vertaling list uit php naar <li>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luuk Schouten

Luuk Schouten

06/10/2011 13:59:49
Quote Anchor link
hallo allemaal,

ik heb een simpele slide show op mijn website. Ik heb nu voor elkaar dat alle foto's uit één directory getoond worden.
Nu is het probleem alleen dat alle foto's uit de directory eigenlijk een in een <li> regel moeten komen, om de slideshow te kunnen laten functioneren. Hiervoor moet ook de img id steeds met 1 verhoogd worden.

Wie kan mij helpen om dit te bewerkstelligen? zie onderstaande code.

bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<div id="beeldwissel5">
<ul>
<?php
$dir
= "./banners"; // de directory die hij uit moet lezen
$exten = 'jpg'; // de extensie die hij weer moet geven
if ($handle = @opendir($dir))
{

    while (false !== ($file = @readdir($handle))) {
        $bestand = $dir ."/". $file ;
        $ext = pathinfo($bestand);
        if($ext['extension'] == $exten)
        {

    $foto = basename($file);
    echo '<li><img id="afb1" src="./banners/'.$foto.'"></li>';
        }
    }
    @
closedir($handle);
}


?>

</ul>
</div>
Gewijzigd op 06/10/2011 14:01:13 door Luuk Schouten
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:51:16
 
- Mark -

- Mark -

06/10/2011 14:04:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<div id="beeldwissel5">
<ul>
<?php
$dir
= "./banners"; // de directory die hij uit moet lezen
$exten = 'jpg'; // de extensie die hij weer moet geven
if ($handle = @opendir($dir))
{


$i = 1;

    while (false !== ($file = @readdir($handle))) {
        $bestand = $dir ."/". $file ;
        $ext = pathinfo($bestand);
        if($ext['extension'] == $exten)
        {

    $foto = basename($file);
    echo '<li><img id="afb'.$i.'" src="./banners/'.$foto.'"></li>';
$i++;
        }
    }
    @
closedir($handle);
}


?>

</ul>
</div>


Toevoeging op 06/10/2011 14:05:19:

Ik zou ook even naar glob() kijken. Dat is sneller dan wat je nu doet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.