verwijder xmltag inclusief inhoud

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:10:00
Quote Anchor link
Goedemiddag,
Ik heb een XML-string, waar ik een tag uit verwijderd wil hebben. Ik kan geen gebruik maken van SimpleXML, omdat het formaat exact gelijk moet blijven.
De oplossing is denk ik door gebruik te maken van de preg_replace functie. Maar ik ben op zoek naar het goed pattern. Ik wil dus de <tag>inhoud</tag> weghebben, helemaal dus. De inhoud van deze tag is variabel dus vandaar dat het op deze manier moet.
Ik hoop dat iemand wat inspiratie heeft :-)
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 04:54:45
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:13:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met DOM? Dat is gemaakt voor het bewerken van XML.

XML => inlezen in DOM => bewerken => XML

Quote:
omdat het formaat exact gelijk moet blijven.
Dat is natuurlijk onzin, je opent dit topic omdat je juist niet hetzelfde formaat wilt hebben... Anders zou je niets hoeven te verwijderen.

En over verwijderen gesproken, waarom zou je een tag willen verwijderen? Het zit niemand echt in de weg, gewoon niet gebruiken en klaar is kees. Dat is nu net één van de pluspunten van XML, je kunt eenvoudig aanwijzen wat je wel en niet wilt gebruiken.

Ps. preg_replace slaat nergens op wanneer je met XML aan het werk bent, er zijn genoeg XML-functies die vele malen handiger zijn. En jouw XML intact laten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:16:00
Quote Anchor link
Dankje Frank, maar in dit geval heb ik toch wel gelijk. In mijn geval moet de xml die binnenkomt gelijk blijven, omdat het op andere plaatsen anders wordt gelezen, dus niet netjes door er een DOM object van te maken. Als je van een XML string een simpleXML object maakt en het weer omzet naar een string met de functie asXML() worden lege tags omgezet naar <tag/> dit is helemaal juist natuurlijk, maar nogmaals: in mijn geval moet alles gelijk blijven. Ik kan er niets aan doen, het is nu eenmaal zo.
Ik ben dus op zoek naar een pattern wat een tag inclusief zijn inhoud verwijderd.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:29:00
Quote Anchor link
Quote:
in mijn geval moet alles gelijk blijven.

En
Quote:
Ik heb een XML-string, waar ik een tag uit verwijderd wil hebben.

Dat gaat dus niet lukken. Je kunt onmogelijk dezelfde XML houden en ondertussen een deel van de XML verwijderen. Gaat niet.

Wanneer jij de ene XML wilt omzetten naar de andere XML, gebruik dan XSLT, dat is er voor gemaakt. De T staat voor Transformeren.

Maar geef eens een voorbeeldje of een url naar de XML, dan kunnen we even kijken hoe je snel en simpel een stuk eruit kunt slopen. En vergeet het verhaal dat de XML hetzelfde moet blijven, dat gaat niet. De structuur kan uiteraard wel hetzelfde blijven, dat kun je met XSD controleren.
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 12:41:00
Quote Anchor link
Ok, vergeet even helemaal het woordje XML. Ik weet wat er allemaal mogelijk is met XSD en XSLT. Maar ik het een string waarin 'toevallig' XML tags staan. Ik wil dus de string <tag>waarde</tag> weghebben uit een string.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 12:43:00
Quote Anchor link
Succes!

Blijkbaar wil je geen hulp hebben, ook goed.
 

06/03/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Je kunt toch ook met dom een node weghalen....
Verder snap ik niet waarom je niet met dom wilt gaan werken, als je raar gaat doen met regex'en enzo dan krijg je volgens mij alleen maar meer problemen.
 
Frank -

Frank -

06/03/2009 13:15:00
Quote Anchor link
Tja, DOM is gemaakt om XML te bewerken, het verwijderen van een node is dan ook standaard werk. Wellicht is gepruts met een regex wel een requirement, geen idee.

Jammer van de oplossing die hier ligt, maar dat is een DOM-oplossing en die wil je blijkbaar niet hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Simon Blok

Simon Blok

06/03/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Ik vind het erg jammer dat je zo reageert. Ik heb twee keer aangegeven dat het niet kan door DOM, maar dat ik op zoek ben naar een regex. Ik snap ook wel dat dit gepruts is, maar dat is mijn probleem. Verder geen kritiek, want je hebt zeker wel kennis van zaken.
Hieronder de code die ik kan gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
        if(@simplexml_load_string($bericht)){
            if($xmlObject = new SimpleXMLElement($bericht)){
                if($agrcontent = $xmlObject->xpath('//VMA/llr')){
                    $bericht_agrid = $agrcontent[0]->AgrId;
                    $bericht_test = $agrcontent[0]->Test;
                    $bericht_combinr = $agrcontent[0]->Combinr;
                    $bericht_storing = $agrcontent[0]->Storing;
                    $bericht_vdm = $agrcontent[0]->Vdmnr;
                    $bericht_compleet = $agrcontent[0]->Compleet;
                    $bericht_deksel = $agrcontent[0]->Deksel;
                    
                    $bericht_vdmgpsloc = $agrcontent[0]->VdmGpsLoc;
                    $bericht_vdmgpsdatum = $agrcontent[0]->VdmGpsDat;
                    $bericht_vdmgpstijd = $agrcontent[0]->VdmGpsTijd;
                    
                    $bericht_mongpsloc = $agrcontent[0]->MonGpsLoc;
                    $bericht_mongpsdatum = $agrcontent[0]->MonGpsDat;
                    $bericht_mongpstijd = $agrcontent[0]->MonGpsTijd;
                    
                    $bericht_laadgpsloc = $agrcontent[0]->LadGpsLoc;
                    $bericht_laadgpsdatum = $agrcontent[0]->LadGpsDat;
                    $bericht_laadgpstijd = $agrcontent[0]->LadGpsTijd;
                    
                    $bericht_losgpsloc = $agrcontent[0]->LosGpsLoc;
                    $bericht_losgpsdatum = $agrcontent[0]->LosGpsDat;
                    $bericht_losgpstijd = $agrcontent[0]->LosGpsTijd;
                    
                    //haal de pintag uit het bericht
                    unset($xmlObject->pin);
                    
                    $bericht = (string)$xmlObject->asXML();
                    //voeg versietag toe
                    $xmlObject->addChild('ver','1.1');
                    $bericht = (string)$xmlObject->asXML();

Dis wat ik wil, maar.... het is van belang dat de tag die ik toevoeg Vooraan komt te staan en er niet achter. Denk nu niet meteen dat dit niet uitmaakt. Deze xml wordt op andere plaatsen op hele andere manieren uitgelezen, dus de plaats van een tag is wel degelijk van belang. Ik besef me dat dit de kracht van XML bijna nihil maakt, maar het is nu eenmaal zo. Verder wordt door de functie asXML de XML als echte goede XML omgezet, dus lege tags worden <legetag /> dit is juist, maar is niet wat ik wil.
Dus komop Frank, denk niet even in één richting! Dat is gewoon niet mogelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Blok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.