verticaal dropdown menu met mouseover

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NiVin

niVin

29/11/2009 13:28:00
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik ben bezig met het volgende menu : *link*.

html + js:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
<title>Insert title here</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="css/style.css" />
<script type="text/javascript" src="js/jquery-1.3.2.min.js"></script>
 <script type="text/javascript">
$(function() {

    $('div.nav-item a').each(function(){

        if($(this).hasClass("parent")){

            $(this).mouseover(function(){

                $(this).next().slideDown(500);
                
            });
            
        }

    });

    $('div.nav-item div.sub-nav-items').mouseleave(function(){

        $(this).slideUp(500);
        
    });

    
});
 </script>
</head>
<body>
<div id="nav">

    <div class="nav-item">
      <a href="#">pagina1</a>
    </div>
    <div class="nav-item">
      <a href="#" class="parent">pagina2</a>
        <div class="sub-nav-items">
              <a href="#">sub pagina2.1</a>
              <a href="#">sub pagina2.2</a>
              <a href="#">sub pagina2.3</a>
              <a href="#">sub pagina2.4</a>              
        </div>    
    </div>
    <div class="nav-item">
      <a href="#">pagina3</a>
    </div>
    <div class="nav-item">
      <a href="#">pagina4</a>
    </div>

</div>
</body>
</html>

Het submenu klapt nu alleen in als de muis in het submenu (<div class="sub-nav-items">)is geweest.

Hoe krijg ik het nu voor elkaar dat het menu inklapt bij zowel het verlaten van de parent div link (<a href="#" class="parent">pagina2</a>
) als het submenu div? (nu klapt het alleen in bij verlaten van het submenu div).

Een conditie is dus dat bij het verlaten van de parent div link, en een opvolgende mouseover op het submenu div, er niks moet gebeuren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door NiVin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:48:51
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

29/11/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
$(function() {

    $('div.nav-item a').each(function(){

        if($(this).hasClass("parent")){

            $(this).mouseover(function(){

                $(this).next().slideDown(500);
                
            });

            $(this).mouseleave(function(){

                $(this).next().slideUp(500);
                
            });
            
        }

    });

    $('div.nav-item div.sub-nav-items').mouseleave(function(){

        $(this).slideUp(500);
        
    });

    
});

Lijkt mij de meest logische oplossing.
 
NiVin

niVin

29/11/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Thanks voor het meedenken, helaas werkt dit ook niet. Het submenu klapt nu nog steeds in wanneer ik over het submenu heen ga..(heb t online gezet check bovenstaande link maar)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.