verwerken namespace

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »
Ben Zn

Ben Zn

09/11/2022 16:43:58
Anchor link
Lezen van een feed met namespace (althans, ergens gelezen dat dit zo heet)
Ik verwerk datafeeds.
De feed waar het nu om gaat bevat o.a.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<productHeader>
<totalHits>781</totalHits>
</productHeader>
<products>
<product groupingId="sku1119401" language="nl">
<ns2:name>Apple Magsafe-lichtnetadapter 60w</ns2:name>
<ns2:description>Dit is de originele lichtnetadapter van Apple.</ns2:description>
<ns2:productImage>https://assets.mmsrg.com/isr/166325/c1/-/ASSET_MMS_96100452/fee_786_587_png</ns2:productImage>
<ns2:categories>
<ns2:category name="Originele Apple Mac-accessoires"/>
<ns2:category name="Computer" id="14" tdCategoryName="Computer hardware and software"/>
<ns2:category name="Computer- & laptop-accessoires"/>
</ns2:categories>
<ns2:fields>
<ns2:field name="advertiser_id">1119401</ns2:field>
<ns2:field name="category_path">Computer</ns2:field>
</ns2:fields>
<ns2:model>Apple Magsafe-lichtnetadapter 60w</ns2:model>
<ns2:brand>Apple</ns2:brand>
<ns2:shortDescription>Dit is de originele lichtnetadapter van Apple, geschikt voor MacBook en 13" Pro.</ns2:shortDescription>
<ns2:ean>0885909377817</ns2:ean>
<ns2:sku>1119401</ns2:sku>
<offers>
<offer id="f25125d2-4215-4510-b771-3c933f782134" sourceProductId="1119401" modifiedDate="1667919904832" dateFormat="epoch">
<ns2:feedId>23777</ns2:feedId>
<ns2:productUrl>https://pf.tradedoubler.com/click?a(1985635)p(262336)product(23777-1119401)ttid(3)url(https%3A%2F%2Fwww.mediamarkt.nl%2Fcatentry%2F1119401%3Futm_source%3Dtradedoubler%26utm_medium%3Daff-comparison%26utm_term%3D1119401)</ns2:productUrl>
<ns2:programName>MediaMarkt</ns2:programName>
<ns2:programLogo>http://hst.tradedoubler.com/file/262336/logos/mm_logo_200x70.gif</ns2:programLogo>
<priceHistory>
<ns2:price currency="EUR" date="1667919904832" dateFormat="epoch">89.99</ns2:price>
</priceHistory>
<ns2:inStock>263</ns2:inStock>
<ns2:availability>in stock</ns2:availability>
<ns2:deliveryTime>Voor 12:30 besteld, vandaag in huis</ns2:deliveryTime>
<ns2:shippingCost>0.00</ns2:shippingCost>
</offer>
</offers>
</product>


Hoe kan ik nu de diverse zaken zoals name en model e.d. binnen lezen.
Als die ns2 er niet zou staan (zoals in de overige datafeeds die ik verwerk) dan vul ik $title als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$titel=$xml->product[0]->name;


Hoe gaat dit nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$titel=$xml->product[0]->ns2:name;

werkt niet en aangezien ik niet zo thuis ben in PHP weet ik niet hoe ik dit wel kan doen.
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:07 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 03:31:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2022 16:47:05
Anchor link
Heb je al gekeken naar xpath?
Hier een mooi voorbeeld:
https://stackoverflow.com/questions/16412047/parse-xml-namespaces-with-php-simplexml

Verder wil ik je graag vragen om je code tussen code-tags te plaatsen. Dan blijft het topic goed leesbaar.
 
Ben Zn

Ben Zn

09/11/2022 18:52:03
Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar krijg daar een foutmelding op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$ns2Fields = $xml->product[0]->children('ns2', true);

echo "name: " . (string) $ns2Fields->name . "\n";
echo "description: " . (string) $ns2Fields->description . "\n";
echo "shippingCost: " . (string) $ns2Fields->shippingCosts . "\n";


Nogmaals, ik ben niet zo goed thuis in PHP maar heb door zelfstudie wel enkele websites gemaakt m.b.v. PHP.
Ik dacht n.a.v. die verwijzing dat het zo goed zou moeten zijn.
Ik krijg nu: aantal_ddaff = 1PHP Fatal error: Call to a member function children() on a non-object in /home/younk/domains/alledagdeals.nl/public_html/admin/cronjobs/tradedoubler-velden.php on line 23
'line 23' is de 1e regel met inhoud: $ns2Fields = $xml->product[0]->children('ns2', true);
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:19 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2022 19:15:26
Anchor link
Zou je code-tags willen gebruiken?
Alvast bedankt.
 
Ben Zn

Ben Zn

10/11/2022 12:14:14
Anchor link
bedoel je met kleuren?
Ik ga kopiëren en plakken en dan komt het zoals ik hierboven heb neer gezet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2022 12:49:18
Anchor link
Ja, gebruik daarvoor aub de code-tags.
 
Ben Zn

Ben Zn

10/11/2022 13:27:39
Anchor link
Kan ik dan een bestand (met een screenshot) invoegen, want als ik knip en plak dan komt het hier zonder opmaak.
Of is daar een andere manier voor?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2022 13:58:14
Anchor link
Zie deze pagina uit de F.A.Q.
Ik heb dit nu voor je gedaan, maar graag voortaan zelf hieraan denken. Bedankt!
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:49 door - Ariën -
 
Ben Zn

Ben Zn

14/11/2022 11:31:41
Anchor link
Geen idee wat je nu veranderd hebt.
Ik heb overigens nog geen antwoord op mijn vraag en ook nog steeds geen oplossing gevonden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2022 11:43:48
Anchor link
Ik heb de code tussen tags gezet. Kijk maar. Het is nu overzichtelijker.

Verder is het een kwestie van geduld tot een antwoord komt, we zijn hier allemaal vrijwillig.

Toevoeging op 14/11/2022 12:59:52:

Heb je dit al gezien?
https://stackoverflow.com/questions/13508658/php-fatal-error-call-to-a-member-function-children-on-a-non-object
Gewijzigd op 14/11/2022 11:46:00 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/07/2023 09:48:48
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.