Visitors database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bert Berg

Bert Berg

16/10/2023 23:02:03
Quote Anchor link
Hallo allemaal

Ik heb een counter met MYSQL dat en dat ziet er zo uit;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
CREATE TABLE `visitors` (
  `date` datetime NOT NULL DEFAULT curdate(),
  `visits` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `ip` varbinary(16) DEFAULT NULL,
  UNIQUE KEY `visitors_ip_date_idx` (`ip`,`date`) USING BTREE
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;

Op Versio werkt deze database voor mijn 2 websites die daar werken op PHP 5.x en database.

Echter op mijn thuisserver werkt het niet, ik heb thuis meerdere xampp versies geprobeer met bijbehoorende MYSQL. Nu geinstalleerd versie xampp-windows-x64-7.3.3-1-VC15. Ik krijg bij query opbouw of importeren de volgende foutmelding.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'curdate(),
  `visits` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
  `ip` varbinary(16) DEFAULT' in regel 2

Heeft hier iemand raad mee?

Gr. Bert
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 13:55:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2023 00:03:46
Quote Anchor link
En als je CURRENT_DATE() gebruikt?

Verder is PHP5 behoorlijk antiek!
 
Bert Berg

Bert Berg

17/10/2023 01:32:19
Quote Anchor link
Geprobeerd, Dan krijg ik dezelfde melding. Alleen ipv curdate () CURRENT_DATE() te staan. De versie probeer ik te instaleren met php versie 7.X en mariadb 10.X. Dus dat is niet zo heel oud op mijn thuisserver
Gewijzigd op 17/10/2023 01:33:11 door Bert Berg
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2023 03:42:13
Quote Anchor link
curdate()

wijzigen naar

CURRENT_TIMESTAMP()
Gewijzigd op 17/10/2023 03:42:48 door Ozzie PHP
 
Bert Berg

Bert Berg

17/10/2023 18:51:47
Quote Anchor link
CURRENT_TIMESTAMP()
Deze werkt wel. Dank je wel.
Gr. Bert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2023 18:54:12
Quote Anchor link
Bert Berg op 17/10/2023 01:32:19:
Geprobeerd, Dan krijg ik dezelfde melding. Alleen ipv curdate () CURRENT_DATE() te staan. De versie probeer ik te instaleren met php versie 7.X en mariadb 10.X. Dus dat is niet zo heel oud op mijn thuisserver


Eigenlijk zou je al met PHP op minimaal 8.1 moeten zitten:
https://www.php.net/supported-versions.php
 
Bert Berg

Bert Berg

17/10/2023 19:05:57
Quote Anchor link
Ik ben aan het proberen langzaam naar php 8.x te gaan. Maar ik heb nog sites en scripts die op 5.X geschreven zijn. Nu ben ik wel bezig met een PHP8 & MYSQL boek, maar dat is zo gemakkelijk nog niet om die in een paar dagen te lezen. Nu werkt Coppermine gallery wel goed met PHP7 & 8. Dus mijn site coverpalace werkt nu met PHP 7.3.3 en heb nu ook nog php5.X ernaast lopen voor de oudere sites. Dus 2 PHP versies op 1 xampp server. Dit werkt heel goed. De uitleg hiervoor vond ik op: https://stackoverflow.com/questions/45790160/is-there-way-to-use-two-php-versions-in-xampp
Gr. Bert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2023 19:19:04
Quote Anchor link
Veel hostings gaan wel oude PHP versies niet meer ondersteunen, en ik weet dat DirectAdmin als hostingbeheerplatform volledig gaat stoppen met PHP5. Dus wacht niet te lang ermee ;-)
 
Bert Berg

Bert Berg

17/10/2023 20:07:07
Quote Anchor link
We gaan oefenen Ariën
Gr. Bert
 
Fbis Team

Fbis Team

20/10/2023 15:49:36
Quote Anchor link
Ik zou sowiezo een unieke ID veld toevoegen - dat gaat heel veel gedoe
CREATE TABLE `visitors` (
`id` BIGINT AUTO_INCREMENT NOT NULL,
`date` datetime NOT NULL DEFAULT CURRENT_DATE(),
`visits` int(11) NOT NULL DEFAULT 0,
`ip` varbinary(16) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY(id),
UNIQUE KEY `visitors_ip_date_idx` (`ip`,`date`) USING BTREE
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;
 
Ivo P

Ivo P

20/10/2023 17:47:57
Quote Anchor link
Fbis Team op 20/10/2023 15:49:36:
Ik zou sowiezo een unieke ID veld toevoegen - dat gaat heel veel gedoe


Waarom? Het is een logging per datum per ip. Daar ga je niet naar verwijzen. En bewerken zal ook niet iets zijn. Die kun prima op datum + ip vinden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.