via select option een andere waarde toekennen aan input veld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

29/04/2011 21:14:31
Quote Anchor link
Goedendag,

Ik ben een beetje aan het knutselen en weet niet goed hoe ik dit moet doen.
ik heb een select veld dus zo
<select name="price">
<option value="150">22 punten voor 1.50 euro</option>
<option value="200">45 punten voor 2.00 euro</option>
</select>

//hieronder het input veld//
<input type="text" name="punten" value="">

Nu wil ik dus dat als ik die van 22 punten selecteer dat er dan in het veld punten 22 komt te staan. en als ik 45 doe er 45 in het input veld komt te staan.

Is dit mogelijk?
Heb al wat gezocht met javascript maar dan geeft ie de value van de price in het punten veld.

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet,

Thomas de Vries.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:54:31
 
- Mark -

- Mark -

29/04/2011 21:59:03
Quote Anchor link
Om wat voor reden is dit eigenlijk als ik vragen mag? Lijkt me gemakkelijker om dit in php te doen. Je moet het naderhand toch controleren lijkt me.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $price_to_points
= array(150 => 22, 200 => 45);

    $points = $price_to_points[$_POST['price']];

?>


LET OP! Wel nog even van tevoren controleren of $_POST['price'] wel bestaat.
 
Thomas de vries

thomas de vries

29/04/2011 22:04:38
Quote Anchor link
het is voor een betaal systeem.
en het is een kut betaal systeem. onebip.
hun api kan namelijk niet op alles selecteren.
dus wil ik via het select veld dat er een input veld wordt gedaan alvorens het formulier naar hun website wordt verstuurd. ik weet dat het kan.
Maar ik en google komen er niet uit.
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/04/2011 22:12:50
Quote Anchor link
Ik begrijp je bedoeling miss verkeerd, maar dit zou toch met Javascript niet zo moeilijk zijn?
 
Thomas de vries

thomas de vries

29/04/2011 22:35:36
Quote Anchor link
nee maar ik heb nog nooit iets met javascript gedaan.
Dus weet ook niet waar ik precies op moet zoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.