videos als link opslaan in mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George mendel

george mendel

28/06/2012 14:38:20
Quote Anchor link
Heeft iemand enig idee hoe ik video's kan opslaan in phpmyadmin als de link waar ze zijn opgeslagen?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 00:02:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2012 14:50:38
Quote Anchor link
Video's sla je op als bestand, niet in een database.
Hoogstens kan je een link naar het video-bestand plaatsen in je database.

Waar deze staat, dat ligt aan de structuur van de database.

(PS: Ik zeg niet dat je het niet kan opslaan in de database, want het kan wel degelijk, maar het is een afrader van jewelste omdat het zeer inefficient is en bovendien behoorlijk traag).
Gewijzigd op 28/06/2012 14:51:41 door - Ariën -
 
George mendel

george mendel

28/06/2012 15:14:38
Quote Anchor link
- Aar - op 28/06/2012 14:50:38:
Video's sla je op als bestand, niet in een database.
Hoogstens kan je een link naar het video-bestand plaatsen in je database.

Waar deze staat, dat ligt aan de structuur van de database.

(PS: Ik zeg niet dat je het niet kan opslaan in de database, want het kan wel degelijk, maar het is een afrader van jewelste omdat het zeer inefficient is en bovendien behoorlijk traag).


Weet je misschien een tutorial waar dit wordt uitgelegd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2012 15:18:04
Quote Anchor link
Een tutorial kan ik niet zo noemen, omdat het al MySQL-basisstappen zijn om iets uit de database op te halen en te weergeven.

Ik weet zeker dat je beter eerst bij de basis van MySQL (en e.v.t PHP) kan beginnen.
www.phptuts.nl is een mooie start...
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/06/2012 15:27:31
Quote Anchor link
Je moet even een upload functie maken, extensie ristrictie maken, en de 'path' opslaan in je database met een titel en mogelijke zoekwoorden.
 
George mendel

george mendel

30/06/2012 13:53:03
Quote Anchor link
ik heb hier een tutorial gevolgd van phpacademy en heb een upload functie gemaakt voor afbeeldingen die men ook gelijk kan opslaan in de database als link.
nu wil ik het omzetten naar video.

het is als volgd verdeeld:
tabel: users
- id
- username
- imagelocation

de script is als volgd:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

include("connect.php");

$_SESSION['username']="alex";

$username = $_SESSION['username'];

if($_POST['submit'])
{


//get file attributes
$name = $_FILES['myfile']['name'];
$tmp_name = $_FILES['myfile']['tmp_name'];

if($name)
{

 //start  upload process
 $location = "avatars/$name";
 move_uploaded_file($tmp_name,$location);
 
 
 $query = mysql_query("UPDATE users SET ìmagelocation='$location' WHERE username='$username'");
 
 die("your avatar has been uploaded!<a href='view.php'>Home</a> ");
 
}

else
die("please select a file!");
}



echo "Welcome, ".$username."!<p>";

echo "Upload your image:

<form action='upload.php' method='POST' enctype='multipart/form-data'>
 File: <input type='file' name='myfile'> <input type='submit' name='submit' value='Upload!'>
</form>
"
;

?>


Hij slaat ze op in een mag genaamd "avatars"

Hoe kan ik deze script omzetten naar video uploaden naar database en naar map.
streaming doe ik zelf wel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.