vergelijking met OR

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matthew

matthew

11/06/2009 20:30:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil 2 vergelijkingen in 1 keer uitvoeren:

if($_GET['id'] != $_SESSION['regpaymentid']) {

if($_GET['id'] != $_SESSION['ppregpaymentid']) {

Hoe kan ik die 2 samenvoegen?

Zo:
if($_GET['id'] != $_SESSION['regpaymentid'] OR $_SESSION['ppregpaymentid']) {

?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 18:11:48
 
- SanThe -

- SanThe -

11/06/2009 20:54:00
Quote Anchor link
if(...==... OR ...==...)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/06/2009 20:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_GET['id'] != $_SESSION['regpaymentid'] || $_GET['id'] != $_SESSION['ppregpaymentid']) {
}


Moet aan beide voorwaarden voldaan worden of niet? Anders moet je i.p.v. || && gebruiken.
 
Afra ca

Afra ca

11/06/2009 20:56:00
Quote Anchor link
Als ze beiden vereist zijn moet het worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if($_GET['id'] != $_SESSION['regpaymentid'] AND $_GET['id'] != $_SESSION['ppregpaymentid']) {

//iets

}

?>


edit: te langzaam aan het typen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Matthew

matthew

11/06/2009 21:22:00
Quote Anchor link
|| is gewoon OR toch

Het moet OF zijn in ieder geval.
 
Nigel

Nigel

11/06/2009 21:31:00
Quote Anchor link
|| en OR is gewoon hetzelfde
 
Afra ca

Afra ca

11/06/2009 21:32:00
Quote Anchor link
en AND komt overeen met &&
 
Nigel

Nigel

11/06/2009 21:35:00
Quote Anchor link
AND in nederlands is en
OR in nederlands is of
 
Justin S

Justin S

11/06/2009 23:47:00
Quote Anchor link
Voor de liefhebber, de lijst met operators (tevens ook te vinden hier op PHPhulp:
http://www.w3schools.com/PHP/php_operators.asp

Google is ook niet geheel onlogisch om te gebruiken. Het zal je verbazen dat Google altijd antwoord geeft! Handig hé?

if met OR script php
3e aangegeven link.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.