Voorkomen dat een andere folder gedownload wordt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henktrol

henktrol

10/05/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Moi,

Ik heb nu mijn script af, waar ik laatst hulp bij vroeg ;) Maar ik vroeg me nog wat af..

Index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$week
= date("W");

$map = glob('files/'.$week.'.pdf');

if(empty($map))
{

    echo "Er is deze week geen folder.";
}

else
{
    echo "<a href='files/$week.pdf#navpanes=0&toolbar=1&scrollbar=0'>Open</a> de folder. <br>
      <a href='folder.php?id=$week'>Download</a> de folder."
;
}

?>


Folder.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$week
= date("W");
$folder = $_GET["id"];

if($folder == $week){
    echo "Binnen enkele seconden verschijnt de folder.";
}
else {
    echo "U kunt alleen de folder van deze week downloaden!";
}


?>


Het probleem bij folder.php is als je de datum verandert op je computer met een paar dagen vooruit of achteruit zit je natuurlijk in een andere week,
en verschijnt er een tekst om het pdf document te openen of te downloaden.

Is hier een oplossing voor om dit te voorkomen? (zonder javascript?)
Het zal waarschijnlijk heel slordig gescript zijn, maar zo vind ik het zelf overzichtelijk, en lekker kort :D

Ik weet iig dat ik wel met een klein formulier kan werken en zo het id mee geven, maar naar mijn mening kan dat alleen met een button,
en dat vind ik zo lelijk, kan dit ook met <a href="...."> ? En dan het formulier verzenden?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:20:50
 

10/05/2009 15:12:00
Quote Anchor link
Scherm alle directory's af, bied dan via php het bestand aan om te downloaden, zoals hier bijvoorbeeld uitgelegd staat. Hier staan scripts die je ook als voorbeeld kunt gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/05/2009 16:58:00
Quote Anchor link
Date => php => dus serverside. Oftewel de tijd van de server. Dus je kan jouw klok zoveel verzetten als je wilt, maar dat heeft niets met de server te maken.
 
Henktrol

henktrol

11/05/2009 11:38:00
Quote Anchor link
Oh ok, ik probeerde mijn hele website op USBWebserver
Ik veranderde de datum en kreeg dus een andere week en gaf een andere folder xD
THANKS :D
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2009 11:41:00
Quote Anchor link
henktrol schreef op 11.05.2009 11:38:
Oh ok, ik probeerde mijn hele website op USBWebserver
Ik veranderde de datum en kreeg dus een andere week en gaf een andere folder xD
THANKS :D

Ja uiteraard. Als de server en de client op dezelfde machine zitten dan is het een ander verhaal.
 
Henktrol

henktrol

11/05/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Haha ok
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.