschien dat het mogelijk is om een dag- of wekelijkse backup te maken waar de userdata dan uitgehaald kunnen worden, maar daar kan dan ook gebruik van worden gemaakt (alles overmaken naar een 2e account en dan rollback aanvragen). Dan zou voor het reversen een database bijgehouden moeten worden met alle transacties die gedaan zijn.
Het moet mogelijk zijn om uit te loggen wanneer je de pagina afsluit, ik denk dat dat voldoende beveiliging moet zijn voor openbare gelegenheden (weerwoord heb ik hier graag op!).
 
Johan Dam

Johan Dam

12/04/2011 15:27:44
Quote Anchor link
Ik ben het met je eens in geval van captcha's, al kan je het zo simpel maken als een afbeelding die je vraag om 2 random getallen bij elkaar op te tellen.
Maar gezien je met een spel bezig bent... je zal altijd mensen hebben die proberen vals te spelen. Een aantal daarvan kunnen programmeren en zullen scripts proberen te maken.

Na mijn weten zijn er 2 soorten scripts die ze kunnen maken,

Een klik-bot. Die werkt door de browser en klikt op bepaalde plekken. Deze zijn te voorkomen door een random margin op de 'attack' knop te zetten (bijvoorbeeld)
Deze heeft geen last van verborgen input dingen.

Een crawler-achtige bot die de html leest en post-acties uitvoerd afhangend van wat hij tegen komt. Deze heeft geen last van margins maar wel weer van captcha's. Ook kan je hem om de tuin leiden dmv van verborgen input velden / submit knoppen. Al is dit afhangend van de persoon die het gemaakt heeft.

Voor het automatisch uitloggen als ze de pagina sluiten.. miss eerst bij het inloggen vragen of ze op een openbare computer zitten? En zo ja, dan idd met een onunload oid automatisch laten uitloggen.

Als iemand gehackt is door zijn broertje ofzo.. dan zou ik zeggen, sorry maar helaas. Op het moment dat iemand tig mensen heeft gehackt, ja oke, dan inderdaad een complete rollback doen.

Een rollback per persoon is te moeilijk gezien hier misbruik van kan worden gemaakt.

Om tweede accounts tegen te gaan, houd accounts die onder hetzelfde IP geregistreerd staan in de gaten. Tuurlijk, 2 mensen kunnen dezelfde computer gebruiken en dus hetzelfde IP hebben, niks mis mee. Maar op het moment dat er 1 account niks anders doet dan dingen voor de ander (guild joinen, of niet levelen zodat het een makkelijk doelwit is en constant door het andere account aangevallen word), dan is het verdacht.

Ik zou je ook adviseren om af en toe een paar mensen die je vertrouwd te vragen om vals te spelen. Kijken of het ze lukt en zo ja, hoe je het later kan voorkomen.
 
Nick Zwaal

Nick Zwaal

12/04/2011 18:28:06
Quote Anchor link
Johan Dam op 12/04/2011 15:27:44:
Ik ben het met je eens in geval van captcha's, al kan je het zo simpel maken als een afbeelding die je vraag om 2 random getallen bij elkaar op te tellen...

-=snip=- (anders wordt deze thread wel héél lang)

...je het later kan voorkomen.

Bedankt voor je respons!
De informatie over de twee bots die gebruikt kunnen worden is heel handig.

Ik denk dat mensen een openbare computer optie heel vaak zullen vergeten.
((EDIT: Tenzij die automatisch op true staat natuurlijk. Dan wordt dit opeens heel handig! ))
Tegenwoordig kan er gebruik gemaakt worden van het opslaan van je wachtwoord. Ik denk dat ik bij uitzetten gewoon de sessie moet laten beeindigen. (Desnoods leren ze hun paswoord snel typen ;))
Thuis kunnen mensen hun wachtwoord opslaan en zal men (vrijwel) direct doorgaan (een klik extra (login)).
Gewijzigd op 12/04/2011 18:30:39 door Nick Zwaal
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.