Verhaal afkappen op spatie.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timen kut

Timen kut

14/03/2009 12:51:00
Quote Anchor link
Hello!
Ik wil grote verhalen afkappen op bijv. 1000 woorden...
Dus alles na het 1000e woord wordt niet getoond. Hoe kan ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:14:42
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

14/03/2009 13:06:00
Quote Anchor link
Zie hieronder. Ik heb het niet getest... post maar als er een fout inzit ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

function kapAf($text,$aantalWoorden) {
    $offset = 0;
    $spaces = 0;
    while($spaces < $aantalWoorden) {
        $pos = strpos($text,' ',$offset);
        if($pos === false) {
            return $text;
            break;
        }

        $spaces++;
        $offset = $pos + 1;
    }

    return substr($text,0,$pos);
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Versluis
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 13:09:00
Quote Anchor link
had ik je al verteld hoe briljant je was? <3
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/03/2009 13:16:00
Quote Anchor link
danny, even lezen voordat je domme dingen zegt. Hij wil op aantal woorden afkapen, niet aantal tekens.
 
Timen kut

Timen kut

14/03/2009 13:26:00
Quote Anchor link
idd, en daarvoor werkt Martijns functie perfect:D, die mag van mij zo huplakee de library in
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

14/03/2009 13:40:00
Quote Anchor link
Ow sorry... Te snel gelezen.
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2009 13:59:00
Quote Anchor link
Wellicht nog wel even een trim() erover gooien?
Wellicht dat iemand houd van veel spaties.

en dan klopt het niet helemaal meer.
Voor de rest wel een makkelijk scriptje.
 
Els

els

14/03/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik deze functie bv op 150 tekens laten afkapen?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/03/2009 17:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$text
=explode(' ',$text);

for($i=0;$i<1000;$i++){
    $newtext.= $text[$i]." ";
}

?>


Zal alleen wel langzaam zijn denk ik...


@ els
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
substr($text,0,150);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter van Linschoten
 
Els

els

14/03/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Lapidi, bedankt dit werkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.