verticaal centreren div tov andere div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

De Clercq Andy

De Clercq Andy

21/08/2018 16:35:52
Quote Anchor link
Hallo,
onderstaande css werkt, maar ik wil er nog aan toevoegen dat mijn class kleinblokopschrift ook vertikaal wordt uitgelijnd tov klein blok. Niet alle opschriften zijn immers even groot.
probeerde al met valign center en meer an dat maar niks lijkt effect, of toch niet het gewenst.
Hierbij de css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
.blokken-ul
{
list-style-type:none;    
}
.blokken-li
{
display:inline-block;
margin:10px;
}
.blokbutton
{
color:white;
font-size:10pt;
font-weight:bold;
height:25pt;
background-color:#26888E;
border-radius:25px;
cursor:pointer;
width:120px;
margin-left:40px;
}
.blok
{
float:left;
width:200px;
height:250px;
border:2px solid #26888E;
border-radius:10px;
}
.bloktitel
{
font-family: verdana;
font-size:10pt bold;
color:#26888E;
text-align:center;
}
.blokicoon
{
font-size: 5em;
color:#26888E;
text-align:center;
}
.kleinblok
{
float:left;
width:150px;
height:75px;
border:2px solid #26888E;
border-radius:10px;
}
.kleinblok:hover
{
cursor:pointer;    
}
.kleinblokopschrift
{
color:#26888E;
font-family:verdana;
font-size:12pt;
font-weight:bold;
width:100px;
float:right;
text-align:center;
}

Hierbij ook de php die dit aanroept.Maar denk niet dat dit veel terzake doet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo "<li class=\"blokken-li\">
                        <div class=\"kleinblok\" onclick=\"getDownload('$spad','$sfilter');\">
                            <i class=\"far fa-file-pdf pdf-icoon\"></i>
                            <div class=\"kleinblokopschrift\">$aopschrift[0] <br> $aopschrift[1]</div>
                        </div>
    </li>"
;
?>

Kan iemand helpen?
Dank bij voorbaat!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:40:44
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/08/2018 16:43:52
Quote Anchor link
Mogelijk kun je iets doen met line-height en/of padding.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/08/2018 16:52:04
Quote Anchor link
Volgens mij kun je wat jij bedoelt tegenwoordig eenvoudig met een flexbox layout oplossen: https://davidwalsh.name/css-vertical-center-flexbox
 
De Clercq Andy

De Clercq Andy

22/08/2018 11:40:50
Quote Anchor link
Denk niet dat zo een flexbox een goede oplossing is. Vele gebruikers werken nog met oudere browsers denk ik.
Zou dat eens moeten nazien in mijn analyse tool.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2018 11:45:00
Quote Anchor link
De flexbox wordt in alle browsers wel ondersteund. Wie nog een oude browser gebruikt en deze niet updated loopt nu al tegen de feiten aan.

Of gaat het om een webapplicatie binnen een bedrijf met verouderde browsers?
 
Uisge Beatha

Uisge Beatha

22/08/2018 12:51:38
Quote Anchor link
Of het binnen je browser is te gebruiken kan je hier controleren:
https://caniuse.com
 
De Clercq Andy

De Clercq Andy

22/08/2018 13:46:26
Quote Anchor link
Als ik het goed heb ondersteund enkel IE dit niet. Lijkt mee te vallen.
Of zie ik dat fout?
Valt hier dan eventueel een mouw aan te passen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2018 14:06:36
Quote Anchor link
Internet Explorer 10 en lager. Maar dat is een heel kleine groep gebruikers die nu al op andere sites problemen zullen krijgen met de opmaak. Ik zou daar geen rekening meer mee houden. Dit stuk antiek komt uit 2011 ;-)
Gewijzigd op 22/08/2018 14:07:44 door - Ariën -
 
De Clercq Andy

De Clercq Andy

22/08/2018 14:34:42
Quote Anchor link
Oké, merci voor alle feedback. Ik zal het eens uittesten met flexbox. Zal wel pas morgen zijn. Zal dan hier feedback geven.
 
De Clercq Andy

De Clercq Andy

23/08/2018 21:35:34
Quote Anchor link
Ondertussen heel de dag uitgetest en dit doet perfect wat we verwachten.
Bedankt voor deze goed tip!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.