Venster sluiten en uitloggen tegelijk.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Marisael

Piet Marisael

24/10/2010 11:55:52
Quote Anchor link
Ik zoek de juiste mogelijkheid om beide commando's in een te maken, het sluiten van het venster en het uitloggen.
Momenteel blijft men ingelogd als men het venster sluit en is inloggen niet meer noodzakelijk.
Foute boel dus.
Hoe combineer ik beide code's?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// Keuze is uitloggen dus session weggooien
        session_destroy();
        exit("Je bent nu uitgelogd");
?>

samen met deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type=button value="Close Window" onclick="javascript:self.close();" onkeypress="javascript:self.close();" />
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:49:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2010 12:04:38
Quote Anchor link
Dat is helaas niet mogelijk. Ik meen dat een sessie pas verwijderd wordt als men *alle* vensters af heeft gesloten.
Gewijzigd op 24/10/2010 12:05:32 door - Ariën -
 
- Raoul -

- Raoul -

24/10/2010 12:06:47
Quote Anchor link
Ik weet niet zeker of dit werkt, ik heb het niet getest.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<html>
<head>
<?php
session_start();
session_destroy();
?>

<script type="text/javascript">
function close() {
alert('Je bent uitgelogd!');
self.close();
}
</script>
</head>
<body onload="close();">

</body>
</html>
 
Piet Marisael

Piet Marisael

24/10/2010 13:00:56
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp moet dit een aparte pagina worden die opgeroepen wordt door een knop in te laten drukken op de pagina die gesloten moet worden?
 
Pim -

Pim -

24/10/2010 13:03:40
Quote Anchor link
Dan moet je een AJAX request doen wanneer er op de knop gedrukt wordt. Kijk eens naar jQuery.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/10/2010 13:47:36
Quote Anchor link
Zoals Internet Verslaafde reeds liet zien in zijn script. Vóór een session_destroy() hoort altijd eerst nog een session_start().
 
Piet Marisael

Piet Marisael

24/10/2010 14:19:18
Quote Anchor link
In het voorbeeld van Internet Verslaafde blijft hij in die pagina hangen met steeds weer dezelfde ALERT.
De pagina sluit dus niet en beland in een eindeloze LOOP
 
Pim -

Pim -

24/10/2010 14:33:19
Quote Anchor link
Ik denk dat hij ipv self.close() window.close() bedoelt.
 
Piet Marisael

Piet Marisael

24/10/2010 15:39:57
Quote Anchor link
blijft hetzelfde, maar moet er geen exit; bij?

---aanvulling---
na enig zoeken blijkt er toch niet helemaal goed te gaan.
de uiteindelijke oplossing is gevonden in een combinatie van beide met alsnog een close-link:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

echo "<br />";
 echo '<a href="javascript:window.close()">CLOSE WINDOW</a>';
echo "<br />";

session_start();
session_destroy();
        exit("Je bent nu uitgelogd");
?>

De echo onder de session geeft weer geen close-link weer, vandaar dat hij er boven staat.
Gewijzigd op 24/10/2010 16:24:29 door Piet Marisael
 
Milo S

Milo S

24/10/2010 17:17:01
Quote Anchor link
Waarom wil je perse het scherm sluiten? Je kunt ook sessies verwijderen en naar een mooie uitgelogd pagina sturen, of zoals vele doen terug naar het inlog scherm.
 
Piet Marisael

Piet Marisael

24/10/2010 17:29:44
Quote Anchor link
om uiteindelijk de inlog-pagina alsnog te sluiten?
Dan zou ik daar voor de volledigheid ook een sluit-knop moeten plaatsen?
De reden om meteen uit te loggen en af te sluiten is omdat de bewuste pagina steeds maar eenmalig gebruikt wordt.

Inloggen -> kunstje doen -> wegwezen.

Vandaar meteen uitloggen en sluiten.
 
Milo S

Milo S

24/10/2010 17:32:27
Quote Anchor link
Persoonlijk heb ik altijd dat als ik uitlog ergens ik niet perse me scherm wil sluiten hoor? Dan ga ik boven in de adres balk gewoon weer verder naar me volgende website.
 
Piet Marisael

Piet Marisael

24/10/2010 17:38:45
Quote Anchor link
Ditmaal gaat het met een pop-up vanuit een bestaande website, er is geen behoefte om in de pop-up te blijven hangen.
Beschouw het maar als een applicatie die je even tussendoor eenmalig moet gebruiken.
Snap je?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.