Verschillende bericht types met behulp van 1 class in Laravel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Back-end Developer in ons innovation t

Bedrijfsomschrijving Namens één van mijn betere klanten, gevestigd in de omgeving van Amstelveen, ben ik op zoek naar een ervaren Senior Back-end Developer met minimaal vier jaar werkervaring. Je komt terecht in een echte developmentorganisatie, waarbinnen momenteel ruim 40 enthousiaste mannen en vrouwen dagelijks werken aan de ontwikkeling van complexe applicaties, die veelal webbased zijn. Deze applicaties worden gebruikt door zowel grote als kleine organisaties in zowel binnen- als buitenland en zijn bedoeld om bedrijven te ondersteunen in alles wat te maken heeft met financiën. Zo levert deze organisatie standaard- en maatwerkapplicaties waarbinnen bedrijven bijvoorbeeld al hun zaken omtrent salarishuishouding

Bekijk vacature »

Javascript Typescript Developer ICT / MySQL

Over de werkgever: Wij bieden allround expertise voor de bouw- en vastgoedbranche. Ben jij een enthousiaste Javascipt Developer? Heb je kennis van React en Angular? Vaste baan: Javascript Typescript Developer ICT React Angular 3.000 - 4.500 Javascript Typescript Developer Wij zijn een adviesbureau voor grote vastgoedeigenaren. Expertise op maat wordt aangeboden aan zorginstanties, beleggers, ontwikkelaars, corporaties, gemeenten, cultuurinstanties, hulpdiensten, onderwijsinstellingen en bedrijven. Wij hebben brede, strategische kennis op het gebied van financiën. Wij zijn een veelzijdige organisatie. Je werkt voor onze eigen IT organisatie. We werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wat houdt de functie precies in?:

Bekijk vacature »

Jorn Reed

Jorn Reed

20/03/2020 17:06:58
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben nu weer wat nieuws aan het proberen in Laravel, flexibele content, het hoeft niet heel erg ingewikkeld te zijn dus maak ik het zelf, zonder gebruik te maken van een library ofzo.

Ik wil een pagina waarop de gebruiker, zelf de indeling van de pagina kan bepalen. Ik wil dus dat die persoon uit 3 bericht types kan kiezen. Bericht, Video of Afbeelding gallerij.

Elk bericht type heeft zijn eigen data velden. Een normaal bericht bijvoorbeeld een titel en beschrijving. Video alleen een video url. Een gallerij, meerdere afbeelding urls, misschien nog met een oneToMany relatie met een afbeeldingen tabel.

Ik wil dus dat alle verschillende velden in de juiste volgorde van wanneer ze zijn opgeslagen getoond worden op de pagina, door iets als dit toe te passen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
@foreach($fields as $field)
    @switch($field->type)
        @case('video')
            <iframe src="{{$field->video_url}}">
        @case('post')
            <h2>{{$field->title}}</h2>
            <p>{{$field->content}}</p>
        @case('gallery')
            @foreach($field->gallery as $img)
                <img src="{{$img->url}}">
            @endforeach
    @endswitch
@endforeach


Ik denk dat dit wel mogelijk is om 1 algemene berichten model te maken en per bericht type een model, en veel gebruik te maken van OneToMany relaties, maar ik heb nog niet echt een idee, hoe ik het met elkaar zou kunnen combineren in de database structuur.

Heeft iemand enig idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/08/2021 12:16:13
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:49:17
Quote Anchor link
Betreft de database structuur heb je meestal twee opties:

- één tabel met kolommen die voor sommige types niet zult gebruiken en die dan dus ook nullable moeten zijn.
- voor ieder type een aparte tabel.

Wanneer je voor de tweede optie kiest zul je in jouw geval het sorteren van de berichten in PHP moeten oplossen. Ik zou voor de eerste kiezen.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.