verniewing van een stuk van website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis

Dennis

31/12/2007 16:58:00
Quote Anchor link
ik heb een vraag aan jullie niet te moeilijke uitleg ben beginner
heb een counter op me site zodat er mensen worden geteld (hoeveel er tegelijk online zijn)
maar ik wil het zo hebben dat hij elke minuut Vernieuwt zodat ze up to date zijn
hoe doe ik dit?
dit is de code ervan(geplaatst)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sql['online_count'] ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:56:08
 
Jaws

Jaws

31/12/2007 17:07:00
Quote Anchor link
Met een AJAX-request lijkt me.

Als je namelijk een functie zoals header() gebruikt dan ga je de hele pagina ook verversen en dat is niet zo leuk voor je dataverkeer en irritant voor de gebruiker.
 
Dennis

Dennis

31/12/2007 17:14:00
Quote Anchor link
juist
aleen dit stuk wil ik
zoals dat vernieuwt
of kan het ook met een knop zou aleen niet weten hoe
 
Jaws

Jaws

31/12/2007 17:24:00
Quote Anchor link
Met AJAX kun je na een bepaalde event iets laten gebeuren. Die event kan bijv. het clicken op een knop maar ook het bewegen van de muis of een timer.

Kijk hier eens voor het maken van een AJAX-request.
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/309/610/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.