velden controleren op volledig ingevuld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

10/01/2007 15:37:00
Quote Anchor link
ten eerste super goed forum :D, veel goede berichten en snelle reacties.

helaas heb ik even zitten searchen maar kom ik uit 1 ding niet.
ik ben nog maar een amateur:(

Ik heb een aantal teksvelden in een formulier, de waarde hiervan worden weg geschreven naar 1 tabel.

nu wil zodra er onderaan het formulier op verzenden gedrukt wordt, dat het php script EERST alle velden controleerd of deze volledig ingevuld zijn.

ik heb nu dit gedeelte.


if ...
controleerd die eerst of de ingevulde waarden ook voorkomt in een andere tabel, dit is een vereisten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$sql="select * from leerling_id where leerling_id='$leerling_id';";
$result=mysql_query($sql) or die("fout");
if(mysql_num_rows($result)>0) {
$tekst="Dit leerling id bestaat al \n.
<a href=\"".$_SERVER["PHP_SELF"]."\">Opnieuw toevoegen</a>\n";
die($tekst);
}


else {

dan gaat die alles toevoegen.

dus ik dacht aan een elseif statement die eerste controleerd of alle velden zijn ingevuld.

ik dacht aan iets met

elseif(!empty) $veld)
echo error...
....

else voer uit.


maar helaas dit werkt niet,
wie heeft er een suggestie voor mij ?
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 10:06:06
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2007 20:49:00
Quote Anchor link
Ik zou de controle iets anders doen. Eerst controleren of alle velden ingevuld zijn, en daarna pas controleren of de ingevulde leerling al in de database voorkomt. Wat gebeurt er namelijk anders als er geen leerling ingevuld wordt ;)

Je kunt om te controleren of een veld ingevuld is, gewoon gebruik maken van empty():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(empty($_POST['een_input_veld']))
{

    echo 'een_input_veld is niet ingevuld';
}

?>


In dit voorbeeldje heb ik het op een iets andere manier gedaan. Maar het is misschien wel even de moeite waard om er naar te kijken.
 
Gerben G

Gerben G

10/01/2007 21:05:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn heeft deze code gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $errors = array ();
        foreach ($_POST as $key => $value) {
            if (empty ($value) {
                array_push ($errors, '<p>' . $key . ' is een verplicht veld.</p>');
            }
        }

        if (!empty ($errors)) {
            foreach ($errors as $value) {
                echo $value;
            }
        }

        else {
            // formulier okee
        }
    }

?>
 
The master

the master

10/01/2007 23:06:00
Quote Anchor link
ik ga het testen dank jullie wel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.