voegt groep en categorie id niet toe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hugo L

Hugo L

04/06/2008 15:04:00
Quote Anchor link
Hoi hoi..

Ben bezig met een simpel webshopje maar het lukt niet helemaal met producten te uploaden..

Hij plaatjes de naam en prijs enz wel in de databse maar de id's van de groepen en categorieen niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$sql = "SELECT * FROM groep";
                $resul = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
                   while ($obj=mysql_fetch_assoc($resul)) {
        ?>

<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $obj['id']; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $obj['groep_naam']; ?>
</option>

Zo krijgen dus het drop down menutje van de groepen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$sql2 = "SELECT * FROM category";
                $resul2 = mysql_query($sql2) or die (mysql_error());
                   while ($obj2=mysql_fetch_assoc($resul2)) {
        ?>

<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $obj2['id']; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $obj2['cat_naam']; ?>
</option>

en zo voor de categorieen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$bestand
        = $_FILES['userfile']['name'];
$ip             = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$omschrijving    = $_POST["omschrijving"];
$prijs            = $_POST["prijs"];
$cat_id            = $_POST["cat_id"];
$groep_id        = $_POST["groep_id"];

mysql_query("INSERT INTO product (bestand, datum, ip, omschrijving, prijs, cat_id, groep_id)
            VALUES ('"
.$bestand."',NOW(),'".$ip."','$omschrijving','$prijs','$cat_id','$groep_id')") or die(mysql_error());
?>

Dit is me query..

Maar in de database pakt die dus altijd bij categorie en bij groep de waarde 0..

Hoe ik het wil kan dat gewoon niet?? of doe ik iets fout?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hugo L
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:22:02
 
Frank -

Frank -

04/06/2008 15:21:00
Quote Anchor link
1) Beveiliging ontbreekt
2) Controles ontbreken
3) Hoe ziet jouw query eruit? Daar kun je alleen naar raden, je controleert niets

Conclusie: Minstens de helft van je script ontbreekt, dan is het vrij logisch dat er e.e.a. fout gaat.
 
Hugo L

Hugo L

04/06/2008 15:41:00
Quote Anchor link
ben idd de mysql_real_escape_string vergeten...

controleer alleen de afbeelding..
maar dat maakt toch niet zoveel uit.. moet alles persee eesrt gecontroleerd worden?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/06/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Frank doelt op de controle van je query: "Is je query wel gelukt?"
 
Frank -

Frank -

04/06/2008 15:56:00
Quote Anchor link
Hugo schreef op 04.06.2008 15:41:
moet alles persee eesrt gecontroleerd worden?
Nee, dat hoeft echt niet. Ga dan alleen niet klagen dat dingen fout gaan, daar heb je dan bewust voor gekozen.

Niet controleren: Garantie op problemen. En die heb je dan ook...

Wie zegt dat jouw variabelen bestaan en de gewenste inhoud hebben? Helemaal niemand, dikke kans dat dit fout gaat.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

04/06/2008 16:01:00
Quote Anchor link
Ook even een opmerking over je benaming, $obj is helemaal geen object, het is een array. Dit kan erg verwarrend zijn.
 
Hugo L

Hugo L

04/06/2008 16:24:00
Quote Anchor link
me query werkt wel alleen die groep en categorie niet..
 
Frank -

Frank -

04/06/2008 16:33:00
Quote Anchor link
Hugo schreef op 04.06.2008 16:24:
me query werkt wel alleen die groep en categorie niet..
Kortom, hij werkt niet.

En hoe komt dat? Dat komt omdat minstens de helft van je script ontbreekt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.