Verwijder rows na 7 dagen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/03/2011 20:05:59
Quote Anchor link
Hallo ,

Ik heb lang zitten googlen en kwam uit op deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
   $del
= mysql_query("DELETE FROM sfi_lost_pass WHERE date + INTERVAL 7 DAY < CURDATE()");
  
   if($del) {
   Echo mysql_error();
   }

?>

Het is de bedoeling dat hij kijkt naar codes die ouder zijn als 7 dagen en vervolgens ze verwijderd.
Maar hij doet niks.
Het veld Date is een datetime veld en kan hem niet naar date zetten in verband met dat er een code mee geactiveert word die maar precies 24u geldig is.

Error reporting weergeeft niks.
Fouthandeling weergeeft niks.

Weet iemand wat ik fout doe?
Gewijzigd op 11/03/2011 20:30:21 door Jordi Kroon
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:29:30
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 20:25:53
Quote Anchor link
Kan je dit niet beter met CURDATE() doen? Je hebt hier toch geen tijdstip nodig?

Zijn er verder wel records die dan ook effectief ouder zijn dan 7 dagen?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/03/2011 20:28:22
Quote Anchor link
Ik heb expres een record in de database gezet die op 2012 staat

Toevoeging op 11/03/2011 20:30:05:

@writedown ik heb hem op curdate gezet maar zie nog geen verschil
 

11/03/2011 20:37:25
Quote Anchor link
Waarom verwijderen?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/03/2011 20:41:34
Quote Anchor link
Ik wil een melding geven als de link verlopen is maar ik wil ze ook niet oneindig lang in de database laten staan. Vandaar dat ik die melding maar 7dagen geef en daarna gaat die row de prullenbak in
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 20:45:10
Quote Anchor link
Op 2012 gezet? Even uitleggen: dag/maand/2012 + 7 dagen. CURDATE(): huidige datum.

WHERE 2012+7 < huidige datum

Wanneer kan dat, dat kan als we al 2012 zijn! Zie je de fout?

@Karl
Waarom zou je onnodige data in de database laten staan als er niets meer mee gebeurd? Is toch onnodig?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/03/2011 20:51:45
Quote Anchor link
Oh nu zie ik het ja domme fout van mij. Dat krijg je na een dagje zwemmen word je helemaal moe van en ga je andere dingen zien :)
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 20:54:03
Quote Anchor link
Bwa, iedereen heeft dat wel eens voor. Ik heb soms ook al een script herschreven omdat ik de fout niet vond. En dan kom je eigenlijk tot het besef dat je de fout over het hoofd hebt gezien :P
 

11/03/2011 20:55:10
Quote Anchor link
Je kunt dit gebruiken voor statistieken...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/03/2011 20:55:21
Quote Anchor link
Ik heb dat vaak met vars dan vergeet ik die = En dan maar denken. Waarom krijg ik wit scherm
Gewijzigd op 11/03/2011 20:55:47 door Jordi Kroon
 
Write Down

Write Down

11/03/2011 21:01:08
Quote Anchor link
Karl Karl op 11/03/2011 20:55:10:
Je kunt dit gebruiken voor statistieken...


Dan denk ik dat het interessanter is een aparte tabel te gebruiken. Maar goed, het doet er niet toe. De TS wil de data niet gebruiken, dus is hij nutteloos.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

11/03/2011 21:07:55
Quote Anchor link
@karl Ik heb er een beveiliging op gemaakt dat er maar 1 link per dag (per account) kan worden aangevraagd. Ongeacht of hij ook daadwerkelijk is gereset. Vandaar dat ik dit niet gebruik voor statistieken
 

11/03/2011 21:10:35
Quote Anchor link
Write Down op 11/03/2011 21:01:08:
Karl Karl op 11/03/2011 20:55:10:
Je kunt dit gebruiken voor statistieken...


Dan denk ik dat het interessanter is een aparte tabel te gebruiken. Maar goed, het doet er niet toe. De TS wil de data niet gebruiken, dus is hij nutteloos.


Hoezo een aparte tabel? Dat lijkt mij niet logisch
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.