Volgorde checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Michel van B

Michel van B

28/12/2009 11:56:00
Quote Anchor link
Hey Guys,

Weet iemand hoe ik de volgorde van mijn checkbox kan checken.
Dus er zijn drie mogelijkheden om aan te vinken. Hoe kan ik dan de volgorde van aanvinken checken.

thnx
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 21:07:58
 
Computer

Computer

28/12/2009 11:59:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met de volgorde van aanvinken? Dat je 3 checkboxen hebt en dat je van alledrie wilt controleren of ze aangevinkt zijn?
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 12:09:00
Quote Anchor link
ja maar het gaat dan om de volgorde hoe ze zijn aangevinkt.
 
Computer

Computer

28/12/2009 12:14:00
Quote Anchor link
HTML formuliertje:
<form action="blabla.php" method="POST">
<input type="checkbox" name="box1"> Checkbox 1<br>
<input type="checkbox" name="box2"> Checkbox 2<br>
<input type="checkbox" name="box3"> Checkbox 2<br>
</form>

blabla.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (isset($_POST['box1'])) echo "Checkbox 1 is wel aangevinkt<br>";
else { echo "Checkbox 1 is niet aangevinkt<br>"; }
if (isset($_POST['box2'])) echo "Checkbox 2 is wel aangevinkt<br>";
else { echo "Checkbox 2 is niet aangevinkt<br>"; }
if (isset($_POST['box3'])) echo "Checkbox 3 is wel aangevinkt<br>";
else { echo "Checkbox 3 is niet aangevinkt<br>"; }
?>



Zo iets?
 
Mark moes

mark moes

28/12/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Dus, je wilt weten als je 3 checkboxen hebt in welke volgorde mensen die aanvinken?

Dus 1,2,3 of 3,2,1 of 2,3,1 of 3,1,2??

Mogen we weten wat het doel daarvan is?
Misschien kan je dat namelijk beter anders aanpakken...

EDIT
Computer was me net voor, maar volgens mij heb je met dat script alleen maar de gegevens van de checkboxen, of de melding dat ze niet ingevuld zijn, maar weet je de volgorde van aanvinken nog niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark moes
 
Computer

Computer

28/12/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Ik snap het ook nog steeds niet echt...

Edit:
Oke, als het zo is als mark moes zegt misschien iets met Javascript?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Computer
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2009 12:14:00
Quote Anchor link
De volgorde waarin de gebruiker het aanklikt?
En wat mag daar het nut van zijn?
 
Computer

Computer

28/12/2009 12:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script language="JavaScript">
function klik(box)
{
document.getElementById('volgorde').value += box;
}
</script>
<input type="checkbox" name="box1" onclick="klik(1)"> Checkbox 1<br>
<input type="checkbox" name="box2" onclick="klik(2)"> Checkbox 2<br>
<input type="checkbox" name="box3" onclick="klik(3)"> Checkbox 2<br>
<input type="hidden" name="volgorde" id="volgorde">


Een hidden input met een Javascripje erachter? Bedenk wel dat dit erg makkelijk is te vervalsen, dus niks voor een online game waar je hiermee punten kan verdienen ofzo...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Computer
 
Mark moes

mark moes

28/12/2009 12:23:00
Quote Anchor link
Het is wel fijn om te weten zoals SanThe ook al zei:

Wat is het nut hiervan?

We kunnen wel met allerlei snippets gaan gooien, maar m.i. is het niet zo zinvol om iets van je gebruiker te weten te komen op deze manier.
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 13:37:00
Quote Anchor link
Het is voor een enquete.
Ik weet nog niet precies wat de vragen worden maar zoals Mark Moes al aangaf

mark moes schreef op 28.12.2009 12:14:
Dus, je wilt weten als je 3 checkboxen hebt in welke volgorde mensen die aanvinken?

Dus 1,2,3 of 3,2,1 of 2,3,1 of 3,1,2??


Dit is precies wat er moet gebeuren.
Ik had al zo een vermoeden dat dit moest gebeuren met Javascript en laat dit nou net het geen zijn wat ik niet kan:P
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 13:40:00
Quote Anchor link
@Computer.

Dit is dus precies wat ik nodig heb vraag is nu alleen: hoe krijg ik dit in me database?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2009 13:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
  print_r($);
}
else {
  echo '
  <input type="checkbox" value="1" name="box[]" onclick="klik(1)"> Checkbox 1<br>
  <input type="checkbox" value="2" name="box[]" onclick="klik(2)"> Checkbox 2<br>
  <input type="checkbox" value="3" name="box[]" onclick="klik(3)"> Checkbox 3<br>
  <input type="hidden" name="volgorde" id="volgorde">
  <input type="submit" name="submit" value="Stuur in">
  '
;
}

?>

En die array kan je met een foreach loopje doorlopen, en in de database plaatsen :-).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2009 13:47:00
Quote Anchor link
Ik blijf toch nog nieuwsgierig wat je er mee wilt bereiken. En wat met de mensen die javascript uit hebben staan?
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 13:49:00
Quote Anchor link
@Aar

hhmm..
Ik zat te denken om het op de volgende manier te doen.
laat even weten of dit slim is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script language="JavaScript">
function klik(box)
{
document.getElementById('volgorde').value += box;
}
</script>
<form action="versturen.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="checkbox" name="box1" onclick="klik(1)"> Checkbox 1<br>
<input type="checkbox" name="box2" onclick="klik(2)"> Checkbox 2<br>
<input type="checkbox" name="box3" onclick="klik(3)"> Checkbox 3<br>
<input type="hidden" name="volgorde" id="volgorde">
</form>
[/CODE]
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 13:51:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 28.12.2009 13:47:
Ik blijf toch nog nieuwsgierig wat je er mee wilt bereiken. En wat met de mensen die javascript uit hebben staan?


Wat ik mee wil bereiken is dat ik een vraag kan stellen waarbij iemand in een bepaalde volgorde antwoord kan geven.
en de mensen die javascript uit hebben staan. Tjah daar heb je een punt. Misschien een tekst waar in staat dat javascript aangezet moet worden op het moment dat het uitstaat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2009 13:52:00
Quote Anchor link
Hoezo dat: @Aar? Iedereen mag hier toch reageren ;-)?

Opzich kan je je PHPscript ook in een ander bestand plaatsen d.m.v. een action="versturen.php".
Het is wat jij het handigste vindt, en waar jij je prettig bij voelt. Ikzelf werk vaak liever in hetzelfde bestand waarin ik controleer of er gePOST is.
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 13:53:00
Quote Anchor link
BTW @ computer.
Is het mogelijk om de uitkomst van het javascript even te tonen. dat ik kan zien of het werkt?
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 13:54:00
Quote Anchor link
Aar schreef op 28.12.2009 13:52:
Hoezo dat: @Aar? Iedereen mag hier toch reageren ;-)?

Opzich kan je je PHPscript ook in een ander bestand plaatsen d.m.v. een action="versturen.php".
Het is wat jij het handigste vindt, en waar jij je prettig bij voelt. Ikzelf werk vaak liever in hetzelfde bestand waarin ik controleer of er gePOST is.


Omdat ik antwoord geef op jou opmerking/vraag zoals nu.
dat kan ook op deze manier heb je dat liever?? :)?

-EDIT-
ok dan doe ik het gewoon zoals ik het lekker vind om te werken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel van B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2009 14:05:00
Quote Anchor link
@interactive:

Gelieve Niet Bumpen:

Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2009 14:11:00
Quote Anchor link
De manier die ik hanteer om in JS te kijken wat de output van een variabele zou zijn, is het gebruik van FireBug, welke een FireFox add-on/extentie is.
Daarin kan je in je Javascript-code dit plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
console.log(jouwvar);


En in je FireBug add-on kan je dan de waarde zien van: jouwvar.

Ook kan je de basic manier van JavaScript proberen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.writeln(jouwvar);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 14:18:00
Quote Anchor link
@SanThe: OK

ik heb dus met php en javascript alles nu soort van draaiende. Alles wordt opgeslagen in de database maar krijgt als waarde 'on'.
ik snap niet waar dit vandaan komt en ik zie nu niet wat eerder aangevinkt is.

eventjes mijn code
Dit is het formulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script language="JavaScript">
function klik(box)
{
document.getElementById('volgorde').value += box;
}
</script>
<form action="versturen.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type="checkbox" name="box1" onclick="klik(1)"> Checkbox 1<br>
<input type="checkbox" name="box2" onclick="klik(2)"> Checkbox 2<br>
<input type="checkbox" name="box3" onclick="klik(3)"> Checkbox 3<br>
<input type="hidden" name="volgorde" id="volgorde">
<input type="submit" name="submit" value="Stuur in">
</form>


Dit is de aparte php code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$host
="localhost"; // Host name
$username="xxx_xxx"; // Mysql username
$password="xxx"; // Mysql password
$db_name="xxx_xxx"; // Database name
$tbl_name="xxx"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$box1=$_POST['box1'];
$box2=$_POST['box2'];
$box3=$_POST['box3'];


$sql="INSERT INTO $tbl_name(box1, box2, box3)VALUES('$box1', '$box2', '$box3')";
$result=mysql_query($sql);

if($result){
echo "Werkt";
}

else {
echo "ERROR: " . mysql_error();
}

mysql_close();
?>


Iemand ideeen?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.