Visual Basic

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »
Kim groot

kim groot

11/06/2012 16:59:47
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een opdracht maar kom ergens niet uit.. De opdracht luidt als volgt:


In opdracht van de brugklascoördinator ga je een relationele database ontwerpen, waarin alle relevante gegevens zijn opgenomen van brugklassen. Met deze database moet de brugklas-coördinator in staat worden gesteld, snel te beschikken over allerlei informatie over deze klassen. Dat kunnen persoonlijke gegevens zijn van één of meer leerlingen, maar ook roostergegevens van de klassen. Zo ook de vakken waarin de klassen les krijgen en de docenten waarvan zij les krijgen. Tenslotte moet ook het volledige lesrooster worden opgenomen in deze database. Uitgangspunt van het ontwerp is het bestaande lesrooster van de huidige brugklassen. Aan de hand van het bestaande lesrooster van deze klassen zul je zelf een ontwerp moeten maken voor de gewenste relationele database. Let bij het ontwerpen van de database op de volgende aspecten:

Leerlinggegevens zijn niet alleen de volledige naam- en adresgegevens, maar ook het geslacht en in welke brugklas hij/zij zit. Tevens is opgenomen van welke basisschool de leerling afkomstig is. Om onnodig – vervelend - typewerk te vermijden, mag je het aantal klassen beperken tot twee. Elke klas bevat twee jongens en twee meisjes, die je moet kunnen invoeren via een formulier. Bepaal zelf hoe een leerling uniek geïdentificeerd kan worden.

Docentgegevens zullen we beperkt houden tot de naam van de docent en het vak dat hij/zij geeft. Houdt er rekening mee dat één docent soms bevoegd is voor meerdere vakken. Bijvoorbeeld GRF is bevoegd voor IN en WI, maar niet voor EN. Je kunt denken aan een aparte tabel met bevoegdheden.

Roostergegevens zijn altijd lastig te modelleren omdat het samengestelde gegevens zijn. Globaal kun je zeggen dat ze zijn opgebouwd uit de zes onderdelen:
• Dag
• Lesuur
• Klas
• Docent
• Vak
• Lokaal

Deze roostergegevens moeten kunnen worden ingevoerd via een formulier. Probeer een koppeling tot stand te brengen tussen de docentcode en het vak. Mooi is het, als na het intoetsen van de docentcode, het bijbehorende vak automatisch verschijnt. Nog mooier als bij meerdere bevoegdheden er eenvoudig geselecteerd kan worden via een uitrolmenu.

Vakgegevens staan afgekort in het rooster aangegeven. Biologie wordt bijvoorbeeld BI, aardrijkskunde AK. Hou dezelfde codering aan.

Lokalen horen soms bij een bepaald vak. In de database zou je, indien de tijd dit toelaat, een koppeling kunnen overwegen.

Hou er verder tijdens het bouwen van de tabellen rekening mee dat foutieve invoer deels kan worden voorkomen. Nadat de tabellen gebouwd zijn, moeten er tussen bepaalde velden relaties worden aangebracht. Een klas, een (school)dag, een lesuur, een docent, een vak of een lokaal dat niet bestaat, mag niet kunnen worden ingevoerd!
Via een query moet een klassenrooster in de vorm van een rapport kunnen worden uitgedraaid. Schrijf ook een query die als invoer de docentcode vraagt en als uitvoer het docentrooster geeft.



Er is mij verteld dat ik het rooster het beste kan laten zien mbv een datagrid, maar ik kom er niet uit hoe dat nou precies moet .. Is er iemand die mij daar mee kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:23:31
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/06/2012 18:48:15
Quote Anchor link
Ik denk dat je moet beginnen met het inrichten van je database, en dan gelijk denken aan normaliseren. Op het moment dat je dat goed op orde hebt kun je ook veel makkelijker presenteren (i.e. queyriën).
Gewoon heel even snel lezend krijg je dan al de volgende tabellen:
- leerlingen
- docenten
- vakken
- lokalen
- lesrooster
Een vak kan meerdere docenten hebben en andersom ook, dus een koppeltabel:
- docenten_vakken
 
Kim groot

kim groot

11/06/2012 19:14:55
Quote Anchor link
We zijn ook al een heel eind hoor! Al bijna klaar misschien wel zelfs! Alleen dat rooster krijgen we niet voor elkaar..
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 12:03:47
Quote Anchor link
Welke scripttaal gebruik je nu? Een datagrid is niets anders dan een verzameling rijen en kolommen, maw een tabel.
 
Kim groot

kim groot

12/06/2012 17:29:29
Quote Anchor link
We zijn bezig in visual basic! Maar hoe werkt dat precies, hoe zet je dat in je programma?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 18:16:40
Quote Anchor link
VB in combinatie met ASP.NET of stand alone?
In het eerste geval kan je eens hier kijken.
 
Kim groot

kim groot

12/06/2012 19:45:15
Quote Anchor link
Nee, alleen visual basic, en dan de informatie ophalen en wegschrijven in een access database! Ik zal de link even bekijken!

Toevoeging op 12/06/2012 19:47:52:

Ik snap niet zo heel veel van want er precies word uitgelegd.. Mijn engels is niet zo sterk :(
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 20:15:15
Quote Anchor link
Het is (gelukkig) al weer een hele tijd geleden dat ik met VB gewerkt heb, maar als ik het me goed herinner moet je bij de de data controls kijken, daar heb je een DataSet en een DataGridView, die sleep je gewoon op je form en daarna kan je de eigenschappen ervan aanpassen. Voor het overige kan je beter op andere forums gaan kijken, het heet hier tenslotte niet voor niets PHPhulp ;-)
Gewijzigd op 12/06/2012 20:15:40 door Ger van Steenderen
 
Kim groot

kim groot

12/06/2012 20:16:17
Quote Anchor link
Oke, bedankt! Ik kon niet echt een goed nederlands forum vinden over visual basic dus ik dacht kan het hier proberen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.