Via include Pagina Titel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »
Rutje1

rutje1

12/12/2007 18:05:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een pagina maar heb een probleem.
In de index heb ik opgegeven waar de bovenkant/zijkant en onderkant vandaan komen. Het middenstuk pak ik door www.website.nl/?pagina

Ik zou bijvoorbeeld willen dat wanneer ik ?pagina oproep (bestand pagina.php) de titel in de browser veranderd in de titel die staat opgegeven in pagina.php. Maar als ik in index.php bijv. $titel opvraag en $titel staat op de geinclude pagina dan is deze dus nog niet bekend.
Hoe kan ik dit oplossen?

Om het te verduidelijken even een afbeelding:
http://i114.photobucket.com/albums/n266/rutje1/pagina.jpg

Mvg Rutje1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rutje1
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:01:30
 
Mvos

mvos

12/12/2007 18:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>
<?php
                    if (isset($_GET['pagina']))
                    {

                        if($_GET['pagina']=='pagina1.php')
                        {

                            echo 'pagina1';
                        }

                        elseif($_GET['pagina']=='pagina2.php')
                        {

                            echo 'pagina2';
                        }    
                    }

                ?>

</title>
</head>

<body>

</body>

</html>
 
Rutje1

rutje1

12/12/2007 23:08:00
Quote Anchor link
daar had ik ook al over nagedacht. Maar al doe ik bijvoorbeeld een agenda invoegen. Dan kan ik dat niet bij elke instelling doen als u begrijpt wat ik bedoel.

Is er geen andere manier om het omhoog te halen?
Of heb ik mijn index.php gewoon helemaal verkeerd in gebruik?

Hoe doet bijv. PHPHulp dit? want ik neem aan dat niet elke titel zoals op forum (zie titelbalk van je browser) op deze manier staat ingevuld.
 
Jelmer -

Jelmer -

12/12/2007 23:14:00
Quote Anchor link
Je kan het ook andersom doen. Je agenda include index.php bijvoorbeeld. Via functies kan je dan de header en footer in agenda.php inladen. Of je doet het via de output-buffer: Eerst maak je de complete inhoud, en definieer je de titel etc. Vervolgens wordt de output-handler aangeroepen, die de "variabelen", de inhoud en de titel, invult in je template, je index.php zeg maar.
 
PHP erik

PHP erik

12/12/2007 23:54:00
Quote Anchor link
Hoe ik (en vele anderen) zoiets doen is een variabele $titel definiëren en daarna de header includen. In de praktijk doe ik dat niet in PHP maar in mijn templates, met Smarty. Ik geef aan de {include} van Smarty de variabele titel mee, per template. Als deze niet is gedefinieerd dan komt er dus ook niets te staan.

Als je Smarty gebruikt staat dit in je header.tpl:

<title>Website X {if $title != ''}: {$title}{/if}</title>

En dan ergens anders:

{include file="header.tpl" title=$title}

(en daarvoor ergens: $smarty->assign('title', 'Titel van deze pagina'); )

Nu hoef je niet per se Smarty te gebruiken, maar zo zie je hoe het normaalgesproken wordt opgelost. Dit kan dus ook gewoon in PHP.

Overigens raad ik wel altijd Smarty (of evt. iets soortgelijks) aan, http://smarty.php.net/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Rutje1

rutje1

13/12/2007 19:44:00
Quote Anchor link
Ok, ik zit er nu even over na te denken. Ik heb het van Smarty gevonden maar ik ben toch niet zeker of dat wel helemaal is wat ik wil. Ik vind het namelijk erg mooi om echt te programmeren zonder gebruik van programma's.

Misschien een stomme/rare vraag, maar hoe is deze site opgebouwd?
Ik zou het namelijk graag simpel willen houden maar toch wel makkelijk aan te passen.

Hierboven staat namelijk de url: http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=41636

Op welke manier wordt hier dan de zijkanten/boven opgehaald?

mvg Rutje1
 
Rutje1

rutje1

15/12/2007 17:39:00
Quote Anchor link
bump ^
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

15/12/2007 17:43:00
Quote Anchor link
probeer dit is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
if(isset($_GET['pagina']) && trim($_GET['pagina']) !='')
{
if(file_exists("./map waar het bestand in staat/".$_GET['pagina'].".php"))
{
include_once("./map waar het bestand in staat/".$_GET['pagina'].".php");
}
else
{
include_once("error.php");
}
}
else
{
include_once("./map waar het bestand in staat/standaardfile.php");
}
 
Rutje1

rutje1

16/12/2007 12:43:00
Quote Anchor link
Ik zou ook graag een forumpje willen maken. Maar het is dan erg ingewikkeld om ervoor te zorgen dat bijv. het onderwerp van het topic de titel wordt in de browser.

Ik denk dat de indeling van mijn index.php al helemaal fout is maar weet niet hoe ik dit kan verbeteren.
Het lijkt mij iig niet mogelijk om voor elke pagina met een script zoals bovenstaand op te geven wat bijv. de titel is.

Wie weet een goede indeling? De manier die ik graag zou willen is zoals PHPhulp :)
 
Toine vd P

Toine vd P

16/12/2007 12:47:00
Quote Anchor link
je kunt toch gewoon de topic ophalen aan de hand van b.v. een GET variabel
en <title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$titel?>
</title> doen ?
 
Rutje1

rutje1

16/12/2007 19:42:00
Quote Anchor link
Nope, helaas niet.
Ik roep de pagina namelijk pas onder <title> aan. Dus op dat moment is $titel nog niet gezet.

Ik voeg de pagina namelijk in in het midden van mijn pagina via ?pagina....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.