Verboden tekens in database plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin Slager

Robin Slager

04/07/2011 23:27:39
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met een site waarbij ik een aantal gegevens (waaronder een stuk tekst) in mijn database wil plaatsen.

Nu is het echter het geval dat wanneer ik bepaalde tekens in die tekst verwerk, ik dit niet kan doen en dat ik de volgende error krijg:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 's finest, "The Collectives." ','video','04/07/11','21:22','Paintball, Ni' at line 2

Nu weet ik eigenlijk wel waar de fout zit maar aangezien ik (en andere gebruikers) geen zin hebben om elke keer de tekst af te speuren op deze tekens wil ik vragen of er misschien een manier is om deze alsnog in de database te krijgen.

Is er misschien een bepaalde functie waardoor hij dit als 'onschuldige' tekens ziet? Of zal ik een str_replace moeten gebruiken en al deze tekens moeten vervangen met ASCII tekens?

Bij voorbaat bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:54:14
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2011 23:42:40
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string().

Toevoeging op 04/07/2011 23:45:44:

Robin Slager op 04/07/2011 23:27:39:
...'04/07/11'...


En waarom dit soort tekst waar je niets mee kunt in plaats van een echte datum?
 
Robin Slager

Robin Slager

05/07/2011 00:00:51
Quote Anchor link
- SanThe - op 04/07/2011 23:42:40:
mysql_real_escape_string().

Toevoeging op 04/07/2011 23:45:44:

Robin Slager op 04/07/2011 23:27:39:
...'04/07/11'...


En waarom dit soort tekst waar je niets mee kunt in plaats van een echte datum?


Het gaat om het plaatsen van een bericht die andere gebruikers kunnen zien. Het laten zien van de datum is enkel ter informatie voor de gebruiker en doe er verder niks mee.

Bedankt voor de oplossing!!
Gewijzigd op 05/07/2011 00:01:24 door Robin Slager
 

05/07/2011 00:05:08
Quote Anchor link
Dan kan je nog DATE_FORMAT van mysql gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.