Vleugels aan zijkant van Joomla template

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rover ---

Rover ---

14/12/2010 22:38:04
Quote Anchor link
Hallo,
Ik zou graag aan de zijkanten van mijn template in Joomla twee vleugels willen hebben.
Hier een voorbeeld van de templateHier een voorbeeld van de template
De vleugels heb ik al, maar hoe pak ik dit aan? Met een divje lijkt me handig, maar hoe geef ik aan dat het rechts en links moet komen?

Hier mijn index.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#maincontentwrapper {
    background-image:url(../images/filler.jpg);
    background-repeat:repeat-y;
    clear: both;
    float: left;
    width: 960px;
    margin-top: 0px;
}



Code tags toegevoegd
[/modedit]
Gewijzigd op 14/12/2010 23:47:04 door Rover ---
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:41:23
 

14/12/2010 22:39:46
Quote Anchor link
Veelgestelde vragen.
Lees dat eerst door.
 
Rover ---

Rover ---

14/12/2010 22:50:20
Quote Anchor link
Ik had het idd net gelezen, excusses! ;-)
Zou iemand mij verder kunnen helpen?
 
Justin S

Justin S

14/12/2010 23:16:45
Quote Anchor link
Doe dan wat met de instructies uit de FAQ.. Deze code verdom ik door te spitten...
 
Rover ---

Rover ---

14/12/2010 23:19:58
Quote Anchor link
Ik begrijp niet echt wat je wilt dat ik doe met de veelgestelde vragen? Het forum doorzoeken? Want dat heb ik gedaan, kon helaas niks vinden...
 
Justin S

Justin S

14/12/2010 23:21:46
Quote Anchor link
Het gaat om je code, Ik ga niet 403 regels code doorspitten om jouw probleem te vinden. Geef relevante code. Dit is een CSS vraag. Post dan apart het element waar het om gaat en de CSS van dit element.
 
Rover ---

Rover ---

14/12/2010 23:25:06
Quote Anchor link
Het probleem is dus dat ik een divje wil aanmaken om aan de zijkant van mijn pagina twee vleugels (png/jpg images) te plakken. Hoe pak ik dit aan met een divje?
 

14/12/2010 23:25:47
Quote Anchor link
Ik snap sowieso niet eens wat je wilt.
Wou alleen bereiken dat je tenminste code tags om je code plaatste.
 
Justin S

Justin S

14/12/2010 23:29:37
Quote Anchor link
Pas nou eerst je script aan, derde verzoek...
 
Rover ---

Rover ---

14/12/2010 23:48:10
Quote Anchor link
Oke, zie hier. Ik heb een filler voor mijn contentpane, wat ik wil is links en rechtsboven in mijn contentpane twee vleugeltjes, buiten het witte, op de achtergrond dus. Daaronder moet de contentpane gewoon weer recht zijn. Begrijpen jullie wat ik bedoel?
 
Moe BE

Moe BE

15/12/2010 00:16:05
Quote Anchor link
ik weet niet dat dit je verder gaat helpen hoor want ik kan niet helemaal volgen maar bekijk dit eens.
 
Rover ---

Rover ---

15/12/2010 00:40:46
Quote Anchor link
Hier precies in Photoshop wat ik wil:
Afbeelding

Hoe ga ik dit het best aanpakken? Mijn contentpane is namelijk een wittebalk van ongeveer 20 pixels hoog en 960 breed die zich herhaalt, dus daar kan hij niet aan vast..
 
Jelmer -

Jelmer -

15/12/2010 00:45:54
Quote Anchor link
position:relative op je content area, en dan met position:absolute en top, left je vleugeltjes op de juiste plek zetten.
 
Rover ---

Rover ---

15/12/2010 00:57:55
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 15/12/2010 00:45:54:
position:relative op je content area, en dan met position:absolute en top, left je vleugeltjes op de juiste plek zetten.

Het probleem is dus dat ik niet zo goed ben met CSS, zou je me verder kunnen helpen?
Dit is mijn contentpane volgens mij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
#maincontentwrapper {
    background-image:url(../images/filler.jpg);
    background-repeat:repeat-y;
    clear: both;
    float: left;
    width: 960px;
    margin-top: 0px;
}
 
Raymond van Os

raymond van Os

15/12/2010 10:36:21
Quote Anchor link
als je position absolute gebruikt schuift
je afbeelding niet mee met de pagina als
je deze verkleint.

gebruik gewoon margin-left / right: ...px; doen.
want je maakt gebruik van ((float)) als
het gedeelte van je pagina een width heeft
gaat hij daar niet overeen met alleen
float: left; hij blijft namelijk binnen de
pagina marges.
ik hoop dat je hier wat mee kunt doen.

groeten, raymond

ps dit is een forum bedoeld voor php instructies
en vragen niet voor joomla/css.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/12/2010 10:51:42
Quote Anchor link
Raymond reniers op 15/12/2010 10:36:21:
als je position absolute gebruikt schuift
je afbeelding niet mee met de pagina als
je deze verkleint.


Z'n content heeft een vaste breedte, en het leuke van position:relative op de parent-node van die twee vleugeltjes is dat alle kinderen hun eigen posities tov die parent krijgen wanneer je position:absolute gebruikt, en niet meer tov de pagina zelf.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/12/2010 11:38:54
Quote Anchor link
Raymond reniers op 15/12/2010 10:36:21:
ps dit is een forum bedoeld voor php instructies
en vragen niet voor joomla/css.


Klopt, dus hou je maar snel stil want jouwn oplossing is waardeloos met de margin-left, dan kun je beter position:absolute gebruiken.


@TS
Waarom zo moeilijk met al die positions?

Hij kan ook gewoon de vleugels op de achtergrond plakken (dus op de zwart/blauwe achtergrond)... Weet je zeker dat het in elke browser goed werkt.
 
Rover ---

Rover ---

15/12/2010 12:02:54
Quote Anchor link
@ Oetzie, dat was inderdaad ook mijn plan, maar de achtergrond is een kleur met een envelope eroverheen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
body {
    padding: 0px;
    margin: 0 auto;
    width: 100%;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    background:url(../images/envelope_02.png);
    background-repeat:repeat-x;
    background-position: 50% 0;
}


Hoe ga ik hier dan de vleugels aanvast plakken?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/12/2010 12:08:27
Quote Anchor link
door de afbeelding precies goed op maat te maken en te centreren.
 
Rover ---

Rover ---

15/12/2010 12:17:43
Quote Anchor link
Moet ik dan gewoon die envelope uitrekken tot 960? Want hij is nu ongeveer 30px breed en herhaald zich horizontaal
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/12/2010 13:09:58
Quote Anchor link
nee tot 1900 pixels, omdat hij door de vleugels niet meer kan herhalen heb je gewoon een afbeelding van 1900 pixels nodig zodat hij wel het hele scherm vult.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.