Verwijder form wanneer value bestaat in database.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem Berens

Willem Berens

18/10/2014 11:33:32
Quote Anchor link
Beste alle,

Ik zit met een probleem bij het schrijven van mijn code.
Ik probeer een mijn form niet te laten zien
wanneer een gebruiker al in de database staat.

Nu is dit mijn functie
Afbeelding

en dit mijn database
Afbeelding

Wat ik verwacht dat hij zou doen was zoeken naar mijn userid
en wanneer deze niet gevonden was dan pas mijn form laten zien en anders
niets. Maar hij blijft het form laten zien ook wanneer ik al geliked heb.

Ik heb het al met meerdere medestudenten bekeken maar die begrijpen het niet.

met vriendelijke groet,
Willem
Gewijzigd op 18/10/2014 11:34:28 door Willem Berens
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:17:57
 
Ramon Bos

Ramon Bos

18/10/2014 13:22:45
Quote Anchor link
Willem, je WHERE statement in je query is niet goed. Je vergelijkt nu de string 'user_id' met de numerieke waarde uit $userId. Het resultaat is een empty set (dus geen records). Haal de enkele quotes om user_id eens weg.
 
Peter K

Peter K

18/10/2014 13:42:15
Quote Anchor link
@ Ramon, weghalen is niet nodig, maar veranderen in andere juist.

Dit dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE `user_id` = '$userId'


ipv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE 'user_id' = '$userId'


Dit had je overigens makkelijk kunnen vinden m.b.v. foutafhandeling.
Even or die(mysql_error()); achter je query plaatsen bijvoorbeeld.
 
Willem Berens

Willem Berens

18/10/2014 13:54:08
Quote Anchor link
Dankje wel! de oplossing was inderdaad de ` `! kan ik dit ergens zeggen dat het is opgelost?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2014 14:01:56
Quote Anchor link
Backtics horen niet in een query.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.