Verschillende leden groepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 20:18:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb op mijn site een volledig inlog systeem enzo, bla bla bla.
Alleen ik wil 1 inlog pagina en 1 leden pagina.
En dat met een if ofzo de admin's een extra menu hebben ofzo.

Kan iemand mij helpen want ik weet niet hoe ik dit doe.

Ik heb wel al in de database een usergroup vak staan zegmaar, daar staat of ze lid of admin zijn.

OF

Dat leden naar de standaard leden pagina gaan en dat admins naar hun eigen leden gedeelte gaan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter ten Boomen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 15:46:56
 
Quote Anchor link
Dit hoort denk ik bij aanvragen en niet bij PHP
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 20:34:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het hier hoort want ik heb alleen de vraag, hoe kan ik iets extra's laten zien voor admins
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2009 20:35:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 13.10.2009 20:18:
Hallo, ik heb op mijn site een volledig inlog systeem enzo, bla bla bla.

Ja, bla bla. Je hebt dus al een inlogsysteem...
Quote:

Alleen ik wil 1 inlog pagina en 1 leden pagina.
En dat met een if ofzo de admin's een extra menu hebben ofzo.

Hej, nu heb je opeens geen inlogsysteem?
Quote:
Kan iemand mij helpen want ik weet niet hoe ik dit doe.
Ik heb wel al in de database een usergroup vak staan zegmaar, daar staat of ze lid of admin zijn.
OF
Dat leden naar de standaard leden pagina gaan en dat admins naar hun eigen leden gedeelte gaan.

Leuk stukje pseudocode.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($user['status'] == "admin" || $user['status'] =="moderator") {
echo "
<ul>
 <li>Leden profielbeheer</li>
 <li>Verban leden</li>
 <li>Plunder bankrekening van stoute leden</li>
</ul>
"
;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 20:38:00
Quote Anchor link
Nee, ik wil gewoon dat de admins zich kunnen inloggen op de zelfde pagina als gewone leden. En dat voor hun, voor mijn gemak, op dezelfde pagina terecht komen als gewone leden maar dat ze dan wat extra's zien, zoals een menu.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2009 20:39:00
Quote Anchor link
Dat dus, hierboven.
Als je nog een inlogsysteem zoekt. Dan kan je bijv. MultiSess proberen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 20:49:00
Quote Anchor link
Ja super en in ieder geval bedankt maar zou je het ook nog in deze leden pagina kunnen intergregen (ergens passend neerzetten en de variables goed hebben)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?
//connect to mysql
//change user and password to your mySQL name and password

mysql_connect("HOST","USER","PASS");

//select which database you want to edit
mysql_select_db("DB");

//select the table
$result = mysql_query("select * from users WHERE id='".$_GET['id']."' ");

//grab all the content
while($r=mysql_fetch_array($result))
{

   //the format is $variable = $r["nameofmysqlcolumn"];
   //modify these to match your mysql table columns


   $ui=$r["ID"];
   $uu=$r["username"];
   $ud=$r["date"];
   $un=$r["name"];
   $ue=$r["email"];
   $um=$r["muziek"];
   $ut=$r["tekst"];
   $uf=$r["foto"];
   $uh=$r["hash"];
   $yt=$r["textforyou"];
   $us=$r["status"];

   //display the row
   echo "<table height=100% width=100% border=1 bordercolor=#000000>
        <tr><td height=1>Dit is het gebruikersprofiel van "
.$uu."...</td></tr>
        <tr><td height=1><table height=1 width=100%>
        <tr><td width=50%>Gebruikersnaam: "
.$uu."</td><td width=50%>Email: ".$ue."</td></tr>
        <tr><td width=50%>Echte naam: "
.$un."</td>    <td width=50%></td></tr>
        <tr><td width=50%>"
.$ud."</td>                <td width=50%>ID: ".$ui."</td></tr></table></td></tr>
        <tr><th>"
.$yt."</th></tr>
        <tr><td width=100% height=100% valign=top>Muziek jij luistert:<BR><BR>"
.$um."<BR><BR>Gebruikers tekst:<BR><BR>".$ut."<BR><BR>Gebruikers foto:<BR><BR><img src=../users/photo/".$uf." width=500 height=500 border=0></td></tr></table>";

}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2009 20:50:00
Quote Anchor link
Dat zou kunnen.
In dat geval moet je: $r['status'] gebruiken, waarin de status opgeslagen is. Dit werkt dan alleen in de while() lus.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 21:01:00
Quote Anchor link
Oke, hij werkt... na een beetje geprobeer! Nu alleen nog een mooi plaatsje geven!

Bedankt voor alle hulp!!!
 
Mr.Ark

Mr.Ark

13/10/2009 21:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP

//select the table
$result = mysql_query("select * from users WHERE id='".$_GET['id']."' ");

?>


Ga jij eens even snel een artiekel lezen over SQL Injection, ik neem aan dat je niet wilt dat iemand jouw database kan beheren?

Edit:


En wat nou als ik via jouw site een gebruiker ga bekijken en ik voer in de internet balk een id van 99999 in? Dan zal je dus een error krijgen. Bouw ook even goede fouten afhandeling in.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 21:12:00
Quote Anchor link
als je 99999 invoert kom je op een lege pagina. Ik heb al geprobeert om te voorkomen dat leden gewoon andermans ID invullen, dat ze dan op een error pagina komen, maar dat lukte me niet. Een een fouten afhandeling kan ik zelf niet echt bouwen... te noob voor ;-) Maar waar moet ik op zoeken als ik wil voorkomen dat leden op andermans leden pagina kunnen komen?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

13/10/2009 21:19:00
Quote Anchor link
Goede fouten afhandeling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?PHP

# Errors weergeven
error_reporting(E_ALL);

# Hier je query

# Resultaat van de query

$Result = mysql_query($Naamquery);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Fout opgetreden in query
    echo 'Er is een fout opgetreden in de query, de fout is: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of gebruiker wel bestaat
    if(mysql_num_rows($Result) == 0)
    {

        # Gebruiker bestaat niet
        echo 'Deze gebruiker bestaat niet.';
    }

    else
    {
        # Gebruiker bestaat wel, laat info zien
    }
}


?>


Als iemand nou in de adres balk jouw query afsluit en een eigen query begint waar die jouw hele database leeg mee gooit dat wil natuurlijk niemand.

Ik zou zeggen, google eens naar SQL Injection, of kijk hier tussen de tutorials.

Edit:


Je maakt ook onnodig variables aan als je iets wilt laten zien, nergens voor nodig, word je code alleen maar langer en groter van.

Gebruik mysql_fetch_assoc inplaats van array, werkt even net ietjses sneller.

Snap dat je een script wilt hebben, Maar wat nou als je script het niet meer doet?, kom je dan telkens vragen of iemand het kan oplossen?

Je zal tenminste een basis kennis van php moeten weten. (Mijn mening)

Als je met single quotes werkt, dan maak je je het een stuk makkelijker dan dat je met dubble quotes werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 21:36:00
Quote Anchor link
"Snap dat je een script wilt hebben, Maar wat nou als je script het niet meer doet?, kom je dan telkens vragen of iemand het kan oplossen?"

Volgens mij is dit een klein beetje hier de bedoeling, maar daar gaat het niet om.

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php     if(mysql_num_rows($result) == 0) ?>
doet niks want als ik nu 99999 invul komt er gewoon nog een lege pagina
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

13/10/2009 21:50:00
Quote Anchor link
Als het om een inlogpagina gaat zou ik een id nooit uit de url laten komen. Je maakt een inlogformulier met method="post" en dan kijk je of de combi user/pass in je DB voorkomt met een SELECT query. Zo ja, dan maak je een sessievariabele aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $_SESSION
['logged_in'] = true;
?>

Het user_id kun je ook in de sessie zetten. Dan kun je aan de hand van dat id de profielgegevens ophalen. Als je maar twee soorten users hebt (users en admins bijv) hoef je alleen maar een veld usertype aan te maken die je op 0 of 1 zet. Gebruik daarvoor een TINYINT. Ook die waarde zou je in de sessie kunnen zetten, en aan de hand van die waarde toon je dan wel of niet extra opties.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 21:56:00
Quote Anchor link
Oke, ik zal wat proberen. En dan zou ik maar niet hier om hulp vragen want mensen beginnen te denken dat phpHULP iets anders betekend.. kijk maar bij de laatste post hier van Mr.Ark.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2009 22:01:00
Quote Anchor link
Wat een onzin. Hij helpt je toch?
Hij komt alleen met goede adviezen aan.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 22:04:00
Quote Anchor link
nee, hij zegt dat ik voor elke kleine issue op phphulp hulp vraag
 
Mr.Ark

Mr.Ark

13/10/2009 22:06:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 13.10.2009 22:04:
nee, hij zegt dat ik voor elke kleine issue op phphulp hulp vraag


Dat maak jij ervan...

Als ik hier op phphulp vraag of iemand een website voor mij wil programeren, dan zal ik geheid als reactie krijgen dat ik zelf php moet gaan leren.

Zoals door Aar is gezegd, ik bied mijn hulp aan, als jij die hulp niet zo ziet dan is dat jouw probleem.
 
Pieter ten Boomen

Pieter ten Boomen

13/10/2009 22:10:00
Quote Anchor link
Oke, is goed. Maar ik wil alleen even zeggen, ik heb php niet echt geleerd. T is gewoon allemaal ervaring van simpele scripts en uiteindelijk wilde ik een login systeem en dat maak ik nu steeds beter. Met behulp van mensen hier!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.