vergelijking 2 variabelen geeft onjuist resultaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

15/12/2016 00:10:33
Quote Anchor link
Wat is er mis met onderstaand script.
Als ik de vergelijking uitvoer krijg ik fout ipv ok.
De variabelen $hashed_ww en $temp zijn identiek.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$pass
="test";
$key=123;
$hashed_ww=crypto($key,$pass);

// hashed ww is nu versleuteld
echo $hashed_ww;
// dit geeft:

G44szxa5+PdaOyxccwV6g1YdK64DuUgtiu2QSByMM4s=

$temp="G44szxa5+PdaOyxccwV6g1YdK64DuUgtiu2QSByMM4s=";

if($hased_ww == $temp){
    $_SESSION['inlog'][]="Master ok ".$hashed_ww;
    $_SESSION['inlog'][]="Master ok ".$temp;
    $master_toegang='ok';
}
else{
    $_SESSION['inlog'][]="Master not ok ".$hashed_ww;
    $_SESSION['inlog'][]="Master not ok ".$temp;
    $master_toegang='fout';
}

?>

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 15/12/2016 00:13:49 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:22:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2016 00:14:38
Quote Anchor link
Jij gebruikt $hased_ww, maar die bestaat niet. Je bedoelt $hashed_ww.
 
Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

15/12/2016 00:27:20
Quote Anchor link
Beste Arien,

Ik heb van alles geprobeerd. Snapte niet waarom het niet werkte. 2 uur mee bezig geweest en dan dit over het hoofd zien. Stom.
Hartelijk dank voor jouw oplossing!

Groet,
Peter
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2016 00:32:33
Quote Anchor link
Een goede editor zou al aan moeten geven dat die variabele niet bestaat, en zelfs met een auto-complete de juiste variabele adviseren. Welke editor gebruik je eigenlijk?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/12/2016 00:47:11
Quote Anchor link
Als error_reporting had aangestaan had je het ook eerder gezien.
 
Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

15/12/2016 11:11:23
Quote Anchor link
Ik gebruik dreamweaver. Errors gaan naar txt bestand.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/12/2016 16:17:43
Quote Anchor link
Tijdens het schrijven van code zou deze ook in een soort ontwikkelmodus uitgevoerd moeten worden. Ik neem aan dat je niet elke page-refresh een tekstbestand gaat controleren om te zien of er iets fout is maar liever dat alles direct op je scherm gedumpt wordt.

Zo'n modus is ook handig voor (expliciete) debugging (voor wanneer een fout verder voert dan een undefined variable :p).

En IDE's van tegenwoordig voor (specifieke) ontwikkeling van PHP-code pikken dit soort dingen toch wel op nog voordat code wordt uitgevoerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2016 16:28:25
Quote Anchor link
Dreamweaver is ook in mijn ogen niet echt een goede IDE, maar meer een Wysiwyg-programma om lekker te kunnen klikken en slepen, of een versimpeld blik in de code-view geven.

Ikzelf gebruik Netbeans IDE, en die toont prima alle variabelen, functies en classes die binnen mijn project aanwezig zijn voor het bestand die ik aanpas.
 
Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

17/12/2016 11:32:24
Quote Anchor link
Oke, bedankt voor de info. Ik ga dat eens uitproberen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.