Verwijzing wordt niet zichtbaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Bernhard G

Bernhard G

30/08/2015 11:09:17
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een los CSS bestand en HTML bestand. Echter word de opmaak van het CSS bestand deels niet zichtbaar. De achtergrondkleur veranderd wel (body) er is dus wel een verbinding. Kan iemand aangeven wat ik mis doe?

Alvast bedankt.


Ik heb in een HTML bestand de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    </head>
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
<body>


<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
    <div class="row">
    <div class="label"> naam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
    <div class="context">tekst dat hier staat</div>
    </div>
    </div>
    </div>


De code uit het CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
body{
        background:#E9E9E9;

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
        
        }
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:18 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:16:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 11:22:52
Quote Anchor link
je body is niet afgesloten in je CSS.
 
Yvo Lionheart

Yvo Lionheart

30/08/2015 16:48:11
Quote Anchor link
Inderdaad, wat - Aar - al aangeeft. Zorg er ten alle tijden voor dat je sluit wat je hebt geopend. Dit geldt in principe vrijwel overal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
body{
background:#E9E9E9;
}

#formWrap {
width:720px;
margin-top:30px;
margin-left:30px;
background:#FFF;
border:1px solid #F1F1F1;
-moz-border-radius:20px;
-moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
-webkit-border-radius:20px;
-webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
padding:16px 10px 40px;
}
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:34 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

30/08/2015 21:24:20
Quote Anchor link
Je hebt ook geen </body> en </html>.
Maar het kan zijn dat die later komen.

Daarbij hoort een <link> in de <head> te staan. En dat is soms wel zo handig.
Wil je je HTML eerst af hebben en dus sneller je pagina renderen, gooi je <link> dan echt helemaal aan het eind. Dus na </body>, maar wel voor </html>.
 
Bernhard G

Bernhard G

30/08/2015 21:28:00
Quote Anchor link
Super bedankt. Ik kan weer verder!

Toevoeging op 31/08/2015 12:14:46:

Ik ben een formulier los aan het maken (dus nog niet in mijn website) wanneer ik tevreden ben zal ik deze aan mijn webpagina toevoegen. Vandaar dat ik hem zo minimalistische opbouw.

Ik hoor graag feedback als deze gedachte niet slim is ;-)
 
Bernhard G

Bernhard G

01/09/2015 18:51:18
Quote Anchor link
Er gaat nog iets mis.

De tekst van de e-mail adres en opmerkingen vallen niet in het grote witte vlak. Iemand enig idee wat er mis gaat?

CCS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
body{
        background:#E9E9E9;
        }

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
}
        
#formWrap .form {
    border-top:1px solid #EEE;
    width:720px;
}
    
#form .row {
    border-bottom:1px dotted #EEE;
    display:block;
    line-height:36px
    overflow:auto;
    padding:24px 0px;
    width:100%;
    }
    
#form .row .label {
    font-size: 16px;
    font-weight: bold;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 180px;
    text-align: right;
    float: left;
    padding-right: 10px;
    margin-right: 10px;
    }
    
#form .row .input {
    float: left;
    margin-right: 10px;
    width: auto;
    }
    
.detail {
    width:260px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    margin: 0;
    }
    
.mess {
    width: 450px;
    max-width: 450px;
    height: 280px;
    overflow: auto;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    line-height: les;
    margin:0;
}
    
#form .row .content{
    color: #999;
    font-size: 11px;
    font-style: italic;
    line-height: 14px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 200px;
    float: left;
        
    }
#form #submit{
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 200px;
    color: #000;
    font-size: 16px;
    text-shadow: 1px 1px 1px #999;
    padding: 10px;
    }

HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
<body>


<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
    <div class="row">
    <div class="label"> naam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
    <div class="context">tekst dat hier staat</div>
    </div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="" />
    <div class="context">tekst over je e-mail</div>
    </div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"></textarea>
    </div>
    </div>
    </div>

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message"
    </div>

</div>
</body>

</html>
Gewijzigd op 02/09/2015 23:00:59 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

01/09/2015 19:05:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<!DOCTYPE html>
<html lang="nl">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Mijn Titel</title>
<link rel="stylesheet" href="contactform.css" type="text/css" />
</head>
<body>
<div id="formWrap">
<div id="form"></div>
<div class="row">
<div class="label"> naam </div>
<div class="input">
<input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="" />
<div class="context">tekst dat hier staat</div>
</div>
</div>

<div class="row">
<div class="label"> E-mailadres </div>
<div class="input">
<input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="" />
<div class="context">tekst over je e-mail</div>
</div>
</div>

<div class="row">
<div class="label"> opmerkingen </div>
<div class="input">
<textarea id= "comment" name="comment" class="mess"></textarea>
</div>
</div>

<div class="submit">
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
</div>
</div>
</body>
</html>


Je hebt 3 </div>'s voor elk veld, waarvan er maar 2 div's zijn. Sluit trouwens je input's wel goed af + Geef een Doctype op + charset.
Gewijzigd op 01/09/2015 19:07:01 door DavY -
 
Bernhard G

Bernhard G

01/09/2015 19:16:31
Quote Anchor link
Bedankt!

Wat bedoel je precies met: Sluit trouwens je input's wel goed af + Geef een Doctype op + charset?

Tnx
 
DavY -

DavY -

01/09/2015 19:17:15
Quote Anchor link
Je had je input open staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message"


Dat moest dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />


Doctype:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<!DOCTYPE html>


Zie: http://www.handleidinghtml.nl/html/elementen/doctype.html

Charset:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8">


Zie: https://nl.wikibooks.org/wiki/HTML/Character_sets

Eigenlijk is het teveel van het goede met al die div's en zou het netter zijn om het zo te schrijven: http://www.w3schools.com/tags/tag_fieldset.asp en http://www.w3schools.com/tags/tag_label.asp, maar ik neem aan dat je een beginner ben.
Gewijzigd op 01/09/2015 19:21:11 door DavY -
 
Bernhard G

Bernhard G

02/09/2015 22:52:18
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie.

Ik heb nog een vraag.

Ik zou graag een optie met een datum keuze (agenda) en een tijdstip willen invoeren.

Enig idee hoe ik dit invoer?

oh en mijn redirect naar index.html werkt niet. Iemand een idee hoe dit kan?

Momenteel zien de codes er zo uit:

PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
<?php

// Set email variables
$email_to = '[email protected]';
$email_subject = 'Verrassing aanvraag';

// Set required fields
$required_fields = array('fullname','email','cellphone');

// set error messages
$error_messages = array(
    'fullname' => 'Vul je naam in.',
    'email' => 'Vul je e-mailadres in.',
    'cellphone' => 'Vul je telefoonnummer in.'
    
);

// Set form status
$form_complete = FALSE;

// configure validation array
$validation = array();

// check form submittal
if(!empty($_POST)) {
    // Sanitise POST array
    foreach($_POST as $key => $value) $_POST[$key] = remove_email_injection(trim($value));
    
    // Loop into required fields and make sure they match our needs
    foreach($required_fields as $field) {        
        // the field has been submitted?
        if(!array_key_exists($field, $_POST)) array_push($validation, $field);
        
        // check there is information in the field?
        if($_POST[$field] == '') array_push($validation, $field);
        
        // validate the email address supplied
        if($field == 'email') if(!validate_email_address($_POST[$field])) array_push($validation, $field);
    }

    
    // basic validation result
    if(count($validation) == 0) {
        // Prepare our content string
        $email_content = 'New Website Comment: ' . "\n\n";
        
        // simple email content
        foreach($_POST as $key => $value) {
            if($key != 'submit') $email_content .= $key . ': ' . $value . "\n";
        }

        
        // if validation passed ok then send the email
        mail($email_to, $email_subject, $email_content);
        
        // Update form switch
        $form_complete = TRUE;
    }
}

function
validate_email_address($email = FALSE) {
    return (preg_match('/^[^@\s]+@([-a-z0-9]+\.)+[a-z]{2,}$/i', $email))? TRUE : FALSE;
}

function
remove_email_injection($field = FALSE) {
   return (str_ireplace(array("\r", "\n", "%0a", "%0d", "Content-Type:", "bcc:","to:","cc:"), '', $field));
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>



    <title>Contact Form</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    
    <link href="contactform.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/mootools/1.3.0/mootools-yui-compressed.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="validation.js"></script>
    
    <script type="text/javascript">
        var nameError = '<?php echo $error_messages['fullname']; ?>';
        var emailError = '<?php echo $error_messages['email']; ?>';
        var cellphoneError = '<?php echo $error_messages['sellphone']; ?>';
    </script>

</head>

<body>


<div id="formWrap">
<div id="form">
</div>

<form action="contact.php" method="post" id="comments_form">
<?php if($form_complete === FALSE): ?>
    <div class="row">
    <div class="label"> Voor en achternaam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="<?php echo isset($_POST['fullname'])? $_POST['fullname'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('fullname', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['fullname']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="<?php echo isset($_POST['email'])? $_POST['email'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('email', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['email']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Telefoonnummer </div>
    <div class="input">
    <input type="number" id="cellphone" class="detail" name="cellphone" value="<?php echo isset($_POST['cellphone'])? $_POST['cellphone'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('cellphone', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['cellphone']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"><?php echo isset($_POST['comment'])? $_POST['comment'] : ''; ?></textarea><?php if(in_array('comment', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['comment']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
    </div>
    </form>
<?php else: ?>
<p>Thank you for your Message!</p>

<script type="text-javascript">
setTimeout('ourRedirect()',5000)
function ourRedirect() {
    location.href='index.html'
    }
</script>

<?php endif; ?>

</div>
</body>

</html>


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
body{
        background:#E9E9E9;
        }

#formWrap {
        width:720px;
        margin-top:30px;
        margin-left:30px;
        background:#FFF;
        border:1px solid #F1F1F1;
        -moz-border-radius:20px;
        -moz-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        -webkit-border-radius:20px;
        -webkit-box-shadow:2px 2px 5px #999;
        padding:16px 10px 40px;
}
        
#formWrap .form {
    border-top:1px solid #EEE;
    width:720px;
}
    
#form .row {
    border-bottom:1px dotted #EEE;
    display:block;
    line-height:36px
    overflow:auto;
    padding:24px 0px;
    width:100%;
    }
    
#form .row .label {
    font-size: 16px;
    font-weight: bold;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 180px;
    text-align: right;
    float: left;
    padding-right: 10px;
    margin-right: 10px;
    }
    
#form .row .input {
    float: left;
    margin-right: 10px;
    width: auto;
    }
    
.detail {
    width:260px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    margin: 0;
    display: block;
    
    }
    
.mess {
    width: 450px;
    max-width: 450px;
    height: 280px;
    overflow: auto;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 20px;
    padding: 7px 8px;
    line-height: les;
    margin:0;
    display: block;
}
    
#form .row .content{
    color: #999;
    font-size: 11px;
    font-style: italic;
    line-height: 14px;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    width: 200px;
    float: left;
        
    }
#form #submit{
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    margin-top: 25px;
    margin-left: 200px;
    color: #000;
    font-size: 16px;
    text-shadow: 1px 1px 1px #999;
    padding: 10px;
    }

span.error{
    color: #000;
    display: block;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size: 12px
    padding: 25px;
}

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken. Zie ook deze uitleg over de opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 02/09/2015 23:02:06 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/09/2015 23:08:37
Quote Anchor link
Waarom wil je een pagina met een 'het is gelukt'-melding doorsturen? Laat hem liever zelf bevestigen dat hij het gezien heeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Verder zou ik de settimout zou doen: window.setTimeout("location=('index.html');",5000);


Verder kan je in je formulier een datum en tijdveld invoegen, waarbij je eventueel gebruik kan maken van de datepicker uit jQueryUI. Vergeet uiteraard niet te valideren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/09/2015 23:13:48
Quote Anchor link
Bernhard G op 02/09/2015 22:52:18:
Ik zou graag een optie met een datum keuze (agenda) en een tijdstip willen invoeren.
Enig idee hoe ik dit invoer?

jQuery datepicker + wat custom select boxes voor tijd?

Bernhard G op 02/09/2015 22:52:18:
oh en mijn redirect naar index.html werkt niet. Iemand een idee hoe dit kan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text-javascript">
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 09:02:35
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie! Ik ga ermee aan de slag.

Het redirecten lukt nog niet. Ik wil straks graag dat degene die het veld heeft ingevuld verder gaat naar een iDeal formulier.

Nog een vraag:

Ik zou graag willen dat degene die het formulier heeft ingevuld een standaard mail krijgt met gegevens die hij heeft ingevuld. Is hier een standaard javascript voor?

Alvast bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 09:08:24
Quote Anchor link
Mail kan niet met JavaScript. Je zult PHP moeten gebruiken. Bij voorkeur zelfs PHPmailer.
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 09:33:32
Quote Anchor link
- Aar - op 03/09/2015 09:08:24:
Mail kan niet met JavaScript. Je zult PHP moeten gebruiken. Bij voorkeur zelfs PHPmailer.


Dit kan dan wel in hetzelfde .php bestand?

Kan ik ergens een voorbeeld code vinden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 09:38:09
Quote Anchor link
PHPmailer kan je prima in je eigen code verwerken. Het kan al met tiental regeltjes:

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples
 
Bernhard G

Bernhard G

03/09/2015 11:32:49
Quote Anchor link
- Aar - op 03/09/2015 09:38:09:
PHPmailer kan je prima in je eigen code verwerken. Het kan al met tiental regeltjes:

http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples


Super bedankt.

Moet ik de code in de head zetten of achter de bedankt pagina. En mag ik vragen hoe ik de actie er aan koppel?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/09/2015 11:55:32
Quote Anchor link
Ik denk dat het zinvoller is om eerst de basis van PHP te leren, als je er mee aan de slag wilt gaan.
Dan wordt wel duidelijk hoe je de code op de juiste structuur in kan bouwen.
 
Bernhard G

Bernhard G

05/09/2015 20:08:05
Quote Anchor link
Ik heb de code gemaakt en wil het testen.

Wanneer ik het in mijn php zet dan kan ik mijn hele pagina niet meer zien.

Wat doe ik fout?

Alvast bedankt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
<?php

if ($_POST["submit"])


$onderwerp = 'Bevestigingsmail';
$webmaster = 'mijn e-mail';


$e-mailadres = $_POST['email'];
$naam = $_POST['fullname'];
$telefoonnummer = $_POST['cellphone'];
$stad = $_POST['city'];
$opmerking = $_POST['comment'];


$body = <<<EOD
<br><hr><br>
E-mail: $email <br>
Naam: $fullname <br>
telefoonnummer: $cellphone <br>
Stad: $city <br>
Opmerking: $comment <br>
EOD
;

$headers = "from: $email\r\n";
$headers .= "conntent-type: text/html\r\n";
$success =mail ($webmaster, $onderwerp, $body, $headers);
 

// Set email variables
$email_to = 'mijn email';
$email_subject = 'onderwerp';

// Set required fields
$required_fields = array('fullname','email','cellphone','city');

// set error messages
$error_messages = array(
    'fullname' => 'Vul je naam in.',
    'email' => 'Vul je e-mailadres in.',
    'cellphone' => 'Vul je telefoonnummer in.',
    'city' => 'Kies een stad.',
    
);


// Set form status
$form_complete = FALSE;

// configure validation array
$validation = array();

// check form submittal
if(!empty($_POST)) {
    // Sanitise POST array
    foreach($_POST as $key => $value) $_POST[$key] = remove_email_injection(trim($value));
    
    // Loop into required fields and make sure they match our needs
    foreach($required_fields as $field) {        
        // the field has been submitted?
        if(!array_key_exists($field, $_POST)) array_push($validation, $field);
        
        // check there is information in the field?
        if($_POST[$field] == '') array_push($validation, $field);
        
        // validate the email address supplied
        if($field == 'email') if(!validate_email_address($_POST[$field])) array_push($validation, $field);
    }

    
    // basic validation result
    if(count($validation) == 0) {
        // Prepare our content string
        $email_content = 'New Website Comment: ' . "\n\n";
        
        // simple email content
        foreach($_POST as $key => $value) {
            if($key != 'submit') $email_content .= $key . ': ' . $value . "\n";
        }

        
        // if validation passed ok then send the email
        mail($email_to, $email_subject, $email_content);
        
        // Update form switch
        $form_complete = TRUE;
    }
}

function
validate_email_address($email = FALSE) {
    return (preg_match('/^[^@\s]+@([-a-z0-9]+\.)+[a-z]{2,}$/i', $email))? TRUE : FALSE;
}

function
remove_email_injection($field = FALSE) {
   return (str_ireplace(array("\r", "\n", "%0a", "%0d", "Content-Type:", "bcc:","to:","cc:"), '', $field));
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>



    <title>Contact Form</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    
    <link href="contactform.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
    
    <script type="text/javascript" src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/mootools/1.3.0/mootools-yui-compressed.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="validation.js"></script>
    
    <script type="text/javascript">
        var nameError = '<?php echo $error_messages['fullname']; ?>';
        var emailError = '<?php echo $error_messages['email']; ?>';
        var cellphoneError = '<?php echo $error_messages['cellphone']; ?>';
        var cityError = '<?php echo $error_messages['city']; ?>';
    </script>

</head>

<body>


<div id="formWrap">
<div id="form">
</div>

<form action="contact.php" method="post" id="comments_form">
<?php if($form_complete === FALSE): ?>
    <div class="row">
    <div class="label"> Voor en achternaam </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="fullname" class="detail" name="fullname" value="<?php echo isset($_POST['fullname'])? $_POST['fullname'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('fullname', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['fullname']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> E-mailadres </div>
    <div class="input">
    <input type="text" id="e-mail" class="detail" name="email" value="<?php echo isset($_POST['email'])? $_POST['email'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('email', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['email']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Telefoonnummer </div>
    <div class="input">
    <input type="number" id="cellphone" class="detail" name="cellphone" value="<?php echo isset($_POST['cellphone'])? $_POST['cellphone'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('cellphone', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['cellphone']; ?></span><?php endif; ?>
    <div class="context"></div>
    </div>
    </div>
    
    <div class="row">
    <div class="label"> In welke stad? </div>
    <div class="input">
    <select>
  <option value="Utrecht">Utrecht</option>
</select>
    <input type="dropdown" id="city" class="" name="city" value="<?php echo isset($_POST['city'])? $_POST['city'] : ''; ?>" /><?php if(in_array('city', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['city']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    
    
    <div class="row">
    <div class="label"> Opmerkingen </div>
    <div class="input">
    <textarea id= "comment" name="comment" class="mess"><?php echo isset($_POST['comment'])? $_POST['comment'] : ''; ?></textarea><?php if(in_array('comment', $validation)): ?><span class="error"><?php echo $error_messages['comment']; ?></span><?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    

    <div class="submit">
    <input type= "submit" id="submit" name="submit" value="send message" />
    </div>
    </form>
<?php else: ?>
<p>Thank you for your Message!</p>

<script type="text-javascript">


window.setTimeout("location=('index.html');",5000)

</script>

<?php endif; ?>

</div>
</body>

</html>



- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 05/09/2015 20:12:57 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2015 20:19:42
Quote Anchor link
Zet de errors eens aan dan ga je wat zien.

Bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Bernhard G

Bernhard G

05/09/2015 21:06:52
Quote Anchor link
Bedankt maar werkt nog steeds niet.

Wanneer ik onderstaande code weg laat dan werkt hij wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

if ($_POST["submit"])


$onderwerp = 'Bevestigingsmail';
$webmaster = 'mijn e-mail';


$e-mailadres = $_POST['email'];
$naam = $_POST['fullname'];
$telefoonnummer = $_POST['cellphone'];
$stad = $_POST['city'];
$opmerking = $_POST['comment'];


$body = <<<EOD
<br><hr><br>
E-mail: $email <br>
Naam: $fullname <br>
telefoonnummer: $cellphone <br>
Stad: $city <br>
Opmerking: $comment <br>
EOD
;

$headers = "from: $email\r\n";
$headers .= "conntent-type: text/html\r\n";
$success =mail ($webmaster, $onderwerp, $body, $headers);
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.