verwerken namespace

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Ben Zn

Ben Zn

09/11/2022 16:43:58
Anchor link
Lezen van een feed met namespace (althans, ergens gelezen dat dit zo heet)
Ik verwerk datafeeds.
De feed waar het nu om gaat bevat o.a.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<productHeader>
<totalHits>781</totalHits>
</productHeader>
<products>
<product groupingId="sku1119401" language="nl">
<ns2:name>Apple Magsafe-lichtnetadapter 60w</ns2:name>
<ns2:description>Dit is de originele lichtnetadapter van Apple.</ns2:description>
<ns2:productImage>https://assets.mmsrg.com/isr/166325/c1/-/ASSET_MMS_96100452/fee_786_587_png</ns2:productImage>
<ns2:categories>
<ns2:category name="Originele Apple Mac-accessoires"/>
<ns2:category name="Computer" id="14" tdCategoryName="Computer hardware and software"/>
<ns2:category name="Computer- & laptop-accessoires"/>
</ns2:categories>
<ns2:fields>
<ns2:field name="advertiser_id">1119401</ns2:field>
<ns2:field name="category_path">Computer</ns2:field>
</ns2:fields>
<ns2:model>Apple Magsafe-lichtnetadapter 60w</ns2:model>
<ns2:brand>Apple</ns2:brand>
<ns2:shortDescription>Dit is de originele lichtnetadapter van Apple, geschikt voor MacBook en 13" Pro.</ns2:shortDescription>
<ns2:ean>0885909377817</ns2:ean>
<ns2:sku>1119401</ns2:sku>
<offers>
<offer id="f25125d2-4215-4510-b771-3c933f782134" sourceProductId="1119401" modifiedDate="1667919904832" dateFormat="epoch">
<ns2:feedId>23777</ns2:feedId>
<ns2:productUrl>https://pf.tradedoubler.com/click?a(1985635)p(262336)product(23777-1119401)ttid(3)url(https%3A%2F%2Fwww.mediamarkt.nl%2Fcatentry%2F1119401%3Futm_source%3Dtradedoubler%26utm_medium%3Daff-comparison%26utm_term%3D1119401)</ns2:productUrl>
<ns2:programName>MediaMarkt</ns2:programName>
<ns2:programLogo>http://hst.tradedoubler.com/file/262336/logos/mm_logo_200x70.gif</ns2:programLogo>
<priceHistory>
<ns2:price currency="EUR" date="1667919904832" dateFormat="epoch">89.99</ns2:price>
</priceHistory>
<ns2:inStock>263</ns2:inStock>
<ns2:availability>in stock</ns2:availability>
<ns2:deliveryTime>Voor 12:30 besteld, vandaag in huis</ns2:deliveryTime>
<ns2:shippingCost>0.00</ns2:shippingCost>
</offer>
</offers>
</product>


Hoe kan ik nu de diverse zaken zoals name en model e.d. binnen lezen.
Als die ns2 er niet zou staan (zoals in de overige datafeeds die ik verwerk) dan vul ik $title als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$titel=$xml->product[0]->name;


Hoe gaat dit nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$titel=$xml->product[0]->ns2:name;

werkt niet en aangezien ik niet zo thuis ben in PHP weet ik niet hoe ik dit wel kan doen.
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:07 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:56:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2022 16:47:05
Anchor link
Heb je al gekeken naar xpath?
Hier een mooi voorbeeld:
https://stackoverflow.com/questions/16412047/parse-xml-namespaces-with-php-simplexml

Verder wil ik je graag vragen om je code tussen code-tags te plaatsen. Dan blijft het topic goed leesbaar.
 
Ben Zn

Ben Zn

09/11/2022 18:52:03
Anchor link
Ik heb nu het volgende, maar krijg daar een foutmelding op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$ns2Fields = $xml->product[0]->children('ns2', true);

echo "name: " . (string) $ns2Fields->name . "\n";
echo "description: " . (string) $ns2Fields->description . "\n";
echo "shippingCost: " . (string) $ns2Fields->shippingCosts . "\n";


Nogmaals, ik ben niet zo goed thuis in PHP maar heb door zelfstudie wel enkele websites gemaakt m.b.v. PHP.
Ik dacht n.a.v. die verwijzing dat het zo goed zou moeten zijn.
Ik krijg nu: aantal_ddaff = 1PHP Fatal error: Call to a member function children() on a non-object in /home/younk/domains/alledagdeals.nl/public_html/admin/cronjobs/tradedoubler-velden.php on line 23
'line 23' is de 1e regel met inhoud: $ns2Fields = $xml->product[0]->children('ns2', true);
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:19 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2022 19:15:26
Anchor link
Zou je code-tags willen gebruiken?
Alvast bedankt.
 
Ben Zn

Ben Zn

10/11/2022 12:14:14
Anchor link
bedoel je met kleuren?
Ik ga kopiëren en plakken en dan komt het zoals ik hierboven heb neer gezet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2022 12:49:18
Anchor link
Ja, gebruik daarvoor aub de code-tags.
 
Ben Zn

Ben Zn

10/11/2022 13:27:39
Anchor link
Kan ik dan een bestand (met een screenshot) invoegen, want als ik knip en plak dan komt het hier zonder opmaak.
Of is daar een andere manier voor?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2022 13:58:14
Anchor link
Zie deze pagina uit de F.A.Q.
Ik heb dit nu voor je gedaan, maar graag voortaan zelf hieraan denken. Bedankt!
Gewijzigd op 10/11/2022 15:22:49 door - Ariën -
 
Ben Zn

Ben Zn

14/11/2022 11:31:41
Anchor link
Geen idee wat je nu veranderd hebt.
Ik heb overigens nog geen antwoord op mijn vraag en ook nog steeds geen oplossing gevonden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2022 11:43:48
Anchor link
Ik heb de code tussen tags gezet. Kijk maar. Het is nu overzichtelijker.

Verder is het een kwestie van geduld tot een antwoord komt, we zijn hier allemaal vrijwillig.

Toevoeging op 14/11/2022 12:59:52:

Heb je dit al gezien?
https://stackoverflow.com/questions/13508658/php-fatal-error-call-to-a-member-function-children-on-a-non-object
Gewijzigd op 14/11/2022 11:46:00 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/07/2023 09:48:48
Anchor link
.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.