verbinding met database maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

20/02/2011 20:31:01
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code geschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$db
= mysql_connect("host","inlognaam","Wachtwoord") or die ("Verbinding mislukt");
mysql_select_db("naam_database",$db);
$news_SQL="SELECT * FROM news ORDER BY news_datetime DESC";
$news_result=mysql_query($news_SQL);

(
DIT IS REGEL 13)while($news=mysql_fetch_array ($news_result)) {
    echo "<div class=\"news\">";
    echo "<div class=\"news_datetime\">" . $news['news_datetime']. "</div>";
    echo "<div class=\"news_header\">" . $news['news_header']. "</div>";
    echo "<div class=\"news_main\">" . $news['news_main']. "</div>";
    echo "</div>";
    }


mysql_close();
?>


maar krijg deze foutmelding:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\wamp\www\Frutseltjes\nieuws.php on line 13

Toevoeging op 20/02/2011 20:32:01:

Sorry,

ik was vergeten mijn naam toe te voegen.

Groeten,

Bertus
Gewijzigd op 21/02/2011 13:04:27 door Bertus Wikkerink
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:53:40
 
Jasper DS

Jasper DS

20/02/2011 20:36:01
Quote Anchor link
Beste Bertus,

kijk anders even naar deze tutorial om te kijken hoe je een nette fout afhandeling kan toevoegen.

Verder is het beter dat je mysql_fetch_assoc() gebruikt.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2011 20:49:29
Quote Anchor link
Haal ook even je inloggegevens weg.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

20/02/2011 22:34:15
Quote Anchor link
- reactie is fout laat maar -
Gewijzigd op 20/02/2011 22:34:45 door Jason van der Zeeuw
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

21/02/2011 11:36:32
Quote Anchor link
U allen bedankt voor Uw snelle reactie.

Maar ik heb de fout zelf gevonden:
Het zit hem in de aanmelding:
Ik had de aanmeldgegevens(die als voorbeeld werden gebruikt in het boek)
gebruikt. En dat was de fout. Nu ik mijn eigen inloggegevens heb gebruikt,
doet ie het!

Nogmaals allen bedankt.
Ik beschouw dit topic hiermede als gesloten.

Groeten,

Bertus
 
Wouter J

Wouter J

21/02/2011 11:45:47
Quote Anchor link
Toch is het handig om even je inlog codes te verwijderen. Deze staan nu in de cache van google, dus iedereen kan erbij.
Verder is goede foutafhandeling de basis van elk php script.
 
Bertus Wikkerink

Bertus Wikkerink

21/02/2011 13:03:50
Quote Anchor link
Nog bedankt voor de tip.

Ik hoop dat ik het zo weer goed heb gedaan?

Bertus
 
Wouter J

Wouter J

21/02/2011 13:08:07
Quote Anchor link
Het verwijderen van de inlog codes heb je nu inderdaad goed gedaan. Ik zou ze als ik jou was voor de zekerheid ook nog even wijzigen op je host. Aangezien ze 17 uur op internet hebben gestaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.