Virussen gezocht!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/01/2009 12:34:00
Quote Anchor link
Okay, het klinkt een beetje raar maar ik zal het uitleggen. Voor mijn afstuderen heb ik een vrij complexe applicatie geschreven, een klein stukje daarvan is dat de gebruiker een of meerdere bestanden kan toevoegen. Als een soort service, en extra beveiliging, controleer ik die bestanden op virussen.

En daar zat toch wel een probleem, want de PHP module die dat ging afhandelen was zo dusdanig brak dat voor het eerst sinds maanden mijn servers zijn vastgelopen (meerdere ja!), swap volliep, Apache niet meer genoeg geheugen had om request af te handelen... etc etc etc.

Ik denk dat nu opgelost te hebben door die PHP module eruit te gooien en rechtstreeks dmv exec() de virusscanner daemon aan te spreken. Dit werkt een stuk beter / sneller ;). Het punt is echter dat dit nog even (goed) getest moet worden en daar heb ik jullie hulp bij nodig.

Heb je nog ergens een bestandje liggen waarvan je vermoed dat er een virus inzit? Ram hem dan even door dit upload uploadformulier. Alleen afbeeldingen worden opgeslagen maar -alles- word gescanned!


Quote:
Ik heb dit topic even verplaatst naar 'aanvragen'.
Leek mij een betere plaats.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:07:19
 
- -

- -

09/01/2009 12:38:00
Quote Anchor link
Als je er zelf vijf uurtjes in wil steken: maak een scriptje die op RapidShare naar keygenerators zoekt, automatisch downloaden en door je scanner halen, en dan met de hand de resultaten die er doorheen komen even checken.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

09/01/2009 12:40:00
Quote Anchor link
@arjan, komt dat met die php module niet doordat deze een recursieve is?
Dat is namelijk ook de enigste keer dat mij server vast liep, omdat ik een nogal grote recursieve methode oproept, dan krijg je een stack overflow,
en met alle windows versies voor xp krijg je de alom bekende blue screen of death.

(wel een leuke manier om server crashes te veroorzaken =P)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2009 12:41:00
Quote Anchor link
De EICAR antivirus test file wordt in ieder geval herkend...

Misschien dat je nog iets heb aan deze dummy file creator van NOD32? Ikzelf zit hier achter een mac, kan hem dus niet voor je uitproberen...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/01/2009 13:01:00
Quote Anchor link
@ Nico, in eerste instantie heb ik php5-clamavlib geprobeerd, maar daarmee loopt gegarandeerd op een gegeven moment je server vast. Dan heb je nog maar 4kb swap vrij (!), begint Apache te zeiken dat hij niet genoeg geheugen vrij heeft om een nieuwe child aan te maken en staat je CPU te koken etc etc etc.

Nu heb ik gewoon de ClamAV daemon draaien en stream ik dmv de PHP exec() het bestand naar hem toe. Dan krijg ik vervolgens keurig een returnwaarde (0, 1 of 2) en een array met extra info. Tot nu toe werkt het prima/snel maar het is lastig testen...

Blanche, die dummy file creator genereerd volgens mij alleen bestanden die door NOD32 gedetecteerd worden. Ook mijn eigen mcAfee scanner herkent namelijk niks...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2009 13:09:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 09.01.2009 13:01:
Blanche, die dummy file creator genereerd volgens mij alleen bestanden die door NOD32 gedetecteerd worden. Ook mijn eigen mcAfee scanner herkent namelijk niks...
Aha, dat zou kunnen hoor. Het was het proberen waard ;-)
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

09/01/2009 15:46:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 09.01.2009 13:01:
Ook mijn eigen mcAfee scanner herkent namelijk niks...

Ik dacht dat jij op een mac werkte :)[/offtopic]
wel coowl dat dat kan overigens.. zo'n virusscanner :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/01/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Terence schreef op 09.01.2009 15:46:
Arjan Kapteijn schreef op 09.01.2009 13:01:
Ook mijn eigen mcAfee scanner herkent namelijk niks...

Ik dacht dat jij op een mac werkte :)[/offtopic]
wel coowl dat dat kan overigens.. zo'n virusscanner :)


RDP naar een Windows VM, VMWare Infrastructure Client is er -niet- voor de MAC :(.

Nouja, cool... was het maar zo cool. Op server1 (1GB ram) gebruikt het 9,4 % geheugen en op server2 (256MB ram) gebruikt het 27,7 % geheugen. Opzich geen punt, moet hij wel netjes zijn geheugen ook weer vrijmaken na het scannen van een bestand :X.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.