Velden verbergen + oproepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lukas V

Lukas V

26/01/2011 14:41:42
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met een vraagje, ik heb een bestaand contactformulier in PHP. (in feite is het een inschrijvingsformulier)
In het huidige script kan men tot 5 personen inschrijven, maar dit staat allemaal onder elkaar, dus:
Quote:
-Inschrijving 1
-Inschrijving 2
-Inschrijving 3
-Inschrijving 4
-Inschrijving 5

Het is dus niet echt mooi dat iemand die zich apart inschrijft die andere 4 velden voor 4 andere personen ook ziet staan. Wat ik dus zou willen is dat er bijvoorbeeld staat:
Quote:
-Inschrijving 1
-Klik hier om nog iemand in te schrijven.


En als men dan op die knop drukt dat die andere velden te voorschijn komen dus:
Quote:
-Inschrijving 1
-Inschrijving 2
-Klik hier om nog iemand in te schrijven.


En dat dit zo verder gaat tot Inschrijving 5...
Quote:
-Inschrijving 1
-Inschrijving 2
-Inschrijving 3
-Inschrijving 4
-Inschrijving 5
U heeft het maximum aantal inschrijvingen bereikt.


Weet iemand hoe ik dit kan doen??
Alvast bedankt bij voorbaat!
Gewijzigd op 26/01/2011 14:42:52 door Lukas V
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:59:40
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

26/01/2011 15:09:58
Quote Anchor link
Quote:
<script type="text/javascript">
var total;
function add(){
total = document.getElementById("total");
if(total.value < 5){
total.value++;
document.getElementById("form").innerHTML = document.getElementById("form").innerHTML +
"<br /> Naam "+total.value+": <input type=\"text\" name=\"name"+total.value+"\" />";
if(total.value == 5){
document.getElementById("url").innerHTML = "U heeft het maximum aantal inschrijvingen bereikt.";
document.getElementById("url").style.textDecoration="none";
}
}
}
</script>
<form method="post">
<input type="hidden" id="total" name="total" value="1" />
<div id="form">
Naam 1: <input type="text" name="name1" />
</div>
<a href="#" onclick="add();" id="url">Klik hier om nog iemand in te schrijven.</a>
<br />
<br />
<input type="submit" value="schrijf in!" />
</form>


misschien heb je hier wat aan?
 
Lukas V

Lukas V

26/01/2011 15:12:58
Quote Anchor link
Ok, zéér hartelijk bedankt! Ik denk wel dat ik hiermee verder zal kunnen!

Toevoeging op 26/01/2011 15:16:26:

En zou er een mogelijkheid zijn om deze dan weer weg te doen? Met bijvoorbeeld "Verwijder de laatste inschrijving"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/01/2011 15:24:16
Quote Anchor link
Thomas van den Bulk op 26/01/2011 15:09:58:
misschien heb je hier wat aan?

Geinig gemaakt hoor Thomas :)

(als enige zou ik de complete "maak nieuwe inschrijving" url in een div zetten, zodat op het laatst de melding dat het max. is bereikt niet in een <a></a> terecht komt, maar voor de rest netjes!)
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

26/01/2011 17:51:19
Quote Anchor link
het duurde even, maar hiermee kun je 'm ook weer verwijderen.
(moest het hele script ombouwen),
hij onthoudt ook wat je hebt ingevuld :)

Quote:
<script type="text/javascript">
var total, url, data, info;
function add(){
total = document.getElementById("total");
url = document.getElementById("url");
if(total.value < 5){
total.value++;
info = "";
for(x = 0; x < total.value; x++){
if(x !== 0){
info += "<br />";
}
data = document.getElementsByName("name"+(x+1))[0];
if(data == undefined || data == null){
data = "";
} else {
data = data.value;
}
info += "Naam "+(x+1)+": <input type=\"text\" value=\""+data+"\" name=\"name"+(x+1)+"\" />";
}
document.getElementById("form").innerHTML = info;
if(total.value > 4){
url.innerHTML = "U heeft het maximum aantal inschrijvingen bereikt.";
url.innerHTML += "<br /><a href=\"#\" onclick=\"remove();\">Verwijder de laatste inschrijving</a>";
} else {
url.innerHTML = "<a href=\"#\" onclick=\"add();\">Klik hier om nog iemand in te schrijven.</a>";
if(total.value > 1){
url.innerHTML += "<br /><a href=\"#\" onclick=\"remove();\">Verwijder de laatste inschrijving</a>";
}
}
}
}
function remove(){
document.getElementById("total").value -= 2;
add();
}
</script>
<form method="post">
<input type="hidden" id="total" name="total" value="1" />
<div id="form">
Naam 1: <input type="text" name="name1" />
</div>
<div id="url">
<a href="#" onclick="add();">Klik hier om nog iemand in te schrijven.</a>
</div>
<br />
<br />
<input type="submit" value="schrijf in!" />
</form>
Gewijzigd op 26/01/2011 17:54:10 door Thomas van den Bulk
 
Lukas V

Lukas V

26/01/2011 17:54:35
Quote Anchor link
bedankt !!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.