Verjaardag opslaan in MySQL: Wat is de beste optie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

29/12/2010 14:25:24
Quote Anchor link
Ik ben bezig om de geboortedatum / verjaardag van mijn gebruiker op te slaan in een database. Wat is de beste manier daarvoor? VARCHAR of ...?
Gewijzigd op 29/12/2010 14:25:41 door Dalando De Zuil
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:28:22
 
Wouter J

Wouter J

29/12/2010 14:26:12
Quote Anchor link
Een DATE-TIME veld voor de datum.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

29/12/2010 14:29:47
Quote Anchor link
Waarom zou je een datum opslaan als varchar?? :s
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2010 14:30:34
Quote Anchor link
Liever een DATE veld aangezien er aan een geboortedatum geen tijd hangt, tenzij je ook de tijd van geboorte op wilt slaan maar dat lijkt me niet :-)

Let op dat je de data wel in het formaat yyyy-mm-dd opslaat, anders kan de database er niets mee...
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

29/12/2010 14:33:10
Quote Anchor link
Ik gebruik nu DATE maar hoe moet mijn query er dan uit zien in PHP?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "INSERT INTO gebruikers (
    birthday
    )
    VALUES
    (
        '"
. mysql_real_escape_string($_POST['dag']) ." - ". mysql_real_escape_string($_POST['maand']) ." - ". mysql_real_escape_string($_POST['jaar']) ."'
)"
;
?>


?
Gewijzigd op 29/12/2010 14:33:36 door Dalando De Zuil
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2010 14:41:42
Quote Anchor link
Zoals ik zei, je zult een datum in het formaat yyyy-mm-dd (dus: jaar-maand-dag) moeten gebruiken in je query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.