Verbinden met netwerkschijf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ger Eielts

Ger Eielts

12/11/2014 13:39:32
Quote Anchor link
Hi,

Mijn vraag is: wat is de juiste syntax om een netwerkschijf (thuisnetwerk) te benaderen op een andere PC?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
define('DB_SERVER', 'HIER HET ADRES VOOR MYSQL OP EEN ANDERE PC');
define('DB_USERNAME', 'XXX');
define('DB_PASSWORD', 'YYYYYYY');
define('DB_DATABASE', 'ZZ');
$db = mysqli_connect(DB_SERVER,DB_USERNAME,DB_PASSWORD,DB_DATABASE);
?>


Bovenstaand bestand gebruik ik als include in andere pagina's.
Op mijn eigen laptop en DB_SERVER is 'localhost' werkt het allemaal goed,
maar met b.v. define(DB_SERVER, '192.168.0.51') (adres van andere PC) krijg ik
de volgende foutmelding:

"Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): Een verbindingspoging is mislukt omdat de verbonden party niet correct heeft geantwoord na een bepaalde tijd, of de gemaakte verbinding is mislukt omdat de verbonden host niet heeft geantwoord."

username en paswoord en te benaderen database zijn in orde.
Wat doe ik verkeerd ?
gr. Ger.
Gewijzigd op 12/11/2014 13:41:09 door Ger Eielts
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 12:04:48
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2014 13:56:55
Quote Anchor link
Op die andere PC draait uiteraard wel een mysql-server?
Je moet daar dan de ini-file aanpassen zodat ie connecten van ander pc's en/of laptop's vanaf het netwerk toestaat. Standaard staat dit uit.
 
Ger Eielts

Ger Eielts

12/11/2014 14:17:30
Quote Anchor link
Bedankt "SanThe" voor je snelle antwoord.
Welke ini-file bedoel je precies. Is dat "my.ini" in "\bin\mysql\mysql5.6.12\bin" op
de netwerkschijf of een andere "ini" van Apache of PHP ??
Kun je me ook een hint geven wat ik precies moet veranderen, want ik heb "my.ini"
bekeken en kom er niet zo 1-2-3 uit.
Ik ben nog niet zo thuis in deze materie.

gr. Ger.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2014 14:22:39
Quote Anchor link
Kijk eens naar dit.
Is wel voor Debian, maar het principe is hetzelfde.

En anders zoek op enable remote access mysql.
 
Ger Eielts

Ger Eielts

12/11/2014 14:34:13
Quote Anchor link
Bedankt zover... Even jouw hints bestuderen. Als het niet lukt kom ik er wel op terug !
 
Ivo P

Ivo P

12/11/2014 16:50:42
Quote Anchor link
je verbindt dan trouwens niet met een netwerkschijf, maar met een andere server. In dit geval staat je server zelfs in je lokale netwerk, maar in principe is dat niet eens anders dan voor een server die bij de buren, in een datacenter in Amsterdam, of bij iemand in New York staat:

ip adres opgeven (of een naam als die er is (abcd123.example-providercom))
En zorgen dat de betreffende server verkeer van buiten voor de database accepteert. Liefst alleen van jouw specifieke ip adres en niet vanaf de hele wereld.
 
Ger Eielts

Ger Eielts

13/11/2014 12:50:04
Quote Anchor link
Bedankt Ivo voor je reactie
Alleen dat "server verkeer van buiten voor de database etc..." Ik zou dat
in een ini-file op de betreffende server moeten doen, maar ik zoek me kleurenblind waar dat nou
precies moet gebeuren...
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2014 12:54:59
Quote Anchor link
Welk OS heb je?
 
Ivo P

Ivo P

13/11/2014 14:14:14
Quote Anchor link
in elk geval kun je bij het aanmaken van een user in de database aangeven of het is 'pietje'@'localhost' of 'pietje'@'192.168.0.1' of 'pietje'@'192.168.0.%' of 'pietje'@'%'

Daarnaast moet er niet een firewall actief zijn die bij voorbaat verkeer via poort 3306 tegenhoudt.
 
Ger Eielts

Ger Eielts

13/11/2014 14:36:05
Quote Anchor link
Opgelost !
Ik heb in de firewall op de PC (waar MySQL draait) een binnenkomende regel aangemaakt,
waarbij poort 3306 toegestaan wordt !

Bedankt allen. Ik heb van deze sessie weer veel geleerd.

gr. Ger.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.