Video's uit youtube feed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco B

Remco B

18/06/2011 19:45:31
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande script gemaakt om video's uit een YouTube feed weer te geven er zit alleen een fout in die ik niet vind.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
$articles
= array();
$blog_url = "http://gdata.youtube.com/feeds/base/users/remcob00/uploads?alt=rss&v=2&orderby=published&client=ytapi-youtube-profile";

$rawFeed = file_get_contents($blog_url);
$xml = new SimpleXmlElement($rawFeed);

$channel = array();
$channel["title"]       = $xml->channel->title;
$channel["link"]        = $xml->channel->link;
$channel["description"] = $xml->channel->description;
$channel["pubDate"]     = $xml->pubDate;
$channel["timestamp"]   = strtotime($xml->pubDate);
$channel["generator"]   = $xml->generator;
$channel["language"]    = $xml->language;

function
getVideoID($string = '') {

            $parsed_url = parse_url($string, PHP_URL_QUERY);

            if($parsed_url) {
                parse_str($parsed_url, $parsed_str);

                return $parsed_str['v'];

            }

            return false;
        }



foreach ($xml->channel->item as $item)
{

        $article = array();
        $article["channel"] = $blog_url;
      ?>

        <ul>
<li><h2> <?php echo $article["title"] = $item->title;?></h2>
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/<?php
echo getVideoID($article['link']);
?>
" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
        <?php echo $article["description"] = (string) trim($item->description);?>
        </li>
</ul>
<?php
        
}
   ?>


Deze keer heb ik hem voor je aangepast, maar zou je voortaan zelf een betere topic titel willen verzinnen?
[/modedit]
Gewijzigd op 18/06/2011 19:52:06 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 07:11:40
 
Jasper DS

Jasper DS

18/06/2011 19:46:54
Quote Anchor link
krijg je een error? wat loopt er mis?
 
Remco B

Remco B

18/06/2011 19:49:14
Quote Anchor link
Nee, hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/<?php
echo getVideoID($article['link']);
?>
" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

word de video id niet weergeven waardoor in het iframe de 404 pagina van YouTube verschijnt.
 
Jasper DS

Jasper DS

18/06/2011 19:50:48
Quote Anchor link
dus getVideoID($article['link']) weergeeft niks?
 
Remco B

Remco B

18/06/2011 19:51:11
Quote Anchor link
Ja
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

18/06/2011 21:35:05
Quote Anchor link
Dit werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/<?php
echo getVideoID($article["link"] = $item->link);
?>
" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Arjan -

Arjan -

18/06/2011 23:48:13
Quote Anchor link
Niet zeggen dat je het helemaal zelf gemaakt hebt...
En je had je vraag beter in je bestaande topic (met hetzelfde probleem) kunnen plaatsen.
 
Remco B

Remco B

19/06/2011 10:50:28
Quote Anchor link
Nick Dijkstra hartstikke bedankt voor je hulp, nu werkt de code wel. En Arjan jij hebt gelijk en ik moet jou ook bedanken voor het helpen in het vorige topic.

Hier de volledige code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
  
  
  


$articles
= array();


$blog_url = "http://gdata.youtube.com/feeds/base/users/remcob00/uploads?alt=rss&v=2&orderby=published&client=ytapi-youtube-profile";

$rawFeed = file_get_contents($blog_url);
$xml = new SimpleXmlElement($rawFeed);



$channel = array();
$channel["title"]       = $xml->channel->title;
$channel["link"]        = $xml->channel->link;
$channel["description"] = $xml->channel->description;
$channel["pubDate"]     = $xml->pubDate;
$channel["timestamp"]   = strtotime($xml->pubDate);
$channel["generator"]   = $xml->generator;
$channel["language"]    = $xml->language;


function
getVideoID($string = '') {

            $parsed_url = parse_url($string, PHP_URL_QUERY);

            if($parsed_url) {
                parse_str($parsed_url, $parsed_str);

                return $parsed_str['v'];

            }

            return false;
        }



foreach ($xml->channel->item as $item)
{

        $article = array();
        $article["channel"] = $blog_url;
      ?>

        <ul>
<li><h2> <?php echo $article["title"] = $item->title;?></h2>
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/<?php
echo getVideoID($article["link"] = $item->link);
?>
" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
        <?php echo $article["description"] = (string) trim($item->description);?>
        </li>
</ul>
<?php
        
}


  
  
  
   ?>
 
Remco B

Remco B

20/06/2011 13:33:58
Quote Anchor link
Nog een vraag, weet iemand toevallig hoe ik een maximum aantal items wat worden weergegeven kan instellen?
 
Johan van der Molen

Johan van der Molen

20/06/2011 15:20:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
//Aantal items wat je wil laten zien
$count = 10;
$articles = array();
$blog_url = "http://gdata.youtube.com/feeds/base/users/remcob00/uploads?alt=rss&v=2&orderby=published&client=ytapi-youtube-profile";

$rawFeed = file_get_contents($blog_url);
$xml = new SimpleXmlElement($rawFeed);

$channel = array();
$channel["title"]       = $xml->channel->title;
$channel["link"]        = $xml->channel->link;
$channel["description"] = $xml->channel->description;
$channel["pubDate"]     = $xml->pubDate;
$channel["timestamp"]   = strtotime($xml->pubDate);
$channel["generator"]   = $xml->generator;
$channel["language"]    = $xml->language;

function
getVideoID($string = '') {

            $parsed_url = parse_url($string, PHP_URL_QUERY);

            if($parsed_url) {
                parse_str($parsed_url, $parsed_str);

                return $parsed_str['v'];

            }

            return false;
        }


$i = 1;
foreach ($xml->channel->item as $item)
{

        $article = array();
        $article["channel"] = $blog_url;
      ?>

        <ul>
<li><h2> <?php echo $article["title"] = $item->title;?></h2>
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/<?php
echo getVideoID($article['link']);
?>
" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
        <?php echo $article["description"] = (string) trim($item->description);?>
        </li>
</ul>
<?php
if($i == $count) break;
$i++;
}

   ?>
 
Remco B

Remco B

20/06/2011 15:27:36
Quote Anchor link
Thanks
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.