verschil tussen 2 datums in maanden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Back-end Developer in ons innovation t

Bedrijfsomschrijving Namens één van mijn betere klanten, gevestigd in de omgeving van Amstelveen, ben ik op zoek naar een ervaren Senior Back-end Developer met minimaal vier jaar werkervaring. Je komt terecht in een echte developmentorganisatie, waarbinnen momenteel ruim 40 enthousiaste mannen en vrouwen dagelijks werken aan de ontwikkeling van complexe applicaties, die veelal webbased zijn. Deze applicaties worden gebruikt door zowel grote als kleine organisaties in zowel binnen- als buitenland en zijn bedoeld om bedrijven te ondersteunen in alles wat te maken heeft met financiën. Zo levert deze organisatie standaard- en maatwerkapplicaties waarbinnen bedrijven bijvoorbeeld al hun zaken omtrent salarishuishouding

Bekijk vacature »

Joop

joop

29/01/2006 13:19:00
Quote Anchor link
is het mogelijk om in php het verschillen tussen 2 datums in maanden uit te rekenen. Zelf kwam ik hier niet echt uit omdat het aantal dagen in een maand niet vaststaat
 
PHP hulp

PHP hulp

04/08/2021 11:45:38
 
Bart van der veen

bart van der veen

29/01/2006 14:25:00
Quote Anchor link
even resume:

je bedoelt:

verschil tussen 2 maart en 3 juni is 3maanden en een dag?

of wil je verschil tussen 2 maart en 3 juni is 3.05 maand?
 
Joop

joop

29/01/2006 14:47:00
Quote Anchor link
bart:
even resume:
of wil je verschil tussen 2 maart en 3 juni is 3.05 maand?

dat bedoel ik
 
Bart van der veen

bart van der veen

29/01/2006 15:07:00
Quote Anchor link
ja dan zit je inderdaad met een probleem. php kan wel uitrekenen welke dat van het jaar het is (2 maart is bv dag 103) en het verschil kun je dan ook weer uitrekenen tussen 2 data (bv 52 dagen).

brain wave. misschien is dat wat. je maakt een array waarin je het verschil in dagen tussen 31 (maximaal) en het aantal werkelijke dagen van de maand zet. deze moet je dan optellen bij het verschil in dagen van het hierboven gestelde voorbeeld en dan delen door. dan heb je volgens mij een relijke benadering van dat wat je wil.

mocht je een van de functie niet kennen en/of snappen dan lees ik het wel
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.