verbetering website beveiliging enz..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »
Dirk

Dirk

21/11/2006 18:12:00
Quote Anchor link
Hoi!

Ik ben bezig met m'n eerste website in php. Nu is hij bijna af, maar ik denk dat er heel wat dingen beter kunnen, zoals beveiliging, efficiëntie enz. Hieronder is de code. Zouden jullie willen kijken naar dingen die beter kunnen?

alvast bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
session_start();
include ("include/db_conn.php");

$pag = mysql_real_escape_string($_GET["pag"]);
$art = mysql_real_escape_string($_GET["art"]);
$aud = mysql_real_escape_string($_GET['aud']);


    $pid = $pag ? $pag : home;
  $sql = "SELECT * FROM menu WHERE pagina = '" .$pid. "'";
    $res = mysql_query($sql) or trigger_error(mysql_error());
  $row = mysql_fetch_assoc($res);    
    
    $pid_page1s = $art ? $art : "";
  $sql_page1s = "SELECT titel, tekst FROM page1s WHERE titel = '" .$pid_page1s. "'";
    $res_page1s = mysql_query($sql_page1s) or trigger_error(mysql_error());
  $row_page1s = mysql_fetch_assoc($res_page1s);    
    
    $sql_page1s_counter = "UPDATE page1s SET counter = (counter + 1) WHERE  titel = '" .$pid_page1s. "'";
    $res_page1s_counter = mysql_query($sql_page1s_counter) or trigger_error(mysql_error());
    
    $pid_audio = $aud ? $aud : "";
  $sql_audio = "SELECT titel, locatie FROM audio WHERE titel = '" .$pid_audio. "'";
    $res_audio = mysql_query($sql_audio) or trigger_error(mysql_error());
  $row_audio = mysql_fetch_assoc($res_audio);    
    
    $sql_audio_counter = "UPDATE audio SET counter = (counter + 1) WHERE  titel = '" .$pid_audio. "'";
    $res_audio_counter = mysql_query($sql_audio_counter) or trigger_error(mysql_error());
    
if (isset($aud)){
header("location: /".$row_audio["locatie"]."");
exit();
}
    
include ("include/stats.php");
    
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html>
<head>
<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "Page - ".$row["titel_header"]." | ". str_replace("_", " ", $row_page1s["titel"]); ?>
</title>
<link href="css.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<div id="wrapper">
<div id="header">
<ul id="nav">
<li><a href="index.php">startpagina</a></li>
<li><a href="?pag=page1s">page1s</a></li>
<li><a href="?pag=audio">audio</a></li>
<li><a href="?pag=biografie">biografie</a></li>
<li><a href="?pag=links">links</a></li>
<li><a href="?pag=contact">contact</a></li>
</ul>
</div>
<h3></h3><h1>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 echo str_replace("_", " ", $row["titel"])." ". str_replace("_", " ", $row_page1s["titel"]);
?>

</h1>
<div id="sidebar">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

echo $row["tekst_links"];
//---------------page1---------------------
 if ($pag == "page1s") {
      
             $sql = "SELECT titel FROM page1s ORDER BY id DESC";
                 $resultaat = mysql_query($sql);
          while ($record = mysql_fetch_object($resultaat)){    
                  echo "<a href=\"?pag=page1s&art=".$record->titel."\">";
                    $titelstr = str_replace("_", " ", $record->titel);
                if (strlen($titelstr) > 22){
                  $titelstr = substr($titelstr, 0, 18)."...";
                }

                   echo $titelstr;
                     echo "</a><br>\n";                              
       }

}

//---------------einde page1---------------------
//---------------audio---------------------

 if ($pag == "audio") {
        if (empty($aud)){
             $sql = "SELECT titel FROM audio ORDER BY id DESC";
                 $resultaat = mysql_query($sql);
          while ($record = mysql_fetch_object($resultaat)){    
                  echo "<a href=\"?pag=audio&aud=".$record->titel."\">";
                    $titelstr = str_replace("_", " ", $record->titel);
                if (strlen($titelstr) > 22){
                  $titelstr = substr($titelstr, 0, 18)."...";
                }

                   echo $titelstr;
                     echo "</a><br>\n";                              
       }
  }

       echo "<div align=\"right\"><br><b><a href=\"?pag=help\">Help</a>  &nbsp;&nbsp;</b></div>";
}

//---------------einde audio---------------------
?>

</div>
<div id="content">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
echo $row["tekst"];
//---------------page1---------------------
 if ($pag == "page1s") {
          if (empty($art)){
             $sql = "SELECT titel, omschrijving, counter FROM page1s ORDER BY id DESC";
                 $resultaat = mysql_query($sql);
          while ($record = mysql_fetch_object($resultaat)){                         
                   echo "<b><a href=\"?pag=page1s&art=".$record->titel."\">".str_replace("_", " ", $record->titel)."</a></b>";                              
                   echo " <span class=\"gray\">views: ".$record->counter."</span><br />\n";                     
                   echo $record->omschrijving."<p></p>\n\n";
       }
  }

}

 echo $row_page1s["tekst"];
//---------------einde page1---------------------
//---------------audio---------------------

 if ($pag == "audio"){
    $sql = "Select titel, omschrijving, counter, locatie FROM audio ORDER BY id DESC";
    $resultaat = mysql_query($sql);    
        while ($record = mysql_fetch_object($resultaat)){
        $file = filesize($record->locatie);
        echo "<p><b><a href=\"?pag=audio&aud=";
        echo $record->titel;
        echo "\" target = \"blank\">".str_replace("_", " ", $record->titel)."</b></a> <span class=\"gray\">views: ".$record->counter." | size: ".round($file / (1024 * 1024), 2)."Mb</span><br>\n";
        echo $record->omschrijving;
        echo "</p>\n";
        }
 }

//---------------einde audio---------------------
 if ($pag == "contact"){
        include "include/contact.php";
 }

?>

</div>
<div id="footer"><a href="index.php">home</a> | <a href="?pag=contact">contact</a> | <a href="?pag=copyrights">&copy; 2006 </a></div>
</div>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 mysql_close($db);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:18:48
 
Lasse

Lasse

21/11/2006 18:20:00
Quote Anchor link
Je gooit in het begin een mysql_real_escape over de POST argumenten heen, en controleert later pas of ze zijn geset. Je zou eigenlijk al voor de mysql_real_escape moeten controleren of ze zijn geset (isset of empty)
Verder is er geen sql injection mogenlijk zo te zien. En je gaat inspringen als je op hetzelfde nieveau zit. Waarom is dat?
Verder ziet het er naar mijn idee wel goed uit.
 
Dirk

Dirk

21/11/2006 19:34:00
Quote Anchor link
Hoe zou je dat dan moeten doen voor de mysql_real_escape controleren.. In mijn editor springt hij niet in hoor dit gebeurt alleen omdat ik hem hiernaartoe heb gekopieerd.. Ik zelf heb eigenlijk ook het idee dat de mysql queries wat korter kunnen maar weet niet echt hoe...
iig bedankt voor je reactie!
 
Lasse

Lasse

21/11/2006 19:45:00
Quote Anchor link
Jij gooit er eerst mysql_real_escape overheen, en dan ga je op zo'n manier controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pid
= $pag ? $pag : home;
?>

Zoiezo is dat ook niet goed. Dit moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$pid
= isset($pag) ? $pag : home;
?>

(je kunt dit soort fouten ondervangen door bovenaan je code error_reporting(E_ALL); te zetten, dan worden ook de waarschuwingen gegeven.)
Als je nu na bovenstaande controle de mysql_real_escape doet, dan is het goed:D
 
Dirk

Dirk

21/11/2006 23:07:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip! ik heb het veranderd op m'n site!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.