Verschillende filters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

25/04/2012 21:23:25
Quote Anchor link
Hallo allen,

voor mijn website wil ik een soort filtersysteem inbouwen. Ik heb dus een tabel met atleten...
Volgende kolommen: Naam, Voornaam, Geboortedatum, Categorie, Geslacht

Nu afhankelijk van wat de gebruiker wenst wil ik een filter opzetten. Dus mogelijk sorteert hij enkel op Geboortedatum. Maar hij kan ook filteren op Geslacht & Categorie etc....

Ik zou dit doen met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atletenen`
WHERE id_atleet='$id_atleet'         
ORDER BY `Resultaten`.`Resultaat` DESC"


if (!empty($_GET[Filter1]) AND empty($_GET[Filter2])){
$sql1 = "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atletenen`
WHERE id_atleet='$id_atleet' AND $_GET[Filter1]='$_GET[Waarde1]'
ORDER BY `Resultaten`.`Resultaat` DESC"

}


if (!empty($_GET[Filter1]) AND empty($_GET[Filter2])){
$sql1 = "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atletenen`
WHERE id_atleet='$id_atleet' AND $_GET[Filter1]='$_GET[Waarde1]' AND $_GET[Filter2]='$_GET[Waarde2]'
ORDER BY `Resultaten`.`Resultaat` DESC"

?>


Zo zou ik het doen, maar ik ben ervan overtuigd dat er een duidelijkere, betere manier moet zijn, wie geeft me een klein zetje zodat ik hier kan bijleren ;-)

Groeten,
Olivier
}
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:11:19
 
Henk PHP

Henk PHP

25/04/2012 21:30:58
Quote Anchor link
Ik zou om te beginnen de backticks uit je queries halen, dat is vragen om problemen.

Daarnaast even de vars in je query escapen.

ORDER BY werkt zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
row, geslacht, geboorte_datum
FROM
table
ORDER BY
geboorte_datum, geslacht DESC
Gewijzigd op 25/04/2012 21:31:39 door Henk PHP
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

25/04/2012 21:38:59
Quote Anchor link
Hallo,

dat van die backticks wist ik niet, even opgezocht op google en inderdaad, ze worden beter niet gebruikt. Ik leer alles maar op mezelf dus tsja dat ik dat niet weet, sorry.

En escapen dan bedoel je zo ofwa?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM `a5852590_1`.`Atleten`
WHERE $_GET[Filter1]='.$_GET[Waarde1].' AND $_GET[Filter2]='.$_GET[Waarde2].'
ORDER BY `Naam` DESC"

?>

Nog een oplossing voor mijn specifiek probleem.

Groeten,
Olivier
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

25/04/2012 21:44:35
Quote Anchor link
Hij bedoelt dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM Atleten
WHERE "
.$_GET['Filter1']."='".$_GET['Waarde1']."' AND ".$_GET['Filter2']."='".$_GET['Waarde2']."'
ORDER BY Naam DESC"

?>
Gewijzigd op 25/04/2012 21:45:01 door Nick Dijkstra
 
Henk PHP

Henk PHP

25/04/2012 21:54:47
Quote Anchor link
Ja als ik je goed begrijp wil je gewoon sorteren. Dus dan gebruik je order by.

Wat je nu doet met een $_GET direct in je querie is trouwens onacceptabel (als dit online komt te staan tenminste).
Gewijzigd op 25/04/2012 23:07:11 door Henk PHP
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

25/04/2012 21:57:35
Quote Anchor link
Uhm zowel sorteren (op Naam, Voornaam) als filteren (Geslacht, Categorie)...

Hoe doen jullie dit dan in plaats van een $_GET variabele? Ik zet mn $_GET-variabele meestal om naar een andere variabele bv. $Naam = $_GET[Naam] en gebruik dan $Naam in de query. Is dat wel goed? Of gebruiken jullie SESSIONS variabelen, of een javascript ofzo?

Groeten,
Olivier
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

25/04/2012 21:59:23
Quote Anchor link
je moet mysql_real_escape_string() gebruiken. Dus zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql1
= "SELECT *
FROM Atleten WHERE "
.mysql_real_escape_string($_GET['Filter1'])."='".mysql_real_escape_string($_GET['Waarde1'])."' AND
"
.mysql_real_escape_string($_GET['Filter2'])."='".mysql_real_escape_string($_GET['Waarde2'])."'
ORDER BY Naam DESC"

?>
Gewijzigd op 25/04/2012 22:00:01 door Nick Dijkstra
 
Henk PHP

Henk PHP

25/04/2012 23:09:05
Quote Anchor link
Olivier Peeters op 25/04/2012 21:57:35:
Uhm zowel sorteren (op Naam, Voornaam) als filteren (Geslacht, Categorie)...

Hoe doen jullie dit dan in plaats van een $_GET variabele? Ik zet mn $_GET-variabele meestal om naar een andere variabele bv. $Naam = $_GET[Naam] en gebruik dan $Naam in de query. Is dat wel goed? Of gebruiken jullie SESSIONS variabelen, of een javascript ofzo?

Groeten,
Olivier

Ja gebruik gewoon ORDER BY in je query dan.
Dus ORDER BY Naam DESC voor naam, ORDER BY datum DESC voor datum en ORDER BY datum, naam DESC voor allebei
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/04/2012 22:10:06
Quote Anchor link
Bedankt Simon,

dat wist ik al +-. Alleen de manier om een of meerdere filters te kiezen was ik niet zeker. Want stel ik wil eerst niet sorteren, dan enkel op naam (ORDER BY Naam DESC) en daarna sorteren op naam en geboortedatum (ORDER BY datum, naam DESC), wat moet ik dan doen.
Telkens een andere SQL-schrijven afhankelijk van de $_GET variabelen? Of is er een kortere methode.

Even een ander vraagje (moest het niet passen splits maar op):
Stel ik schik mn resultaten van de 60m (lopen) dan krijg ik:
10"45
10"80
11"10
8"60
9"08
9"20
9"41
9"60
9"70

Zoals jullie zelf wel weten, klopt dit niet. Het resultaat zou er zo moeten uitzien:
8"60
9"08
9"20
9"41
9"60
9"70
10"45
10"80
11"10

Hoe zorg ik ervoor dat de resultaten met een 1 vanvoor achteraan komen staan? Is daar een speciale functie voor?

Groeten,
Olivier
 
Henk PHP

Henk PHP

26/04/2012 22:23:44
Quote Anchor link
Hangt er vanaf hoe het in je db staat. Daarom is je data-type belangrijk.

Verder: als je vaker wilt sorten dan moet je iedere keer een nieuwe querie uitvoeren.

Tenzij je het sorteren doet via javascript, dan kan je het wel 'meteen'.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/04/2012 22:24:39
Quote Anchor link
Hoe zijn die getallen opgeslagen? Vermoedelijk als tekst?

Query: controleer of een bepaald criterium bestaat (bv sorteren op naam). Zo ja, dan voeg je dit toe aan de variabele waar je 'standaard' query (SELECT veld1, veld2, veld3, FROM tabel) staat.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/04/2012 22:27:32
Quote Anchor link
Deze resultaten zijn opgeslagen als varchar:
Resultaat(hier staan deze gegevens)
varchar(10)
latin1_general_ci

Is dit mogelijk om goed te tonen, of moet ik dit omvormen naar een getal? Niet dat het niet kan, maar het is wel ingewikkelder ;-)

Groeten,
Olivier
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/04/2012 22:31:16
Quote Anchor link
Tekst (varchar) is alles wat begint met 1 kleiner dan met 8. Als je dus wilt sorteren als getal, zul je ze ook zo moeten behandelen.
 
Henk PHP

Henk PHP

26/04/2012 22:34:33
Quote Anchor link
Het zijn toch ook getallen? Waarom zou je getallen (afstanden) opslaan als strings?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

26/04/2012 22:35:35
Quote Anchor link
Achja bij nader inzien zal ik alles omvormen naar getallen :-) Gaat het dan wel?
Even kijken hoever ik geraak tot 23 uur...

Een probleem! Ik heb resultaten van de 1000m die zien ze zo uit: 3'45"00 hoe maak ik daar een mooi getal van?

Omrekenen naar seconden en dan achter de komma de miliseconden? En dan in het script zelf terugrekenen (/60) naar minuten & seconden?

Groeten,
Olivier
Gewijzigd op 26/04/2012 22:39:52 door Olivier Peeters
 
Q S

Q S

27/04/2012 00:16:27
Quote Anchor link
Voor dit soort zaken wil ik sowieso de unix timestamp hebben werkt altijd om tot alles terug te rekenen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.