Verwijderen van gegevens uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

13/06/2004 20:23:00
Quote Anchor link
Ik zoek een stukje code waarme een een bepaald "item" uit een database kan verwijderen... Kan iemand mij hieraan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 19:28:59
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

13/06/2004 20:54:00
Quote Anchor link
Hmm.. dat doe je met een bepaalde query... Hoe die er uit ziet ligt helemaal aan je tabel in de database... en natuurlijk aan je database...

Kan je de hint geven dat het met DELETE werkt... Tenminste, als je database werkt met behulp van SQL.

http://www.google.nl/search?q=sql

Elwin
 
Mitch X

Mitch X

13/06/2004 20:55:00
Quote Anchor link
Ja ho0r als je eerst even je vraag duidelijker steld graag :D
Bijvoorbeeld al door te zeggen wat je bepaalde item is.

Ik gok op : "DELETE FROM tabel WHERE item = 'iets'";
 

13/06/2004 20:59:00
Quote Anchor link
Ik heb dit maar dit werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$id
= $_GET["id"];

$sql = "DELETE FROM fotos WHERE id = $id";
?>


Ik moet nu alleen nog een connectie met de DB maken toch?? Weet iemand hoe dat moet?
 
B a s
Beheerder

B a s

13/06/2004 21:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$user
= "user";
$pass = "pass";
$host = "localhost";
$dbnaam = "databasenaam";

$connect = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select($connect, $dbnaam);
?>
 
De VeeWee

de VeeWee

13/06/2004 22:21:00
Quote Anchor link
dit moet werken maar is niet echt veilig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$id
= $_GET["id"];  

$sql = "DELETE FROM fotos WHERE id = '".$id".'";  

mysql_query($sql);
?>




als men nu bijvoorbeeld dit bvan je url maakt:


?id=5;DROP TABLE tabelnaam

dan ben je opeens je tabel kwijt dus dan maak je best dit ervan (als je toch werkt met numerieke id's):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$id
= $_GET["id"];  

if (is_numeric($id)){
$sql = "DELETE FROM fotos WHERE id = '".$id".'";  

mysql_query($sql);

}
else {
die ("hacking attempt");
}

?>
 
Mitch X

Mitch X

13/06/2004 22:48:00
Quote Anchor link
Haha VeeWee, na een keer het geho0rd te hebben blijft ie het proberen.

DROP TABLE tabelnaam
Hoe wilden ze die tabel weten?
 
B a s
Beheerder

B a s

13/06/2004 23:19:00
Quote Anchor link
Hoe moeilijk is dat om te raden?! Raad bijv. eens de tabelnaam van de forum berichten ;)
 
Mitch X

Mitch X

13/06/2004 23:29:00
Quote Anchor link
Mijn tabelnamen hou ik daarom lkkr vaag :D
Mja ik doe die check ook :)
Gewijzigd op 13/06/2004 23:30:00 door Mitch X
 
Arend a

Arend a

14/06/2004 10:26:00
Quote Anchor link
Ik schrijf gewoon geen sql inject features; vind ik stukken minder obscuur.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.