Velden met zelfde inhoud optellen in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel

Michel

31/05/2006 09:17:00
Quote Anchor link
http://img437.imageshack.us/img437/6862/dbstr6db.jpg

Het plaatje hierboven geeft een voorbeeld van mijn voorraadtabel..

JE ziet dat er onder artikelvpr 2x dezelfde naam staat.. Dit kan in principe voorkomen omdat artikelen op verschillende locaties liggen dat zie je ook op het plaatje dat hetzelfde product 2x in de database staat, maar wel in verschillende locaties..

Nu wil ik graag dat in php 1x die naam word weergegeven met het totaal 15 erin, daarna wil ik dat je op een link kan klikken en dat je daarmee kan zien op welke locaties de artikelen liggen. A1= 10 en S14 = 5

Njah mijn stagebegeleider verzint er zo weer wat bij :\ Alvast bedankt voor de hulp!!

Mijn php code is op dit moment zo :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

include("connect.php");

$sql = "SELECT * FROM voorraad";
$query = mysql_query($sql);

echo "<center>";
echo "<table>";
echo "<th>Artikelgroep</th>";
echo "<th>Artikelnaam</th>";
echo "<th>Locatie</th>";
echo "<th>Aantal</th>";
echo "<th>Opties</th>";

$minimaal = "SELECT * FROM artikelgegevens";
$kweerie = mysql_query($minimaal);

while ($show = mysql_fetch_object($query))  
{





echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "$show->productgroep";
echo "</td>";
echo "<td>";
echo "$show->artikelvpr";
echo "</td>";
echo "<td>";
echo "$show->locatievpr";
echo "</td>";
echo "<td>".$show->aantal."</td>";
echo "<td>";
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href='verwijderen.php?id=$show->voorraadID'><img src='remove.gif' alt='Verwijder Ingeboekt Artikel' border='0'></a>";
echo "&nbsp;<a href='artoverzien.php?id=$show->artID'><img src='prbeschrijving.gif' alt='Klik hier voor details' border='0'></a>";
echo "</td>";
echo "</tr>";
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 20:58:07
 
- wes  -

- wes -

31/05/2006 09:38:00
Quote Anchor link
SELECT COUNT(aantal) AS totaalaantal FROM artikelgegevens WHERE artikelvpr = 'qwe'
 
Robert Deiman

Robert Deiman

31/05/2006 09:42:00
Quote Anchor link
SELECT SUM(aantal) as totaalaantal FROM artikelgegevens GROUP BY artikelvpr.

Je berekend het totaal aantal van de producten bij elkaar.
 
Michel

Michel

31/05/2006 09:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$sql
= "SELECT SUM(aantal) as totaalaantal FROM voorraad GROUP BY artikelvpr";
$query = mysql_query($sql);

?>


Ik krijg geen error gereturned... maar alle velden zijn wel leeg... Ik krijg dus geen data teruggestuurd...
 
- wes  -

- wes -

31/05/2006 09:56:00
Quote Anchor link
geef je code eens
 
Robert Deiman

Robert Deiman

31/05/2006 09:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sql
= "SELECT *,SUM(aantal) as totaalaantal FROM voorraad GROUP BY artikelvpr";
$query = mysql_query($sql);
?>


En dan de rest van je code.. Vergeet dan niet dat je bij aantal, het totaalaantal neer moet zetten
($show->totaalaantal)
 
Michel

Michel

31/05/2006 10:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

SELECT SUM( aantal ) AS totaalaantal, artikelvpr, locatievpr, productgroep
FROM voorraad
GROUP BY artikelvpr


?>



Hij werkt met de bovenstaande querie!!:) dankjullie :)

Hoe pak ik het nu aan dat als ik er een linkje naastmaak of een knopje dattie dan op een andere pagina laat zien dat er 5 op locatie 1 zijn en 10 op de andere locatie ??
 
- wes  -

- wes -

31/05/2006 10:06:00
Quote Anchor link
bijbehorende 'artikelvpr' meesturen, die daar in een query als overzicht tonen . bijv
 
Michel

Michel

31/05/2006 10:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

echo "<center>";
echo "<table>";
echo "<th>Locatie</th>";
echo "<th>Aantal</th>";

$sql = "SELECT locatievpr, aantal FROM voorraad WHERE artikelvpr = '".$_GET['id']."';";
$query = mysql_query($sql);

while ($show = mysql_fetch_object($query))  
{


echo "<tr>";
echo "<td>";
echo "$show->locatievpr";
echo "</td>";
echo "<td>";
echo "$show->aantal";
echo "</td>";
echo "</tr>";
}


?>



Zo dat is ook gefixt!!:) Dankjullie wel jongens:) Op naar het volgende probleem!!:P
 
- wes  -

- wes -

31/05/2006 10:25:00
Quote Anchor link
je code is wel een beetje gammel. Je gaat overal maar vanuit dat het goedgaat omdat er variabelen meegestuurd worden.

als je er nou dit van maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

echo "<center>";
echo "<table>";
echo "<th>Locatie</th>";
echo "<th>Aantal</th>";
if (isset($_GET['id']) && !empty($_GET['id']))
{

    $sql = 'SELECT locatievpr, aantal FROM voorraad WHERE artikelvpr = "'.$_GET['id'].'"';
    $query = mysql_query($sql);
    if ($query && mysql_num_rows($query) >= 1)
    {

        while ($show = mysql_fetch_object($query))  
        {


            echo "<tr>";
            echo "<td>";
            echo $show->locatievpr;
            echo "</td>";
            echo "<td>";
            echo $show->aantal;
            echo "</td>";
            echo "</tr>";

        }
    }
else {
    echo 'Geen resultaten gevonden';
    }

}
else {
echo 'Er is een fout opgetreden, een verplichte waarde is niet verstuurd';
}

?>



werkt het ook, en issie een stuk meer waterdicht :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - wes -
 
Michel

Michel

31/05/2006 10:30:00
Quote Anchor link
OKeej dankjewel!!!:) Vet !! Bedankt!!:)
 
Frank -

Frank -

31/05/2006 15:19:00
Quote Anchor link
Tip: Kijk nog wel even naar de naamgeving, $query suggereert dat het gaat om een query, maar het gaat om een resultset. Dat is heel wat anders. $result ligt dus meer voor de hand.

Verder kan de foutafhandeling nog beter, wanneer nu de query mislukt, krijg je de melding 'geen resultaten gevonden'. Dat is heel wat anders dan een mislukte query. Dit moet je dus apart gaan controleren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.