verschil in tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas minke

thomas minke

15/08/2008 16:03:00
Quote Anchor link
een goedemiddag, ik heb een klein probleempje.

ik heb 2 pagina's,
op de eerste pagina vul je wat gegevens in, en een tijd.
op de tweede wordt er net zolang afgeteld tot de tijd is bereikt die je in de eerste pagina hebt ingevuld, en als die tijd bereikt is wordt er een taak uitgevoerd.
nu is mijn probleem, dat ik in de tweede pagina een verkeerde tijd opkrijg.
als ik op pagina 1 een tijd invul over exact 2 minuten, zal hij in pagina 2 beginnen met aftellen van 80 seconde in plaats van 120.

dit is een stukje van pagina 2:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$tijdaankomst = mktime ($time_hours, $time_minutes, $time_seconds);
$tijdverschil = $tijdaankomst - time();

echo '<br>'.date ("H:i:s", $tijdaankomst);
echo '<br>'.date ("H:i:s", $tijdverschil);
echo '<br>'.date ("H:i:s", time());
echo '<br>'.time();
echo '<br>'.$tijdaankomst;
echo '<br>'.$tijdverschil;

als ik om 16:00:30 zeg dat hij om 16:02:30 moet gaan draaien, krijg ik dit:

16:02:30
01:01:21
16:01:09
1218808869
1218808950
81

kortom: time() geeft hij weer als 16:01:09, terwijl het een seconde daarvoor nog 16:00:30 was. Iemand enig idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:58:10
 
- SanThe -

- SanThe -

15/08/2008 16:27:00
Quote Anchor link
01:21 + 01:09 is precies 02:30
Die extra 01 uur in het verschil komt door de tijdszone.
 
Thomas minke

thomas minke

15/08/2008 16:32:00
Quote Anchor link
Ja dat zie ik, maar ik vraag me dan af waarom $tijdverschil dan niet 01:02:00 is in plaats van 01:01:21, want ik laat m toch echt precies 2 minuten vantevoren draaien..
Ik heb het net getest op mijn eigen localhost, daar deed hij het wel. het zal dus wel aan het verschil tussen mijn tijd en de servertijd liggen.

hoe los ik dat extra uur door de tijdzonde op?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/08/2008 16:34:00
Quote Anchor link
Dit is wel de servertijd en niet jouw pc tijd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.