Virus Trojan op site.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitch

Mitch

15/08/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Hallo,
ik heb een site gemaakt,
en die staat al een jaar online,
maar mensen kunnen er niet op omdat er word weer gegeven dat er een trojan op zit.
Zelf zit ik op een Mac, daar zijn geen virusen voor, dus ik heb nergens last van.
Maar hij moet er af,
Hoe kan ik hem op sporen in mijn files (Let op: Mac pc kan niet alle exe. openen.)

want het is niet de bedoeling dat mijn site aan bezoekers trojan stuurd,
ik heb ondertussen de site er af gehaalt.

Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt!

Greets Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:30:39
 

15/08/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Alle bestanden bij langs gaan en kijken welke d'r niet thuis hoort.
Alle bestanden (als tekst) bij langs gaan en kijken welke code d'r niet thuis hoort.
 
Mitch

Mitch

15/08/2008 15:49:00
Quote Anchor link
ow ok,

gelukkig zijn er maar 1,075 bestanden :P
Nog een oplossing? (A)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

15/08/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Ja,

Eerst de bron opzoeken anders heb je hem zo weer terug
 

15/08/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Als het php is kan je wel effe een zoeken naar include doen.
En tja...
Meestal krijg je zoiets op je site als je slecht gescript hebt... :-)
 
Mitch

Mitch

15/08/2008 15:51:00
Quote Anchor link
hoe noemt men de virus?
Of naar wat voor namen moet ik kijken?
en wat voor bestanden?
 
- wes  -

- wes -

15/08/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Quote:
Zelf zit ik op een Mac


well theres your answer right there!


Nee je zou toch alles bij langs moeten, tis niet anders. En check met je hoster (als je dat niet zelf bent) waar je beveiligingslek zit.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

15/08/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Is het een site waar mensen bestanden kunnen uploaden ofzo?

Ik neem toch aan dat jij niet 1075 php scripts hebt geschreven:P
 

15/08/2008 15:53:00
Quote Anchor link
Mitch schreef op 15.08.2008 15:51:
hoe noemt men de virus?
Of naar wat voor namen moet ik kijken?
en wat voor bestanden?

Nou, waarschijnlijk KLIKNIETOPMIJIKBENEENVIRUS.exe
Weetikveel.
Veel info geef jij zeg.
Neem een virusscanner ofzo.
 
Barman V

Barman V

15/08/2008 15:55:00
Quote Anchor link
- Begin bij je index.
- Zet hier eerst alles in commentaar.
- Ga het stap voor stap weer decommentariseren (trial and error).

Dan weet je in welke richting je moet kijken.

Dit helpt uiteraard niet bij alle virussen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barman V
 
- SanThe -

- SanThe -

15/08/2008 15:57:00
Quote Anchor link
Zet je, niet besmette, backup terug.
 
Mitch

Mitch

15/08/2008 15:58:00
Quote Anchor link
Karl,
die zijn er niet voor mac omdat mac geen virussen kent.
Wat voor info wil je :S
Je weet net zo veel als mij,
ik heb 1,075 bestanden en daar tussen moet waarschijnlijk een torjan zitten.
Dus ;)

Wes,
dan zal ik wel alles langs gaan.

Maarten,
Mensen kunnen zelf niet uploaden,
en ik had het over 1075 php scripts maar over files,
dus foto's layout plaatjes, en php scripts :)
 

15/08/2008 16:01:00
Quote Anchor link
Mitch schreef op 15.08.2008 15:58:
Karl,
die zijn er niet voor mac omdat mac geen virussen kent.
Wat voor info wil je :S
Je weet net zo veel als mij,
ik heb 1,075 bestanden en daar tussen moet waarschijnlijk een torjan zitten.
Dus ;)

Owjawel, d'r zijn best virussen e.d. voor mac os, maar die worden gepatcht of whatever.
Ook bestaat er wel een virusscanner voor de mac.
Download een image van xp, doe die virtueel, download virusscanner, draai hem over die bestanen en klaar.
Jawel, wat zijn het voor bestanden? Wie heeft deze bestanden gemaakt? Waar kregen de mensen een waarschuwing?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Mitch

Mitch

15/08/2008 16:15:00
Quote Anchor link
Hmm,

wat zijn het voor bestanden:
image files,
php,css,html,xml,js en htm

Wie heeft deze bestanden gemaakt:
Iweb(Website prog voor de mac)
En ik zelf (De html/php files)

Waar kregen de mensen de waarschuwing:
Die kregen ze toen ze op de index.html kwamen.

Mijn vader werkt bij de politie,
en die heeft op het werk gekeken en die ziet ook dat er een virus op zit (niet waar de virus zich bevind)

maar dat gebeurt al tijdens het laden van de index.html,
ik heb die door gelopen
De inhoud is het meest van Iweb.
Zelf heb ik alleen text toegevoegd in dat bestand,
Daar bij word niet geinclude
alleen hier haalt hij wat vandaag (IWeb files)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
Stukje iweb code
<?php
    <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen,print" href="index_files/index.css" />
    <!--[
if IE]><link rel='stylesheet' type='text/css' media='screen,print' href='index_files/indexIE.css'/><![endif]-->
    <
script type="text/javascript" src="Scripts/iWebSite.js"></script>

    <script type="text/javascript" src="Scripts/iWebImage.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="index_files/index.js"></script>
?>


Dus op de index.html kan ik niets vinden,
zijn er ook andere manieren dat hij die trojan kan laden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitch
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

15/08/2008 16:18:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, maak een subdir.

Zet daar eerst index.html in en kijk of er iets fout gaat.

Begin dan een voor een de .js bestanden erin te zetten en kijk zo of hij op een gegeven moment ergens vastloopt, snap je?
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

15/08/2008 18:18:00
Quote Anchor link
Ik zou gewoon virus scanner (op windows) laten lopen over de bestanden (dus op een dvdtje of external hdd zetten) en dan geeft je virus scanner aan welk(e) bestand(en) 'besmet' zijn, dan ga je eens kijken naar de code.

En het kan ook zijn door een stukje code die je virus scanner ziet als besmet, maar wat onschuldig is.

Edit: denk je echt dat er voor OSx geen virussen zijn? Dat denk jij misschien, maar dat is dus niet zo. Er zijn zeker virussen voor..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

15/08/2008 18:39:00
Quote Anchor link
Nee nee Tommy, OSx ként alleen geen virussen, die zijn er wel;)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

15/08/2008 19:26:00
Quote Anchor link
U know what I mean ;)
 
- -

- -

15/08/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Als je even de URL van je site geeft vertel ik wel wat mijn virusscanner (AVG betaald) ervan zegt.
PM me maar even.
 
Jelmer -

Jelmer -

16/08/2008 09:37:00
Quote Anchor link
Was het een site waar mensen zelf tekst op konden zetten? Reacties, gastenboek, dat soort dingen? Want als dat het geval is is het ook heel goed mogelijk dat iemand gewoon een link of een iframe heeft geplaatst dat verwijst naar iets onaardigs.

En wie gaf er weer dat er een trojan op zit? Was het een virusscanner (van een bepaald merk?) of was het werkelijk dat de site voor niemand meer toegankelijk was. Ik heb ook wel verhalen gehoord over virusscanners die zo streng waren afgesteld dat iedere vorm van een bepaald stukje javascript al werd gezien als een aanval, terwijl het compleet veilig en daarnaast ook nog eens veel gebruikt was.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.