verwijderen record uit database via klikken op link

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karim ab

karim ab

25/07/2010 00:22:16
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

ik heb twee php-bestandjes,

de ene toont een tabel van een database met in elke tabelrij een link om de rij te verwijderen uit de database

de andere voert het verwijderen van het record en keert daarna terug naar het php-bestand dat de tabel toont en toont die tabel zonder de verwijderde rij.

toontabel.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo ("<tr><th>Emailadres</th><th>Familienaam</th><th>Voornaam</th><th>Gebruikersnaam</th><th>Paswoord</th><th>Telefoonnummer</th><th>Verwijderen</th></tr>");

while ($rij=mysql_fetch_array($result))
{

echo ("<tr><td>".$rij["Emailadres"]."</td><td>".$rij["Familienaam"]."</td><td>".$rij["Voornaam"]."</td>");
echo ("<td>".$rij["Gebruikersnaam"]."</td><td>".$rij["Paswoord"]."</td><td>".$rij["Telefoonnummer"]."</td>");
echo ("<td style=\"text-align:center\"><a href=\"verwijderklant.php?Emailadres=" .$rij['Emailadres'] . "\">Verwijder</a></td></tr>");
echo ("<br />\n");
}


echo "</table>";

?>


verwijderklant.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
 
if (isset($_POST["bevestiging"]))
{

$db=mysql_connect("localhost","afhaalpizz_root2","admin");

mysql_select_db("afhaalpizz_klanten",$db) or die ("openen database mislukt");

mysql_query("DELETE FROM gegevens WHERE Emailadres = $_POST[Emailadres]");

mysql_close($db);

header('Location:toontabel.php');

}


?>


<html>
<head>
     <title>verwijderklant.php</title>
</head>
<body>

<center>

<h2>Wilt u deze gegevens verwijderen ?</h2>

<form action="<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>" method="post">
<input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
<input type="hidden" name="Emailadres" value="<?php echo($_GET["Emailadres"]);?>">
<input type="Submit" value="Ja, verwijderen">
<input type="Button" value="Nee, terug" onclick="javasccript:history.back();">
</form>




</center>

</body>
</html>


Weet iemand wat ik fout heb gedaan ? Alvast bedankt.

Gelieve in het vervolg bij code, code tags te gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 25/07/2010 10:55:34 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:18:55
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

25/07/2010 00:29:01
Quote Anchor link
Errors ?
Probleem omschrijving?

Edit;
en zet zelf code tags om je scripts zodat het wat overzichtelijker wordt.
Gewijzigd op 25/07/2010 00:29:45 door Wouter De Schuyter
 
Karim ab

karim ab

25/07/2010 09:50:18
Quote Anchor link
Probleemomschrijving: het doet niet wat het zou moeten doen: rij verwijderen uit tabel en uit database.

Errors: geen.

(tags worden hier letterlijk weergegeven)
Gewijzigd op 25/07/2010 09:52:04 door karim ab
 

25/07/2010 09:53:08
Quote Anchor link
Variabelen buiten quotes, dan zou je al een fout moeten vinden.
Niet direct $_GET, $_POST, $_REQUEST of $_COOKIE in een query zetten. Gebruik mysql_real_escape_String.
die is niet net, want er kan altijd nog wel een html pagina worden getoond.
Controleren of een form gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'), hoef je ook geen hidden inputs.
Pas op met PHP_SELF. Ook ontbreekt foutafhandeling.

Als je geen errors krijgt moet je in elk bestand bovenaan dit plaatsen:
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

Edit:
Paradox bedoelt: [code] en [/code] tags
Gewijzigd op 25/07/2010 09:54:26 door
 
Karim ab

karim ab

25/07/2010 10:49:21
Quote Anchor link
ok bedankt voor de hulp

ik zal de scripts volledig terug maken en proberen

grt
 

25/07/2010 11:14:35
Quote Anchor link
Het is overigs ook beter om een 'vinkje' te zetten in de db dat iets verwijderd is ipv het echt te verwijderen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.