verbinding SQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul

paul

12/04/2006 18:12:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal

Ik heb het volgende probleem ik an geen contact krijgen met mij SQL database.

Het schript dat ik daar voor gebruik is het volgende:

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>New Page 1</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$host
="3306";
$user="root@localhost";
$password= "";
$connection=mysql_connect($host, $user, $password) or die ("fout geen verbinding met server");

$db =mysql_select_db ("leden", $connection)
or die ("fout geen tabel");
?>


</body>

</html>

En ik krijg de volgende melding:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on '3306' (10060) in C:\xxx\xxx\xxx\test.php on line 13
fout geen verbinding met server

Weet iemand wat ik fout doe?

bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:13:04
 
PHP Newbie

PHP Newbie

12/04/2006 18:16:00
Quote Anchor link
host moet geen 3306 zijn maar localhost o.i.d.

edit:

een voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$host
= "localhsot";
$user= "root";
$password= "wachtwoord";

$connection= mysql_connect($host, $user, $password)
or die ("fout geen verbinding met server");

$db = mysql_select_db ("leden", $connection)
or die ("fout geen tabel");
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 

12/04/2006 18:16:00
Quote Anchor link
3306 is het postnummer m.z. niet de host.

Meestal is localhost de oplossing
 
Alfred -

Alfred -

12/04/2006 18:22:00
Quote Anchor link
MarDek:
3306 is het postnummer m.z. niet de host.

Meestal is localhost de oplossing


Postnummer? Zoiets als de nummer van je gemeente? ;) Eerder poortnummer ;)
 
Paul

paul

12/04/2006 18:28:00
Quote Anchor link
bedankt nu doet hij het inderdaad wel.
 

12/04/2006 19:09:00
Quote Anchor link
Ach post of poort. Het is toch de poort waar de data binnenkomt net zoiets als een brievenbus dus mag het dan postnummer zijn ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
PHP erik

PHP erik

12/04/2006 19:19:00
Quote Anchor link
Lastig als je een postbus gebruikt, dat zal MySQL wel weer niet ondersteunen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.