Voeg tijd aan huidige tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Victor b

victor b

20/09/2010 09:39:58
Quote Anchor link
Ik gebruik de volgende query
where Datumbezoek=CURDATE() and tijd > CURTIME() order by tijd

Dit is natuurlijk maar een gedeelte van de query. Nu is mijn vraag of het mogelijk is om een half uur bij de CURTIME() op te tellen? Of een uur als dat makkelijker is!
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 03:50:37
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/09/2010 11:13:12
Quote Anchor link
MySQL? ADDDATE()
Excuus... ADDTIME()

maandagochtend... ;)
Gewijzigd op 20/09/2010 11:13:59 door Elwin - Fratsloos
 
Victor b

victor b

20/09/2010 11:33:59
Quote Anchor link
Oke hoe wordt de query dan als ik een uur of 30 minuten wil toevoegen aan de curtime?
 
- SanThe -

- SanThe -

20/09/2010 11:45:00
Quote Anchor link
Klik eens op die links.
 
Victor b

victor b

20/09/2010 14:28:27
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende:

$format = '%H:%M:%S';
$strf = strftime($format);

echo "$strf\n";

Dit laat de huidige tijd zien! Hoe kan ik hier nu 30 minuten bij optellen?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/09/2010 15:06:21
Quote Anchor link
Eerst wilde je het via een DB doen, nu via PHP. Wat wil je nou precies? Staan de gegevens in de DB, gebruik de DB. De functie die ik heb gegeven is hier geschikt voor.

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 20/09/2010 15:06:48 door Elwin - Fratsloos
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/09/2010 16:02:09
Quote Anchor link
In plaats van ADDTIME() kun je ook simpelweg de + gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
AND tijd > CURTIME() + INTERVAL 30 MINUTE


Waarom heb je overigens aparte velden voor de datum en de tijd? Het is veel handiger om daar 1 veld van het type DATETIME voor te gebruiken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.